Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Немој да бидеш очајна, пробај да се смириш.
    Прво, забременувањето не оди така лесно, ко плукни и залепи.
    Да, има несреќни дешавки од прв пат, ама кај поголемиот дел треба време и работа ;)
    Штом си се напила апче во рок од 72h биди мирна.
    Не се преоптоварувај, уште толку само ќе се напнеш и ќе направиш да ти доцни поради стрес.
    Поздрав и не грижи се. ;)

2. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Неможе...дејството на овие пилули е всушност да се спречи создавање на јајце клетка, не за уништување, така за време на пиењето воопшто не настанува овулација. Така да, и да имате секс првиот ден кога си почнала да ги пиеш, нема да останеш трудна во никој случај се додека се придржуваш до нивната правилна употреба, без да рипаш денови. Ако ти се случи да заборавиш да се напиеш таблетка во определеното време, ја пиеш одма кога ќе се сетиш, но наредната не ја поместуваш туку ја пиеш во исто време како кога си почнала. Знам дека ти звучи збунувачки нивното користење, но и да ги пиеш насабајле, воопшто нема врска дали ќе имаш секс веднаш после тоа или дури вечерта. Имаш 24 часовна заштита, т.е. целосна заштита во текот од сите 28 дена.

3. lepotickata

lepotickata Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0

Благодарам многу трендафилка :) Сега сум малку посмирена

4. Guinevere

Guinevere Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    25
    Ок фала многу..Би требало да пишува во упаството за користење ама сакав да слушнам и ваше мислење

5. DamnedAndDivine

DamnedAndDivine Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Девојкии ве молам за помош... Имам 18ипол години а не сум имала односи до сега. Многу сакам да имам.. Ама немам со кого. Имам дечко, ама со него идам еднаа недела и не сакам да му дадам за да не помисли дека сум лесна девојка. А и не ме пали доволно. А многу сакам да се скинам и да го пробам тоа искуство. Сите мои другарки, освен Маки ми велат дека е многу убаво. И јас би сакала да пробам... Само кажете ми некој кандидат кој би бил соодветен за оваа. :)

6. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Божее, какво прашање... како ние да ти кажеме кој кандидат да го одбереш за твојот прв секс?
    Кога ќе дојде моментот сама ќе го преопознаеш, а штом ова го пишуваш тука очигледно не си пораснала иако имаш 18 и кусур години, не треба да си бараш кандидат за тоа, како прво треба да имаш доверба во некого за да го направиш тоа, а да не бидеш само изиграна.
    И како ќе помисли дечкоти дека си лесна девојка кога прв пат на него ќе му дадеш?
    Е стварно незнам што да одговорам, се гледа дека не ти дошло времето за таков чекор, сигурно ти е од пуста љубопитност!

7. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    лелеее :D лелееее :D што уште нема да прчитааам :lol:
    кандидат за секс ц ц ц....
    е па девојче не знам како би ти помогнала, да најдам јас овдека кај мене преку препоручно писмо :D :D е па ако сакаш толку многу пробај си со дечко ти шо да ти кажам друго |(
    а и чекај дееее, не брзај, си знае тоа кога треба да си се скине :D :D

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  8. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768

Цццц , кандидат оф леле , па нели сонуваш ти како и секоја нормална девојка првиот пат да ти биде со некој што се сакате ,со некој што ќе ти биде мило што ти бил прв? :^)

Сексот не треба да го сметаш само како обично искуство барем според мене тоа препоставува целосно самата себе да се предадеш на партнерот. Мој совет е да чекаш и кога ќе ја најдеш вистинската личност тоа само ќе си дојде без одредување на време и место. За да се случи такво нешто , а да не биде само секс(онака колку само да си ги задоволеш потребите)туку водење на љубов е потребна вистинска личност.

На Tadija му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tadija

Tadija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Ocajno sakas da imas zatoa sto site tvoi drugarki imale?? Jas mislam deka e za toa! Ali vo sekoj slucaj kandidatot treba da dojde sam po sebe! A ne nekoj da ti go bira. A nedela dena idenje so deckoto..... stvarno e kratok period za da go stors toa za prv pat! Znaci namesto da bide opusteno i preubavo, ke ti bide samo mehanicki i od ljubopitnost! Ne brzaj,nema da ostanes bez toa!

10. dushe555

dushe555 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    hehehehe devojce sedi si mirna tamo....kade brzas....ima vreme za se.
    smeni si go umot ne misli na toa...se ke si dojde so vremeto!!!

