Ме интересира дали имате специфичен мирис од вагината при навлажнување? Редовно одржувам хигиена и вагината не мириса на ништо, но пред да имам односи, при навлажнување се чувствува некој мирис, помалку непријатен и при орален секс на дечко ми устата има вкус на тој мирис. Во ред ли е ова? Што да превземам?
феминки хелп Минатиот вторник добив, а ми заврши во сабота. А денес ( после 1 недела) имам некој кафеав исцедок, ама можеби 3-4 пати од сабајле до сега. Пошто ме фаќа паника, а не ми се чека до понеделник да одам на гинеколог, па ајде кажете што може да биде. Да дополнам имам и грчви во долниот дел од стомакот.
За доцедување некако е касно, за овулација малце рано... но нема правило. Сепак постојат и други причини кои ние точно не ги ни знаеме а камо ли да знаеме дали ти се случува нешто слично. Најубаво е да се стрпиш еве недела е веќе, легни си и веќе утре отиди си на гинеколог, најубаво тој ќе ти каже. Или можеш прво да побараш телефонски мислење од него.
Сеси мислам да не имам цисти или недај Боже тумур. За браменост рано е да имам такви симптоми. Ау кој ќе чека уфф
Ајде не мисли на глупости, одма тумор ти. Немаш причина да мислиш негативно, прв пат ти се случува. И да е циста не е ништо страшно. Главчето на стенд бај и легни си, касно е. Лошите мисли се најголеми непријатели на сонот, пробај да ги избркаш уште пред да легнеш читајќи или мислејќи на нешто друго. Јбг се случуваат такви работи, жени сме, деликатни сме, таман работа за се ако се оптеретуваме. Ајде со лесно и пиши, може веќе утре ќе го немаш тој исцедок.
Сигурно не ти е ништо страшно,и мене ми се случи еднаш или два пати бев на гинеколог се беше во ред. Но како и да е , добро ти кажале без лоши мисли. И понеделник види провери. Јас мислам немаш потреба од грижа, но да не ти остани во мисла на гинеколог
Zeni be de kazete klamidijata Kakvi simptomi ima.Imam nekoj oboen kafenikav sekret.odvreme navreme i rozenikavo se pojavuva.Veke Edna nedela go Imam.pecenje i cesanje Nemam...Nemam Ni nekoj jak miris.edino sabajlevo zabelezav kako nekoj kiselkast miris. Nez Zosto na klamidija mi otide pametot...
Не знам дали е за тука но имав предлог. Иако долго време си читам Фемина,посебно темава,советите итн. Гледам дека секој втор,трет ден се повторуваат прашања.Пишуваат девојчиња,неискусни се плашат дека можеби имаат нешто и повторно се повторува истото.Па некогаш на некоја феминка и пука филм па паѓаат навреди.Реално некогаш и јас се нервирам кога ќе прочитам колку некој не размислил,но пробајте да се сетите.Сите ние некогаш сме имале 13/14/15 години. На повеќето реално ни било незгодно да разговараме дома за вакви теми, а ги советуваме да разговараат со мајките.Да од овој агол е тоа најправилно,но таа на 13/14 години не мисли исто како вас.Се раздолжив,идејава е следна: АКо посто можност да се отвори тема доколку нема ако има во ред. Темата да биде без можност да се прашува.Нека ги напише некој по стручен по можност гинеколог одговорени прашањава кои се повторуваат. Така би можеле сит ешто сакаат да знаат од таму да прочитаат па ако таму не најдат одговор да прашаат тука. Сепак ова е само мислење. Не мора да биде прифатено.
Ние на тие години си игравме со кукли и мочавме во песок за да правиме колачи. Не се замаравме секој месец дали сме бремени, затоа што не знаевме ни бакнеж што е, а не пак ебавање.