Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Доколку се сомневаш во тестовите најубаво појди си на доктор за да си сигурна и да знаеш на што си.Јас летоска направив таква грешка која мн ме кошташе .правев тетс и беше негативен а менструацијата ми беше така без везе не како обично кратко без мн крв и си мислев ок имам добиено .Меѓутоа тоа да ти била лажна менструација која се случува кај некои и ја сум била бремена ама незнаев.И така си терав се до нареден месец кога едно утро почнав да крварам како да сум пресекла вена и право на доктор и таму ми кажуваат си била бремена и сега преживуваш спонтан. :( така да мој совет се што не се одвива нормално како и претходно одма консултација со доктор.Со среќа

2. Despinaa

Despinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    19

Фала за одговорот.
    Правев тест утринава и излезе негативен

3. laricka.

laricka. Активен член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Девојки ве молам за совет. На 28 фебруари се разболев 2 недели бев катастрофа, под лекарства и ред други работи, испитав крв, слаба ми е многу, ми рекоа на природно ке пробаме прво, него требаше да добијам пред 2 недели а сеуште немам, а имам стимтоми од типот, краткотрајни болки во стомакот, градите ми се подуени и ме болат, се мислам дека ке добијам и почнав да се напнувам многу и од што сум паничарка неможам да спијам, од страв добив и тахихардија.... и да ви напоменам месецов бев под стресови и нервози, и бев надвор од држава. Прочитав 1 лажичка сода бикарбона да ставите во првата мокрача и ако врие значи бремена сте, а јас тоа го повторив два пати нема ништо... незнам веќе што да мислам а немав некој ризичен секс, и тоа последен на 4март. Фала ви однапред девојки :*

4. fificaaa

fificaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    487
    Poslednive nekolku meseci sum pod stres , nervoza , piev prejaki antibiotici zs bev bolna , slabo jadev , retko spiev i poradi ova koga dobiv mi traese 2 dena. Posle 12-13 dena imav temno kafeavo krvarenje i traese 2-3 dena. Sea treba da dobijam , ali nemam nikakvi znaci. Pravev test ispadna negativen. Za na lekar treba da pocekam nedela dena za kartoncinja da mi stignat... Sto mislite temno kafeaviot sekret sto bi znacel? Izvinete za latinicata nemam mak podrska.

5. majuskaaaa

majuskaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2010
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво Феминки , Ноќеска имав заштитен однос како и секогаш , на крајот од односот забелжавме дека кондомот излегол но бидејќи мојот партнер како и секогаш свршува надвор ( иако со кондом ) видовме дека спермата истече на креветот а мал дел имаше и на мојата нога . Е сега знам дека е малку глупо но се плашам да не останало мал дел во мене .Секогаш имам редовна менструација циклусот ми трае 28 дена ми дојде на 10 март и по мојата проценка овулацијата е вејќе помината и денешниот ден не е плоден . Е сега бидејќи ова мие прв пат да бидам во ваква ситуација и малку сум исплашена знам дека не би требало да се случило нешто но сепак сум во паника .Дали мислите дека има потреба од Норлево знам дека не е препорачливо да се пијат често ( првото апче го испив пред 2 години ) но сум во паника . Совет !

6. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Не си бремена не паничи, немаш потреба од Норлево.

7. akvarium

akvarium Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2014
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    124
    Што мислите дали вагината се шири со континуирани сексуални односи со подебел пенис, во текот на годините и после пораѓај? или останува иста?

8. Ferhundela

Ferhundela Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    55
    Nemoj da zimas Norlevo, prvo ne si bremena siggurnro, isto i jas vaka bev ko tebe se stresiv vtoro e skapo ama aj koa se raboti za takvi raboti kje gi prezalsih parite :D, megutoa moze da imash nekoj hormolanli promeni, zaradi toa sto od koa kje go ispiesh kje dobieshe posle 7 dena moze i za pokratok period, jas imam ednash pieno i mi se pobrkaa malce hormonite ali sepak sekoj organizam e razlicen ne bi ti preporacala jaki hormini se toa

9. Цвеќенце

Цвеќенце Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки.Пред една недела пробавме со дечко ми да имаме секс,не ни беше прв пат ама секогаш влагал по многу малце во вагината,овој пат влезе подлабоко ама немаше крв.Другиот ден имав запек и кога излегов по голема нужда прокрварив и кога се избришав немав повеќе ништо.Неможев да утврдам дали крварењето е од вагината или анусот,ама имаше крв како за добивање,значи доста солидно,и да напоменам не бев за добивање.Може некоја да ми каже причина за ова ?

