Мислам дека ќе бидеш. А како тоа се договарате кога да имате односи? Јас барем мислам дека тоа оди спонтано добро нема везе. Штом веќе си дозволила да те скине нема причина да не уживате.
Се договараме пошоо минатиот пат неможев да доиздржам да влези убаво у мене хаха само ме имаше скинато.... не е тоа тоа ...и сеа да си соберам храброст мора да се договориме.Мислам дека имав читано дека ден-два после менструацијата ако имаш одност секако заштитен и надвор да сврши дека нема опасност ,затоа што ден-два после менс да не биле неплодните денови..
Имам 16год и сеуште не сум во т.н тек со темата секс и сл но брцнав со прст доле и мислам дека повеќе не сум невина...некои мисли/совети и можности дека сум сеуште невина...помош...?
Искрено, многу ти е рано. Најверојатно ќе се каеш еден ден ако го направиш тоа. Нека не те охрабрува тоа што можеби некоја твоја врсничка таму некаде го направила тоа и ете ништо лошо не и било. Факт е дека повеќето се каат за тој чекор во таа многу рана возраст. За да не дозволиш да се „лизнеш“ на тоа поле, принципот е многу едноставен: ЈАВНО И ВЕРТИКАНЛНО! Значи наместо да се дружите кај него или кај тебе сами во соба, или во кола или сл. излегувајте на места каде што има и други луѓе и каде што е безбедно за тебе да не дојде до непосакувана ситуација. Под „вертикално“ мислам на тоа да избегаваш хоризонтални позиции т.е. лежење со него некаде. Овие принципи се добри затоа што искушението бакнувањето да премине во секс е големо и кога хормоните ќе здиват, тие го надвладуваат разумот и после се чудиме што сме направиле
Поарно почекај си година,две, таман телото ќе ти биде поразвиено, исто и паметот речи му на дечко ти нека се стрпи малце,дека откоа ќе го направите тоа ќе му даваш кога ќе му се посака хаахахах
Izvenete na latinicata nemam mk poddrska. Mi treba promos. So decko mi sme zaedno nekoe vreme I se e ok , predobar , prefin se naj naj , no koga stanuva zbor za sex... Nekolku pati probavme no celo vreme mu se spusta. Mislev deka e vo mene problemot ali on uz muabet mi kaza deka mu e od alkoholot (se napivme nekoja caska) pa duri I mi se izvini. On bese toj sto inicirase. So prethodnata se bilo ok , dali e vo mene prob?
Тој ти кажа дека со предходната било ок!? Лаже. Мала количина на алкохол нема врска со потенцијата, може само да ја забави ејакулацијата. Ако му се случува во една вечер во ред е. Можеби е исплашен како ќе се покаже па му паѓа, може од преголема возбуда и Х други причини. Ако постојано се повторува тогаш има проблем со потенцијата, ти тука немаш никаква вина, тој треба да си се консултира со уролог.
Toj na bivsata i bil prv , a mene ne mi e. Idele 3 god I kako so razbrav na krajot ne im idelo u krevet. Ne sakam da go navredam ili da go povredam , sakam da mu pomognam. Non stop me prasuva kako mi e so nego , mislam deka od toa e iskompleksiran... Kako I da e @Daleron blagodaram za sovetot ke mu kazam da ideme na rutinska kontrola jas na ginikolog on na urolog taka nema da go navredam
Извини, а да си бараш друг дечко, што велиш! Тешко дека и урологот ќе помогне, а ти ќе се измачуваш.Ако и со првата не бивало и со тебе нема да биде не се залажувај и не си го губи времето.Ова ти го кажувам од еден таков пример и се земаа и дете роди и пак го остави, не можеше веќе да биде незадоволена цел живот.
Имам еден проблем девојки ве молам помагајте! Имам дечко идеме година и 3 месеци и вчера конечно решивме да го направиме "она", и двата сме невини. Стави заштита и пробавме со мисионерска поза... Го стави "тој" во мене и многу големи болки имав мислев дека го направивме "тоа" и он малку се подтргна и немаше крв ни малку. Потоа пак се наместивме и пак исто, крв ни капка, а се осеќаше дека е во мене и многу ме болеше, се така дур он не заврши... Прво што ме загрижува е тоа што не истече крв а одеше и подлабоко... Второ зошто толку ме болеше кога ете веќе не се скинал хименот... И трето дали сум сеуште невина? Исто имам читано за жени со еластичен химен, ако веќе и мојот е еластичен дали ќе можам да уживам во сексот понатаму? Ве молам кажете ми што е проблемот со мене многу сум загрижена, што изрод ќе бев....
Prv pat koga imav seks so decko mi, sega mi e soprug, istoto go imav i jas. Mnogu golema bolka, odnosot ni zavrshi, a ni traga od krv. Utredenta koga bev po mala nuzda, na toaletot imav krv, toa mi se slucuvashe i natednite 2-3 dene, i prestana. Koga imave posle toa pak odnosi , se si beshe normalno. Zatoa ne se plasi, na sekoj e razlichno zatoa uzivaj si
i uste nesto, nemoj da bidesh isplashena ako ti dojde porano ili podocna ciklusot, zatoa sto si pocnala so seksualen odnos moze menstruacijata vo prviot mesec da ti se poremeti, jas go imav toa, pa od iskustvo ti kazuvam , za da ne se plashish, i da si mislish sesto
Фалаа ви премногу, малку ми е полесно сега... ❤️ Се надевам дека се ќе заврши како што треба работата
При првиот однос имаше многу крв исто така и наредните два и имам многу големи болки во долниот дел при секој однос при што неможам да издржам. Дали некоја од вас ги имала тие болки? :/
Девојки, одамна ме немало мене овде и еве ме сега со прашање. Требаше вчера да добијам меѓутоа не добив а веќе неколку дена имам болки во јајниците и половината кои ги чувствувам најмногу при нагло движење или кога мирувам, т.е. кога ќе легнам да спијам, еднаш дури и од сон ме разбуди. Буквално болка во јајници како за добиено а досега не сум ја имала како ПМС туку само со добиено прв ден. А не добивам... навикната сум некој ден да ми касни ама овојпат ме бунат симптомиве што ми се случуваат прв пат, а ги прочитав како симптоми за бременост... не ми се прави тест за еден ден доцнење, имав ризичен однос не беше во плодни денови но сепак, може да ми се одложила овулацијата бидејќи бев болна и на антибиотици... Совет, што може да биде? И вчера при односи имав голема болка што ја чувствував длабоко во карлицата, што е работава? Да правам ли тест или да почекам некој ден да добијам па ако не, гинеколог? П.С. Болки во градите немам, но многу ми е подуен стомакот и имам повремени главоболки...