Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Tina.Tinnka

Tina.Tinnka Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Еднo крaткo прaшaње, мoжеби и глупo... Дaли aкo ти сврши нa гз и нa вaгинa ( несaкaјќи ) мooже пo некoјa верoјaтнoст дa oстaнеш бременa? Јa се извинувaм мoже ствaрнo е глупo прaшaњевo, фaлa женски иии среќнa нoвa гooooдинaa

2. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.672
    А,извини ние како можеме да знаеме?Да не предвидуваме анализи случајно?
    П.с. среќна нека е.

3. Tina.Tinnka

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Фaлa мнoгу нa oдгoвoрoт.
    Ве прaшaв чистo инфoрмaтивнo, и сигурнo не пoмислив декa предвидувaте aнaлизи, ни нa крaј пaмет. Секoгaш се нaoѓa некoјa нервoзнa изревoлтирaнa девoјкa шo мисли декa се знaе и декa е нaјпaметнa. Акo немaш шo дa кaжеш мoлим ти се ќути. Фaлa мнoгу нa исцрпувaчкиoт oдгoвoр.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Не.

5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.026
    Допаѓања:
    36.090
    @Tina.Tinnka Тоа е можно само доколку може да ти направат крвна слика без да ти земат крв:fubar:
    Капираш???
    Прашањето не само што е глупо, туку е сосема нелогично.
    П.С. Среќна Нова!

6. Tina.Tinnka

Се зачлени на:
    2 февруари 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    5
    Кaкo и дa е фaлa нa oдгoвoрoт ;)

7. bate-bane

bate-bane Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    13
    зашто е нелогично? спермата е течна, од каде знаеш, може да се протне во вагината доколку не се избрише или одма измие..

8. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.984
    Допаѓања:
    90.524
    И твоето мислење не е точно колку што јас сум информирана :) Спермата е течна но неможе да се врати назад ,внатре. Доколку не свршил во неа шансите за бременост се мали што не значи дека е и невозможно да забремени,секогаш постои ризик :)

9. Bah

Bah Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2014
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    1.188
    Но се подвижни, така да ни при ејакулацијата внатре зависно од големината на половиот орган не се ејакулира дирекно во матката туку тие патуваат. Затоа и одредени мажи кои имаат бавни или неподвижни сперматозоиди неможат да ја оплодат жената, заради тоа што сперматозоидите неможат да стигнат до матката.. Што се однесува до прашањето на Тина, веројатноста е речиси никаква. Сепак сперматозоидите за да останат живе треба да се на топло, што би значело ејакулацијата треба да биде во вагината, барем неколку сантиметри внатре.

На Tina.Tinnka и poenta им се допаѓа ова.
  10. Milicka999

Milicka999 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    1
    Пред неколку дена и јас незнам како да го наречам .. многу ме болеше после неколку секунди тој се тргна не ни сврши ниту јас осетив несто освен бокла.. потече етен малку крв дали тоа може да значи дека сум го имала првиот однос :3

11. bate-bane

bate-bane Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    13
    15 години имаш а прв однос си имала, каде отиде младинава ??? Абе иди играј таму со барбики не ми збори тука за секс .. У мое време на тие години луѓе за прв пат се бацуваа да не речам лапаа она тука за секс прави муабет ..

На naturally, WORRIED.BT и Tikvice им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Да, за жал.

На WORRIED.BT му/ѝ се допаѓа ова.
  13. missflower

missflower Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    Девојки... не знам каде да го поставам прашањево, се надевам нема да утнам..
    Значи, последна менструација имав на 1 декември и ми трае по 7 дена, следна треба да добијам за 5 дена, т.е на 9ти овој месец, е сега, вчера забележав дека, при бришење, имам крв, но не како менструална крв, туку многу темна и само капка, две.. многу се зачудив од што би можело да биде и еве пред малце на гаќите пак така, како флеки, не знам како да објаснам како нешто повредено, помислив да не ми иде предвреме но, *да напоменам само дека никогаш ми нема дојдено предвреме, порано ми се случувало да ми доцни но веќе неколку месеци ми е редовна*
    од што би можело тоа да биде, некоја инфекција или не е ништо или..? и дали има потреба да одам на гинеколог или не знам ни јас веќе...
    не осеќам болки или печење при мокрење, значи ништо, само подуеноство долниот дел од стомакот.. не сакам ни да помислам на нешто.....
    ве молам за помош и фала ви :)

14. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ако си имала на 1-ви и ако ти е редовна на 28 дена , тоа значи требало да добиеш на 28 декември, а не на 9-ти како што ти рачунаш. Мензисот не се смета од денот на завршувањето туку од денот на добивањето.
    Значи менструација ти е, нема место за загриженост.

15. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Epa stvarno se nerviram. Dva meseca i poveke maka macam so infekcii eden ton vaginaleti i kremovi isprimav za do pred dva dena poslednata terapija da ja primam i pak mi se pojavi cesanje :@ mi zimaa brisevi se ustanovi infekcija i ne pominuva i ne pominuva e u trista p*cki materini neka odi. Nemozam pa veke. Mm zalniot zagazi, ne e videl zena od lani;( sega intenzivno so soda bikarbona se titram pa da vidam. Nekoe drugo caare da ne znaete?

16. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    @ddevojce, обиди се под итно да го зголемиш имунитетот. Исто така, прогуглај ја дијагнозата и види да не треба да исфрлиш некој продукт од исхраната, некој прехранбени продукти знаат да ги `хранат` вагиналните инфекции.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Aaa za imunitetot da ne zboram kolku mi e oslabnat. Drugata nedela imam termin povtorno za ginekolog trebase papa test da mi zima ako se cisti prethodnite rezultati. Ama sega najverojatno nema da e papa test nego povtorno tie ispituvanja.

18. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.041
    Допаѓања:
    34.017
    Девојки, имам една мака. Секогаш кога ќе се напијам кафе или кога ќе каснам нешто, веднаш ми се оди во вц. (се надевам дека ме разбравте) Е сега прашањето ми е, дали е тоа некој проблем, нешто што треба да се грижам или ништо страшно? Да напоменам дека ова ми се случува само овој месец, пред тоа не било така.
    Ви благодарам. :)

19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    136.031
    ништо страшно не се секирај ... ми се случувало и мене али поминува ... можно е да е од преладеност.

20. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.804
    Mazot ima dojdeno so tebe na lekar i nemu da mu zemat briz.Nemora da znaci no nekogas djabe ti se izlecis ako se raboti za infekcija sto toj ja ima i pak ti se orenesuva.A simptomite ne se isti kaj dvajcata.
    I ona drugoto so go mislev veke ti go pisale.So pobrzo ozdravuvanje.