Луѓе едно глупаво,прашање имам јас,дали за да се остане бремена потребно е цела сперма да влезе внатре?
Неееее, никако доволно е еден сперматозоид а кога свршуваат машките излегуваат милиони сперматозоиди.
Здравоо сакам да ве прашам нешто : Подолго време веќе сум сексуално активна ,но последниве неколку пати чуствувам јака болка при интимниот однос,па дури и неможеме да продолжиме ,на допир -внатрешно имам коскена вдлабнатина длабока ,која претходно не сум ја имала нит забележала ? Се случило ли на некој вакво нешто ,и што би можело да ми е ? Мислам дека ке ме разберете што сакам да кажам ? ...
Од пред некој ден имам чешање таму доле, односно на делот измеѓу вагината и аналниот отвор , но немам некој јак секрет и промена во секретот помош?
Jak sekret? Mislis so promena na boja kako zolta i ti mirisa? Ako e taka ne e blaga infekcija i dokolku ja ima taa kje se razvie uste povekje i povekje kje te cesa. Taka da vo ovoj slucaj ako si seksualno aktivna kje si odis na gin da ti prepise vaginaleti...
Имам едно прашање во врска со сексот. Сексот ни е се супер, но дечко ми се жали дека кога имаме секс во позата доги дека му се губи ерекцијата. Само во таа поза го има тој проблем.Дали знаете нешто за овај проблем, зошто е тоа така?
Имам еден проблем, со дечко ми прв пат имавме односи пред 1 месец и на мајка ми уште и немам кажано, (имам 17 години, а со него идеме година). И сеа она ми закажала за на гинеколог да сме иделе заедно зашто ми каснеше 2 недели последниот циклус (добив и ми заврши) и затоа сакала да идеме, може имало нешто сериозно. И многу се плашам да не ме прегледува "таму долу" докторката па да му каже на мајка ми дека сум скината или нешто слично... А јас на мајка ми сакав да и кажам на лето, и таман ќе имам 18 години А еднаш имам на гинеколог идено и пред да влезам ме праша докторката дали имам односи и и кажав не и само на ехо ме виде, а сега што да правам? лелееее.... И дали има можност јас пак да и речам дека не сум имала односи па само на ехо да ме провери, или може и кога не е скинат хименот да погледне "долу"? Ве молам немојте со тоа "каде ти беше умот кога му даваше"...
@DamnGirl98 па кажи и пак на докторката дека може само на надворешно ехо да те види. Нема да те гледа ако и кажеш да не го прави тоа.
Не сум сигурна ама мислам дека доколку не си скината неможе да ти направи вагинално ехо ,па така да кога ке те праша дали имаш односи кажи и дека немаш и нема да те прегледува од доле .(нека каже некој ако грешам)
Ne be vo pravo si. Ako i kaze deka nemala odnosi kje ja gleda na nadvoresno eho samo, a na eho nemoze da se vidi dali si skinata... Taman rabota ako i kaze na gin deka nemala a ona da i go brcne toa za vaginalno nema sansi...
Здраво. Веќе 4-5 дена имам зголемен густ бел исцедок, без мирис, но имам болка, печење и чешање внатре и надвор околу вагината... Дали може да е некоја инфекција или..? Благодарам однапред.
Pa poubavo da odis na ginekolog, no ovie ti se tipicni simptomi za kandida... Kje ti prepise gin vaginaleti kanesten ili nekoi drugi i se kje bide vo red, ne e opasna kandidata mnogu, no sepak da si napravis brisevi da ne e druga bakterija
Девојки вчера за прв пат имав секс со дечкото, имав огромни болки и имаше многу крв, значи со сигурност скината сум. И денес исто по малце ми тече крв ама читав дека е нормално. Ама прееска кога си правев преглед долу дали е се во ред, забележав дека виси едно парченце кое што на допир е крваво а и страв ми е да пробам да го извадам да не си направам некој проблем. Можно ли е да е тоа хименот и дали со тек на време ке си падне самото, а и беше сигурно пола или цел сантиметар..Ви се случило и на вас нешто вакво.. Се мисслам да одам и на лекар бидејки сварно се загрижив.. Благодарам однапред
Здраво!!! Имам правено конизација пред една година. Контролите ми се сите во ред пап тестовите. Меѓутоа во последните два месеци после менструација една недела ми потекува неколку дена по ред крв. Бев на гинеколог пред една недела и пап тестот ми беше во ред.Дали има некој искуство на оваа тема??? Би ве замолила да ми кажете