10. Ferhundela

Ferhundela Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    55
    Не е од анусот, од вагината е, причина за тоа е хименот.може се скинал или само напукнал малце. и мене така ми се дешаваше со дечко ми пробувааве повеке пати додека да биде работаа и скоро секој пат ми течеше и крв,а кога влезе кога се деси првиот пат немаше крв иначе пред тоа имавме пробувано некој 4,5 пати и све неможев да издржам многу ме болеше.... а те пецкаше ли додека мочаше?

11. Цвеќенце

Цвеќенце Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Не ме пецкаше,ама ова беше ден после тоа,а кога пробувавме немаше ништо..

12. Ferhundela

Ferhundela Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    55
    Aаааа епа тогаш од запекот кје да е :D не се секирај не е ништо страшно си јадела многу сува храна ама сепак ми е чудно дека си имала многу крв

13. Цвеќенце

Цвеќенце Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Ми се има десено и од запеко да сум имала крв,ама тоа многу малце било само на хартијата некоја точка,а ова беше исто како при менструација..затоа незнам,а од тогаш ми се нема повторено

14. Waying

Waying Нов член

Се зачлени на:
    30 март 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Со мојот дечко пред скоро време започнавме да имаме односи. До сега сме имале само 3 пати. Јас немам искуство, но претходно сум мастурбирала и имам доживеано повеќе оргазми при самозадоволување. Пред да започнам да имам секс, имав поголема желба, но откако се случи тоа желбата ми е намалена. Исто така имам уште еден проблем.. Иако мојот дечко премногу ме возбудува, на почетокот додека трае предиграта вагината ми е влажна, но откако ќе започнеме со самиот чин за кратко време влажноста се губи. Мојот дечко стварно се труди, и ме прашува дали нешто не е во ред дали треба нешто да направи што јас сакам. Јас му одговарам дека се е во ред, бидејќи навистина е така, но не знам во што е проблемот, зошто не можам да доживеам оргазам. Ве молам за совет, што да направам за да бидам влажна таму доле, и да доживеам оргазам.

15. Melanchi

Melanchi Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Од неодамна сум сексуално активна.
    Направив пап тест и вагинално ехо. пап тестот се покажа како позитивен и докторката ме советуваше да го зајакнам имунитетот помалку стрес и нервози и односи со кондом и повторно пап на 6 месеци.
    Ми препиша и вагиналети бетадине но јас малце се испаничив иако неколку пати ми кажа дека не е страшно сепак ве молаам некоја за ммислење и совет
    имам 19 години.

16. SnowQueen17

SnowQueen17 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2014
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    141
    Ова прашање и незнам баш дали е за овде. Незнам децава од мојот клас дали се глупи или се прават глупи.. и тоа посебно девојчињата. Пред некој ден ме исмееја затоа што им кажав дека може да се забремени и од предсемена течност и дека има на форумов девојки што пишуваат дека така забремениле. Сите ми се насмееја и ми рекоа дека сум неедуцирана:o . Јас си притрајав знаејќи дека не се во право и само реков а утре кога треба да раѓате нем да велите дека во право сум била. И едно девојче се надоврза на мене и рече дека ако голтнеш сперма можеш да забремениш што е чиста глупост на неа и поверуваа а мене ме осудија..:sweat:

На Veki4kaa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Ве молам за совет
    Значи вака последен пат ми дојде на 19 фебруари.Сега требаше да ми дојде околу 20 март но ништо.Направив еден тест излезе негативен... пред 2 дена направив уште еден и тоа излезе негативен а сеуште не ми доаѓа.....
    Читав што може да се причините да ти доцни а да не е бременост.... овој месец март имав превише стресови значи превише но не знам веке ми доцни 10тина дена и ме фати паника (ма да и дечко ми е 1000% сигурен дека не е можно да сум бремена) но не знам што е работава а и уште толку повеке сум нервозна поради тоа што ми доцни...
    Дали некоја имала сличен проблем, ваши совети.. ??

18. cveke-

cveke- Активен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    7
    Па оди на гениколог, таму сигурно ке ти кажи. Иако бидејки сеа си под стрес затоа да ти се одложува. Не се секирај многу.

19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Стресот си го зима данокот.

20. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Сега бидејки ми доцни сум уште под поголем стрес а за гениколог не знам ке направам уште еден тест овие денови и ако не добијам до крајот на неделата ..... ке морам :(