Имам нередовна менс. пред три недели ми дојде. Имав само темен кафеав исцедок. Откако ми заврши менс т.е. пред 2 недели го имав првиот сексуален однос, не ми течеше крв. Во саботата пак ми дојде, немам како нормално .. туку пак таков кафеав секрет. Има простор за паника? Му се има случено на некој вака?
Bravo Pinky. Mnogu se raduvam koga ima vaka silna ljubov kaj vas pomladite i koga se sakate bezuslovno i iskreno.
Devojki dali nekoja ima iskustvo so Femisan A kapkite.. Jas gi pijam za plodnosta sega go zavrsiv 1to sisence.. Dali vi pomognale vas nekako.. Fala
takov sekret nikogas ne znaci deka si dobila. Mora ubavo da prokrvaris za da smetas dobieno. Cisti na primer moze da imaat vakov simptom. Moras itno na ginekolog da odis. Ne ti zboram na pamet, jas vo omtomvri imav iscedok vakov za prv pat. Doktorkata me pogledna na eho, de bese vo red, ama mi rece ova nikako ne se broi za dobieno.
Веќе 1месец имам непријатно бело прање и болки за време на односи. На своја рака земав вагиналети со кантарион кои секогаш ми помагале . Ми заврши терапијата и повторно имам болки за време на односи од кои неможам да уживам . Од таа причина го испостив дечкото месец ипол и многу сум нервозна незнам што може да ми е и дали да земам уште една терапија или е штетно
Воспаление на јајници, почицистични јајници. воспаление на тубите, сето тоа предизвикува болка при сексуален однос. Посети гинеколог.
Zdravo Samer. Vaginaletite od kantarion moze da gi ublazat simptomite no ne znaci deka ke go resat problemot, a problemot vo tvojot slucaj moze da bide od razlicni pricini, infekcija, prezrevanje na bakteriite vo vaginata, itn. Ke mora da odis na ginekolog za da se utvrdi pricinata. Ke napravat tamu neophodni testovi. Ke treba i momceto da napravi spermokultura za da se vidi i sostojbata kaj nego i da se eliminiraat site potencijlani rizik faktori. Ne se grizi obicno lesno i brzo se resavaat vakvite problemi, no mora da se detektira kaj ginekologot tocnata pricina. Nemoj nisto na svoja raka da pravis.
Мој совет гинеколог. Јас бев ехо и преглед беа океј.Пап океј. Арно ама на колпоскопија ми најде некоја мн мала раничка која како што ми објасни докторката не била воопшто опасна.Ми кажа дека истата и таа ја имала и дека две здрави деца родила. Воопшто не е опасна а доколку ми било во мисла ми предложи со ласер отрстранување. Ова беше пред месеци можеби и година. Тогаш се уплашив што и како со ласер.Но гинеколог посетував редовно. Следниот преглед,ехо,вагинален и пап супер. Но некогаш при односи ми се јавува болка не силна,не неподнослива но некоја блага како нелагодност. МИ кажа доктрката истото може да е поради одредени пози. Сега повторно правев пап и микробиолошки и чекам резултати.И дечкото мој четврток ќе прави испитувања,чисто за сигурност. Ласер ќе правам здравје после празници ако е се нели во ред со тестовите затоа што ми емисла. Мој совет,посети гинеколог. Подобро така него ли да се измачуваш што и како.
Да се надополнам истата раничка најверојатно настанала од повреда/поради намалена Пх на вагината/поради вагиналети и слично. Значи не беше ништо воопшто страшно околу раничката.
Epa jas denes si bev na noviot ginekolog, zadovolna sum. Me isprasa od A do Sh, mi zede mikrobioloski brisevi za klamidija itn, me gledase na eho ( sto mojot bivsi ginekolog ne go pravese toa) Se e okk so matkata i jajnicite, i mi prepisa vaginaleti i intimen gel za odmivanje. Ke mi se javat za rezultatite pa koga ke se sredi infekcijata so vaginaletite ke mi zema papa test. I taka, aren e covekot zasega.
devojki mi treba sovet, mu go pu*** na decko mi i mi svrsi vo usta i jas go goltnav i sega on mnogu saka da mi svrsuva vo usta mnogu mu e ubavo, ama jas ne sum mnogu sigurna. ne e nesto gadno mnogu ama sepak toa bese neocekuvano i sega on nejke da mi kazuva pred da svrsi samo za da mi svrsi vo usta....vie sto mislite?
Pa nemoj veke da mu dozvoluvas oralno. Ke svati deka ne sakas. Plus moze da mu ponudis i on da goltne malky od tvoite "sokovi". Taka pretpostavuvam ke se osekas ednakvo. Ne treba da ima polovi razliki, kako on taka i ti treba da imas pravo. Megjutoa razmusli uste ednas. Amo razmenuvate telesni sokovi treba da napravite mikrobioloska slika na sokovite i organite. Jas pravam rutinski mikrobioloska slika i ne se sramam od toa. Naprotiv vodam griza za moeto zdravje, a i nesto da se pojavi, kako sto i mi se ima sluceno, bilo staveno pod kontrola i celosno reseno.
@pinky17 @pinky16 Дај олабави со сексот веќе. Додека беше Пинки 16 се плашеше од нескана бременост, голтната сперма па те советуваа да правиш медицински испитувања олабави се и нетуку се потресувај кога веќе си почнала да се ебаваш на свои 15/16 години. Еј и убаво те советуваат направиму коплет микробиолишки испитувања на дечкото можеби е болен од сида.Јас сите мои ебачи пред да општам со нив ги носев на испитување.
Se slagam so Daleron da napravis mikrobiolosko ispituvanje, bidejki od kade znaes prethodno on so koj se ebaval i so sto se ebaval i sto nosi vo sebe.
Не сум мн искусна, имаме секс со дечко ми речиси 5 месеци, и скоро секогаш, кога ке му дојде тоа крајното кога ни сам не се осеќа што прави, имам болки во јајниците(неиздржливи) , и сакав да прашам дали е нормално бидејки сепак уште е рано, или може да има врска со тоа што имам некаков вид на полицистични јајници па да одам да видам на гинеколог ,што мислите?