11. dushe555

dushe555 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    dali nekoja od vas imala odnosi vo 8mi mesec od brmenost!
    soprugot go saka toa a jas go izbegavam(pa mi e strav da ne me izneveri)
    a veke i ne se custvuvam sposobna za nisto!
    sto mislite e najdobro da napravam????

12. peperutkaa

peperutkaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    619
    Јас кога бев бремена прекинав со односи усте пред да влезам во осми месец, немозев бре теже многу стомакот ;) Инаку лекарите препорачуваат нормални односи се до навршувањето на 8миот месец, а потоа се строго забранети бидејќи за време на сексот можат да се појават породилни контракции (мозе да се и лажни), поради постојаното напнување и ширење и стеснување на грлото на матката.. Па за да немаш никакви компликации на крајот на бременоста пробај објасни му на сопругот твој како стојат работите, и немој да се плашиш дека ке те изневери зашто немате односи, ако тој те сака и почитува тоа нема никогаш да го направи , ако нема почит спрема тебе и по 100пати во денот да му дадеш тој пак ке најде некоја гуска и ке те изневери. Затоа не си создавај непотребни стресови..гледај си тебе и на бебушот да ви е удобно и со добро на пораѓај.. па чекаме да не известиш кога ке станеш мајка. :)

На dushe555, Victorya, happygirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. petra-18

petra-18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас сум нова тука и гледам дека тука има голем број на искусни и повозрасни девојки... :) Имам 18 години и дали сметате дека е правилно со дечко ми да имаме секс по врска од 9 месеци и премногу се сакаме....Мислам дека е вистинскиот зошто ќе ми биде прв пат :$ :$ :$ но сепак се осеќам некако несигурно и се плашам од тоа што ќе биде после.... :sweat:

14. Bokicka

Bokicka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2010
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    690
    Петра, ако се чувствуваш спремна, ако го сакаш, ако те сака и ви е убаво заедно, нема што да се мислиш! А, што ќе биде после, тоа не може никој да знае! Затоа не се оптеретувај со утре, мисли на сега... ;)

15. skyAngel

skyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    1.530
    Допаѓања:
    2.768
    Ако мислеш дека треба со него д аго направеш и дека после нема да ти е криво тогаш направи го.Чим велиш дека се сакате јас мислам дека тоа само може да ви ја разубаве врската , а и тој повеќе ќе те почитува со тоа што ќе виде дека ќе ти е прв.
    Јас со дечко ми одев 11 месеци и се случи тоа :) и мене ми е прв и не беше нешто којзнае колку болно,сега сме си поблиски поинаку е некако :)

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Осетив болка во препонот пред некој ден, а денеска опипав дека е како внатрешно топче :^)
    што би можело да е ова знаете? дали е некое внатрешно влакно штознам... немам болка вака само коа ќе притиснам, некое слично искуство...?

17. Tadija

Tadija Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    14
    Mislam deka e bubalica :) Ne se sekiraj pocekaj nekoj den ako se formira kako bubalica togas nisto strasno :) pozdrav

18. dushe555

dushe555 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    fala fala peperutke na dobriot sovet...pa zdravje ke ve izvestam obavezno!!! pozdravce :*

19. Mikicka

Mikicka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    25
    душо слободно можеш да имаш секс се до крајот на 8ми месец јас ти кажувам од лично искусто бидејки и јас имав секс до крајот на 8ми а и долволено е од лекар но ако сепак не си сигурна можеш да си прашаш. а за тоа дали ке те изневери и ке му објасниш па на крај краева треба да биде и он свесен дека се работи за вашето бебе да не трча при првата прилика чим нема да му дадеш.душо пробај да му објасниш

На dushe555 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bebica123

Bebica123 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Што да правам?:/

Значи вака.. идев претходно со еден околу 2 години.. и со него на некој начин бевме интимни..
    Имасе допирања и такви ств... на некои моменти само ке добиев болка,али ништо не беше страшно.. како што кажуваат дека “првиот пат секогаш доста боли“ .. ниеднаш не осетив голема болка.. секундрани имав само..
    И со него не идам што не идам... имам др дечко и нормално уште ништо не планирам со него ..
    Али една работа ме кочи ... дали сум скината или не??Новиот дечко ме има прашано дали сум имала.. и јас кажувам не.. затоа што како што кажав,не осетив ниеднаш болка.. и Немав никакво крварење..
    Уште еднаш ќе прашам..можно е да сум скината???
    :worried: :worried: :worried:
    Фала однапред...