Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    648
    од каде знаеш дека веднаш умираат спрематзоидите во надворешна средина... :?: си слушнала си прочитала или..... :|

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Анннни мислам дека не е одма , неколку саата треба да поминат .

3. ma4ence-d

ma4ence-d Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2010
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    8
    Јас ги користев цела година незнам точно колку чинеа. али вистина е тоа дека се пореметуваат. Се здебелив од нив 7 кг затоа што го отвараат апетитот и ред др работи кои (нормално) девојчињата не го сакаат. поззз

4. aquafortune

aquafortune Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Секој кажува различно,и секаде е различно,велат дека и до 7 дена можат да опстанат на суво.Ама мене не ми одговара ова,не ме плашете. |( :(

5. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Па јас имам читано дека во надворешна средина умираат веднаш а внатре можат да опстојат подолго време. Ќе го најдам изворот ќе го постирам, е сеа дали е точно бидејќи вие велите и до 7 дена што мене не ми се верува баш, незнам.

6. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    сперматозоидите и јас потврдувам дека на надворешна средина умираат веднаш. не е можно поради нивниот состав да преживее на надворешна средина, а внатре во жената живеат подолго а колку точно незнам.

7. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Сперматозоидите точно е дека умираат на надворешна средина. Но, ако умираат веднаш како тогаш постојат донатори на сперма...во секој случај колку толку ке помине време дур да се однесе спермата на вистинското место....
    Не умираат баш веднаш откако ке излезат.

8. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    па добро донаторите не свршуваат на стомак, грб, нога, лице, раце..... тие свршуваат во стерилизиран сад кој како и да е спермата не доаѓа во контакт со надворешните бактерии кој ги има низ нашето тело. добро тоа сигурно и да живеат малку немора да значи дека ако дечкото сврши на стомак и ти си црпнеш од спермата и бутнеш во тебе ќе останеш трудна тоа е глупост. значи на таков начин не се останува трудна машкото свршува длабоко и така тие преживуваат и пливкаат ;) :$ :lol: :lol:

На vesna23 и aquafortune им се допаѓа ова.
  9. aquafortune

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Карак,ова беше многу голема утеха за мене. :lol:

10. aquafortune

Се зачлени на:
    4 јули 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    24
    Добииииииииив... :rofl:
    Многу ви благодарам,девојки. :inlove:

11. jarec-22

jarec-22 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ај биди малку културен, темава е „Интимни прашања, проблеми и совети„ а не „Лични огласи и пофалбi\
    Vo sekoj slu4aj postojat necivilizirani i nekulturni luge :o :o :o

12. veri

veri Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    3.061
    Допаѓања:
    1.478
    Sperm are living cells. They remain healthy within a small range of temperature, moisture, molarity (content of salt and other chemicals in the moisture) and acidity. Sperm which have become totally dry, which have become immeshed into fabric, which have been exposed to destructive forces such as the enzymes in saliva, the heat, soapiness, or lack of balanced salt content in bathwater are unlikely to survive (continue to swim) for longer than minutes.

Значи не живеат подолго од минута во надворешна средина. Во право е Карак :up:

How long does sperm live when it's inside the body?

The maximum is usually five days, and only if you have optimal cervical mucus, which is eggwhite or watery. Sperm last longer in that fluid, which peaks shortly before ovulation. If you have recently menstruated, or are due to again soon, sperm probably won't last more than a day or two, if they make it past the hostile cervical fluid you have the rest of the month.

На karak му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elenkaaa

elenkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    луѓе сакам да ве прашамод искуство и вака од читање колку сте информирани за плодните денови.... овие два три дена ми се такви а моите се на пат па би сакала времето да го искористам меѓутоа ми е страв малку да имам односи во плодни денови од она што успеав да прашам неколкумина демек тоа не игра голема улога ми викаат...вие што ке ми кажете? инаку не практикувам незаштитен однос и ерекцијата секогаш е надвор....не би требало да постои страв и покрај сето ова нели?

14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Еленка доколку користиш заштита нема зошто да се плашиш. Плодните денови немаат значење ако си се пазиш и користите заштита. Ако не користите тогаш нека внимава да не свршува во тебе.
    нема причина зошто да се плашиш!

15. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    еленкааа не паничи и уживај и сама кажуваш дека секогаш користиш заштита и секогаш ејакулира надвор. па така да паника нема и нема потреба да избегнуваш односи во плодни денови. само внимателно ;)

16. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Мене деновиве ми се плодни па имам секс по 2 пати на ден . Еленка чим користиш заштита ич да не му ја мислиш ;) Уживај и терај си го меракот . :)

17. elenkaaa

elenkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    девојки фала ви за споделенните искуства, решив стравот да го ставам на страна па пробав и без заштита, си го направив ќеифот но без да сврши во мене нормално па сега се надевам дека нема ништо...:)

18. Guinevere

Guinevere Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    25
    Имам едно прашање девојки: Дали може да се остане бремена ако претходно се напиете анти беби пилула и дечкото да сврши внатре во вас,и пред колку време треба да се испие.Неможам да поверувам дека неможе сепак спермата навлегува внатре а дечко ми сака да пробаме па сакав да пишете што мислите

19. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Ако редовно ги пиеш антибебе пилулите тогаш не може да забремениш, бидејќи тие ја уништуваат јајце клетката и оневозможуваат сперматозоидите да стигнат до јајцеводите.

На ludacaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. lepotickata

lepotickata Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за помош.Додека имавме однос на дечко ми му се скина кондомот па за да бидеме сигурни дека нема да има несакани последници после 11 часа се напив апче за ден потоа.Има ли некакви шанси да сум бремена??Јас како што знам најголема сигурност е доколку се напиеш апче во рок од 24 часа.Ве молам за мислење,очајна сум ;( ;( ;(