Uzivaj so hormonite nesto e ti se imat porametno od stres, ako decko ti e siguren deka ne napravil nisto sigurno ne si bremena,se slucuva mnogu cesto od nervozi od stresovi da te preskokni nejkoj mesec ili da ti docni......
Вагиналниот канал е мускул кој се шири по потреба и се враќа во првобитната положба. Мускулот може да се олабави но со правење Кегелови вежби може да се зацврснат, како и кај секој друг мускул, нели Таман работа сите кога ќе родиме деца да се простиме од сексот Во предсемената течност нема сперматозоиди, таа се лачи од посебни жлезди, меѓутоа ако од претходно во уринарниот канал (односно пенисот) останале сперматозоиди, со наредниот полов однос предсемената течност ќе ги пренесе во вагината и може да дојде до оплодување. Но шансите за ова се премногу мали, сепак за сперматозоидите природна средина е само спермата за да бидат максимално ефикасни и подвижни и да стигнат до јајце клетката. Што значи тоа позитивен пап тест? Што ти кажале дека е најдено? Промена во епителот на матката, бактерии, вируси...? Има разлика, некои работи полесно се третираат, за некои треба време.
Претпоставував дека е тоа, штом ти кажале да го јакнеш имунитетот. Обично таа неоплазија на епителот е пропратена со Хпв. Не треба да паничиш, прави како што ти кажале, и обавезно прави контроли на секои 5-6 месеци, мора редовно да се следи. Ако не дава позитивен резултат на Хпв тогаш можеш да бидеш мирна, бидејќи таа неоплазија може да ја носиш со години, а може и да исчезне после породување. Не се секирај, истово го имаат многу жени (како и јас) па се здрави-прави, едино што треба повеќе да се внимава на инфекции
Здраво девојки, Пред неколку дена дечко ми ме задоволуваше орално и после тоа имав вагинален исцедок со прозирно-белузлава боја и помешан со малку крв на гаќичките. А следниот ден исцедокот имаше белузлаво-кафеава боја. И еве поминаа неколку дена и сега е скроз прозирен исцедокот. Ве молам за помош, ме фати паника кога видов крв па после и кафена боја.. :/
Девојки, прегеска кога имавме со дечко ми однос,после тоа на неговиот пенис имаше една леплива материја т.е моите раци цели беа со една материја што се лупи одма, незнам на друг начин како да објаснам, е сега сигурна сум дека не свршил внатре во мене, што друго може да биде? Исто така, при сексуален однос многу ме болат јајниците, од што може да се појавува оваа болка?
vo brak sum..i od prilika znam deka taa materija e od tebe ......verojatno si nastinata i toa e posledica.....oblogi treba topli..i kamilica izmivanje, i caj od neven pienje
Zdravo devojki . Bi sakale so deckoto da imame prv pat odnos bez zastita. Moze li nekoja da mi kaze dali dosega zemala apcinja protiv bremenost i kako deluvaat >
na usluga sum......fala ke mi kazes koga ke ima rezultat..pozdrav....ako mozam i na drugi prasanja sum spremen da pomagam
Sakam da prasam ako pojdam na ginekolog dali mozi da mi kazi koga posleden pat sum imala seksualen odnos
Да!, сега со напредната технологија ехо апаратите се подесуваат да функционираат и како еден вид временски машини, така да се што се случувало во твојата вагина во било кое минато време се прикажува со снимка и точен датум и час Со доплата даваат и цд од снимките и листа со датумите и часовите од секси настаните!
Секако! Таму прегледите се подетални, државно не ти врши многу многу работа за овие податоци што ти требаат. Поздрав и обавести не за деталите ако не е проблем
Vazno mi e da go doznaam toa zosto nisto ne se sekavam na nokta deckoto mi tvrdi deka nisto ne se slucilo utroto ne zabelezav nikakvi promeni a 1 mesec nemav seksualni .dali ce cuvstvuvav bolka ako se slucilo nesto