Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ми дојде менструација, ама не е скроз црвена, туку розовкаста ее :( и имав нештоо бело деебело како мастикаа на гаќичкитее. Од што може да биде такаа? :(

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hakerka

Hakerka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    7
    Девојки ве молам за мислење
    Веќе месец и пол со дечко ми кога и да имаме односи мене ме многу боли. Значи немам проблем со влажнење ама на почетокот е премногу тесно, како да ми е прв пат (имаме односи година и пол веќе и немало проблеми). Овие месец и пол значи после секс мене ме боли како да имам некоја раничка внатре ама близу вагиналниот отвор. Други проблеми немам, бело прање од секогаш имам ама не со чудна боја или мирис. Бев на гинеколог и ги чекам резултатите од пап тестот ама сепак ми е страв. Како и да е со кондом ме многу повеќе боли одколку без. Што би можело да е :(

3. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308

На гинеколог ти земаа ли микробиолошки брисеви? Може да те боли и од некоја бактерија.

4. Hakerka

Hakerka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    7
    микробиолошки не, туку само пап тест. После прегледот ми препиша вагиналети полигинекс и канестен маст и после терапијата ми беше добро. После тоа пак односи кога да имаме пак иста приказна ...

5. pametno dete

pametno dete Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ne samo Pap test nisto drugo mi nemaat praveno.

6. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Мораш да направиш и микробиолошки тестирања со зимање на микробиолошки брисеви за лекување на вагиналната инфекција,а не само пап тест.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.484
    Допаѓања:
    76.650
    Cim ti prepisal gin vaginaleti znaci i na golo oko se gledalo deka imas bakterija, beloto pranje osobeno ako e zgolemeno sig e nekoja bakterija, a isto i bolkite pri odnosi moze da se od toa. Napravete edna pauza od nekolku dena, bas da vidis kako kje reagira dali kje ti e podobro posle, inace moze i on da si se macka so kanestenot za sekoj slucaj, ne e steten toj :)

8. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Да,оди задолжително на гинеколог бидејќи по започнувањето на сексуалниот живот сите треба да почнат да одат задолжително редовно кај матичен гинеколог којшто сами ќе си го изберат за да ти го отстрани со стерилни ножички парчето химен коешто ти виси,сама не смееш ништо да кидаш за да не си направиш голема белја.

9. Hakerka

Hakerka Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    7
    резултатот од пап треба да го чекам месец дена. дали и за микробиолошкиот тест се чека толку долго?

10. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    За микробиолошките тестови се чека 2 дена за резултати ,си ги носиш во мокробиологија брисевите ќе те чини 350 ден и за 2 дена имаш резултати (барем кај нас така функционира)

11. durex4€

durex4€ Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Едно прашање.Дали е нешто штетно ако ја "скинам" девојка ми додека има менс.(пред последен ден и е)??? Некој совет да ми дадете...:D

12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.045
    Допаѓања:
    136.014
    не е штетно, ама ризикот од инфекции е поголем, мораш кондом да користиш, (иако тебе ти е целта да не користиш) толку ти е тешко уште еден ден да почекаш?

13. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.781
    Допаѓања:
    17.600
    Зошто да не почекаш уште еден ден? Па може некоја инфекција да фатите. Гнасно е и нехигиенски.

14. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Не е здраво да се има секс за време на менструација,а не е ни хигиенски.Избегнувајте такви работи и почекајте уште еден ден.

15. durex4€

durex4€ Нов член

Се зачлени на:
    17 февруари 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Vi blagodaram za sovetite pozz4e ;)

16. la.diva

la.diva Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Со дечкоми сме заедно 5 месеци тој е "невин" а јас несум. Тој доаѓа кај мене во станот многу често и по една недела спие кај мене но сепак ништо не презема за да имаме секс. Значи допири петинг има јас го имам и орално задоволувано понекогаш дури и голи спиеме но тоа е се. Постојано му е дигнат но незнам зошто несака да биде хахха...Еднаш почнавме да имаме но предходно дента многу пати сврши и неможеше да издржи и му падна, утре дента пак исто неможеше да ја задржи ерекцијата...Кажете ми што да правам а несакам да мисле дека сум напалена крава шо сака да се изе*е оти тој сепак е невин а има 23 јас 19...

17. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    иницирај ти следен пат :) малку ми е чудно што спиете заедно, а немате секс.. посебно што се уште сте во онаа меден месец фаза.

18. TrueReligion

TrueReligion Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    175
    Вчера при туширањето забележав нешто кафеаво на едната вагинална усничка, не е како исцедок, се рони кога ќе го допрам. Да не имала некоја сличен проблем ?

19. Debela05

Debela05 Нов член

Се зачлени на:
    20 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Здрaвo девoјки...дa се нaдевaм декa имa и зa oвoј прoблем решение.
    Збунетa сум дo сегa имaм 3-4пaти секс сo дечкo ми, и крвaрaм не мнoгу aмa сепaк... неискусни сме и двaјцaтa незнaеме штo дa прaвиме некoј сoвет..

20. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.441
    Допаѓања:
    20.036
    Од твојот пост претпоставувам дека сегашниот дечко ти е прв сексуален партнер и дека со него си ја изгубила невиноста. Нормално е по малку да крвариш наредните неколку пати по првиот однос, особено ако дечкото е превозбуден и не се контролира. Нареден пат обидете се поспоро и понежно да имате односи и се ќе биде во ред :)

На draganaxx0 и Debela05 им се допаѓа ова.