Мислам дека е време да се соблечете за да се е*ете. Ова што го правите не е е*ење туку поде*авање. Ајт аирлија.
Сидата е болест од која што се разболуваат само хомосексуалците и наркоманите, така? Македонските фраери се по дифолт имуни на вирусот...
ко прво имаш контрацепциски средства, ко второ тој самиот човек треба да биде свесен дека не треба со сида да има односи, и ко трето од милион мажи во мкд, ни 500 души немаат сида..
Ко прво, после извесен период партнерите престануваат да користат заштита, ко второ човек може долго време да го има вирусот и да го шири а притоа да не знае дека вооопшто е болен, и ко трето-и еден болен од сида е премногу! И тие што се болни мислеле дека нешто такво нема шанси на нив да им се случи но ете, за жал животот ги демантирал.
Да бе, нив да ги носиме на тестирање, а они да се задоволат со нашето свечано искрено изјавување оти ни` се втори. Преку леб погача работава. Се шалам. А бе во животов не може да бидеме сигурни 100 посто за ништо. Можеби кога ќе го тестираш, вирусот се`уште ќе биде во фаза на инкубација. И тогаш шо би праеле? Би оделе за раче ко шо викаше една друга членка у друга тема (дали даничап или имелда не сум сигурна) на контрола на шест месеци? А ако не` изневери во меѓувреме? Не оти може некого врзан да држиш. Целиов живот е една голема лотарија. Да се внимава колку што е во наша моќ е исклучително важно, но за ништо не постои гаранција. Да не правиме муабет за тоа дека е многу потешко кај маж да се дијагностицира ХПВ вирус на пример, отколку кај жена. A e баеги почест од овој другиов гореспоменатиот. A тие што се фалат со ќотек и/или одење кај други ако нешто не им е по ќеиф, воопшто не ги напаѓам или нешто слично. Почитувам различности, не би бил светов каков што го знаеме без нив, ама кога партнерките ќе им заминат кај друг, разочарано ќе почнат да лепат етикети на сите жени, евентуално ќе жалат за состојбата со наталитетот. Taка што, бидете мангупи на друг начин, со тоа што ќе се издвоите по доблест.
Со ова не се согласувам баш. Додуша се согласувам, да треба, но реалноста е сосема поинаква. Луѓето да имаа тенденција често да бидат свесни за последиците коишто нивните постапки ги оставаат врз другите, ова ќе беше еден многу поубав свет, без криминал, без војни, без швалерај и без се` она коешто на другиот би влијаело негативно. Најчесто за жал, победува оној, несовршениот дел од нашата природа во којшто постои тенденција кон задоволување на личните стремежи и потреби пред што и да е останато.
sakam da prasam, kako mozam da se sredam kaj analniot otvor bez depilacija, zosto sakame da probame analen ama jas ne sum sredena tamu i mi e glupo
znam ama sakav da prasam kako na koj nacin, mene mi mnogu strav da ne se isecam ili nesto kolku e veet kremata ?
Здраво девојки Имам еден малечок проблем, или како и да го наречам... Пред 11 дена ми заврши месечниот циклусот, како и секоја друга веројатно девојка, и јас имам бело прање после добиеното, односно па не е и баш бело,удира накај кафеавко...Денес бев во тоалет, тоа сеуште не беше престанало,но исто така коа се избришав видов бело прање со крв, односно крв на хартијата.. потоа и како мало парче згрутчено ( наликува на кафеаво и црвена боја ) ... Кажете ми што мислите вие,дали е нешто опасно ? Прв пат ми се случува ова :/ Ви благодарам однапред,се надевам на брз одговор..
Имаш некоја вагинална инфекција и веројатно и некоја раничка штом си крварела,а ти била завршена менструацијата.Оди на гинеколог да те прегледа,тој најдобро може да ти помогне.
Ти благодарам многу Се надевам дека не е ништо сериозно ,би идела на гинеколог, но утре патувам па со оглед на ситуацијата после празнициве ќе се прегледам.