Немаш потреба од тест. Мензисот некогаш знае да трае 7 дена, некогаш 2 дена не мора да значи дека секогаш ќе е 4 дена.
Фала ти многу за мислењето, ми олесна доста инаку тестот сакам да го направам бидејки со дечко ми се плашиме многу. Фала пак
Каj маж ми се појави на пенисот како црвени линии на врвчето и го боли неможе да си го заврати. Се случи тоа после последниот однос, а и кај мене имаше промени после тоа ме чешаше малкуи сеќавав чудна болка. Мене ми помина но него не, и неможеме да имаме односи поради тоа што го боли. Знае ли некој што е тоа и дали може да купиме нештоод што би му помогнло што да ставаме? Без да оди на лекар незгоден преглед е
@ocicka2014 да пробате со канестен крема да се мачка неколку дена ако не е нешто страшно би му поминало за 2 3 дена но доколку сеуште е иста ситуацијата нема згодно незгодно ќе си одите на лекар сепак се стручни лица .
Секогаш кога имам односи со дечко, ми кога ми го става, ме боли. Тој ми е прв, ама веке долго време сум сексуално активна. Ме интересира нормално ли е што ги имам тие болки?
Исто и кај мене прв ми е ама никогаш до крај не влегол. Многу пати сум пробала, сум се опуштала максимално, но секогаш се кинат кондомите дури срам ми е. Проба еднаш со 2 прсти само можат да влезат повеќе не што е проблемот
Вака.....имам 17 и решив да имам односи со дечко ми...последниот пат кога се видовме бев скрос опуштена и само што го стави кондомот се приближив и веднаш се тргнав, од страв од болка, зашто упикано ми е во глава деке ненормално боли.....многу се плашам..ама сакам. Искрено, ќе помислите дека не сум спремна, ама не е така, баш напротив, психички сум баш спремна, јас го сакам, верувам дека и тој ме сака, и не размислувам за во иднина. Заедно сме година и месец, иамвме мали недоразбирања ама сега се е ок....ама ете никако да се опуштам скрос... Мислам дека сум информирана колку-толку за сексот, ама има некои работи што не ги знам па ќе прашам.. *Што е тоа предсемена течност, доаѓа пред да сврши или? *Кога се плодни денови, после или пред менструација? *Дали после првиот секс настануваат промени, пример нормално ли е да ме боли стомак и да ми касни, или воопшто да не ми дојде тој месец? *Дали кондомот, и преќинатиот однос е доволно за заштита од бременост и инфекции? *сега треба да добијам на 8, а за 3 дена ќе се видиме, па сакам пак да пробаме, има ли некаква врска дека треба да ми дојди, да почекам да ми заврши после 8ми или за 3 дена да пробаме пак? * и за хигиената да ве прашам, јас не правам депилации зашто се плашам од болка, а и во мојот мал град има само една козметичарка и не сакам таму, па затоа користам брич, сапунче бекутан, и топла вода, а после бричење ставам малку ептен малку млеко бекутан и малку пудра бекутан да не ми се изритира кожата, во ова нема ништо штетно нели, зашто еднаш прочитав дека не смеело никаков сапун...
Жени дали некоја ги има користено Betadine вагиналетите и искуство со истите? Јас ги купив првенствено зашто се ефтини, од прилика 150тина денари а има внатре околу 15.
Мене ми ги даде гинекологот кога имав кандида. Многу ми помогнаа, ставав по една вагиналета во текот на 14 дена. Ако ти се за лекување кандида, еве ти потврдувам дека мене ми беа многу ефикасни и една доза ми беше сосема доволна.
Не не, само за прочистување онака ги земав, значи добри се а? За Канестенот (мислам така се викаа) некако не ми се даваат 350 денари не се ефтини. А како што прочитав може и на етапи да се користат нели? Не мора 14 дена по ред
Да @ludoto19, можеш да ги користиш без проблем. Ќе си дозираш во зависност од потребата, нема потреба „терапијата“ да ти биде толку долга штом ти се само за тоа.
Ако се стегаш тогаш е вагинизам- стегање на вагиналните мускули потсвесно, што оневозможува било каква пенетрација, а ако не се стегаш тогаш имаш тесна вагина и би ти одговарал некој помал обем на п. орган, 30% од жените имаат мала вагина,.Ништо страшно.
Диспареуниа - болка при полов однос може да се јави од повеќе причини, да појдеш на лекар и да провериш дали постои медицинска причина за да се појави болката како на пример (ендометриоза, полицистични јајници, спуштена матка, хормонски причини- помал естроген, инфекција, интерстицијален циститис, кламидија, трихомонијаза итн.) Доколку не постои ниту една од горенаведениве медицински причини и си комплетно здрава, за што ќе утврди гинекологот по направените тестови, Тогаш причината може да биде и непропорционална големина на половите органи, помала вагина а поголем пенис.... Медицинско лице сум, не зборам од памет.