Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Hristov

Hristov Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    599
    Ова за добар ден :P Ова претпоставувам влегува во категорија подобрување на сексуалниот живот, но ете може и овде... :P Секако е сеуште предалеку од Македонски услови, но ете да се сподели како информација :)

Пристига ’вијаграта’ за жени

Првата ’вијагра за жени’ кои не се во менопауза, а патат од недостаток на сексуална желба, би можела наскоро да се појави на американскиот пазар откако стручното тело на Американската агенција за лекови(ФДА) во четврток издаде препорака за продажба на овој лек под име Flibanserin.

ФДА, која веќе двапати во 2010 и 2013 година, го одби тој лек, не мора да ги прифати препораките на стручњаците, но најчесто тоа го прави.

Стручњаците со 18 гласа ’за’ и шест ’против’ се одлучиле за ставање на Flibanserin на пазарот, што беше проследено со аплауз во салата каде што се одржуваше состанокот, кој беше отворен.

Но, побараа одобрението да се издаде само под услов неговиот производител Sprout Pharmaceuticals да ги предвиди мерките за да биде сигурен дека корисничките ќе бидат целосно свесни за ризикот каско што се поспаност, губење на свеста и пад на артерискиот крвен притисок.

По првото одбивање на лекот, неговиот производител, германската лабораторија Boehringer Ingelheim, го продаде на американската компанија Sprout.

Во третиот обид Sprout Pharmaceuticals собра нови податоци, меѓу кои и студија која покажува дека лекот не влијае врз способноста на жената да управува со моторно возило.

Но требаше да се види на кој начин стручниот одбор ќе ги толкува наодите на клиничките испитувања.

Според едно од тие испитувања, жените што користеле Flibanserin рекле дека просечно имале 4,4 добри сексуални искуства за еден месец, додека во групата што добивала плацебо имале добри искуства 3,7 и 2,7% пред почетокот на испитувањето.

Со клиничките испитувања кои во 24 месеца се спроведуваа во САД и Канада, биле опфатени 1323 жени, во главно омажени, со високо образование и добро здравје, со исклучок на слабото либидо.

Својствата на афродизијак кај овој лек биле откриени случајно додека бил испитуван како антидепресив што не се покажал успешен. Слично беше и со вијаграта, која првично беше наменета за лекување на срцето.

Извор: http://makfax.com.mk/zanimlivosti/zdravje/pristiga-vijagrata-za-zeni

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  2. janaa000

janaa000 Нов член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да знам дали е можно повторно крварење при однос бидејки 9 месеци не сум имала со никого а сега дечко ми почнува да разговара на таа тема а не знае дека веќе сум имала предходно...ве молам за одговор

3. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Не не е можно повторно крварење без разлика колку време поминало

4. anonimnaaa7

anonimnaaa7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    На 17 мај имав последен циклус, но некако чуден како кафеава боја ми траеше 5-6 дена (како секој нормален мој циклус) но прв пат како со сила да ми течеше.Предходно имав ризичен секс на 25 април. Е сега по правило треба да добијам на 20ти овај месец но премногу ми течи бело прање и има некаков чуден мирис и цело време менува боја некогаш е позгрутчено некогаш е многу течно ( што се случува многу ретко) ,имам болки во стомакот и подуеност болки во половината јајниците, до сега не сум била на гениколог а и немам премногу слободно време деновиве за да одам, па се надевав дали некоја од вас имала ваков случај. Можеби ова не е прашање во соодветна тема но не знаев каде да се обратам.Откако прочитав дека постои можност на менструација во бременост секој ден сум во паника.
    П.с - Направив 2 теста за бременост еден по 14 дена после ризичниот секс и еден на 16ти мај и двата беа негативни.
    Поздрав :)

5. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Ако му дадеш додека имаш мензис да ќе му биде крвав како вампир по цицање крв

6. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки! Претходниот месец добив на 7ми мај(послед однос ми беше на 6ти мај). Сега веќе е 10ти јуни и уште немам добиено. не ме болат градите,само се осеќам подувано и мокрам повеќе. до јануари месец ги пиев јасмин за цисти,сега овие месеци добивам ама не редовно ми касне 2/3дена. Односите ми беа со заштита,вчера дури и тест направив нормално излезе негативен.ај ве молам за совет

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Правец на гинеколог, не можеме да нагаѓаме што имаш и како, а уште помалку да ти кажуваме нешто да користиш. Можно е да имаш некоја инфекција, бремена не верувам дека си, од ризичниот однос поминал месец ипол, бар последниов тест ќе ти беше позитивен.

На anonimnaaa7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    1.270
    Девојки по втор пат имав односи после 2 години, и забележав крв на гаките дали е нормално тоа?
    А и ме боле доле се осекам ко расечена тоа ај болка си е болка.. но ова со крвта... ? :/

9. еурокрем

еурокрем Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2015
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    389
    Zdravi na site, sakam da prasam nesto. Za vreme na ovulacijata koga odev da mokram se bese vo red, a na hartijata se zabelezuvase kafeav iscedok. Toa se povtoruva i po ovulacijata veke 3-4 dena po red, no samo ednas vo denot. Bev da napravam krvna slika i proverka na mokracata i se bese vo red. Ve molam sovet i dali nekoj imal vakvo iskustvo?

10. anonimnaaa7

anonimnaaa7 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    0
    Нa мoјaтa другaркa и беше срaм дa пиши нa фoрумoв пa еве јaс дa прaшaм.Дaли нa oбичен ехo преглед нa геникoлoг се гледa ембриoнoт или тoa е некoе другo ехo.
    Блaгoдaрaм

11. Chelsea19

Chelsea19 Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Lugje ke moze da mi kazete spermata kolku dolgo moze da prezivee na vozduh,ne na penisot tuku na krpa na primer ?

12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Da se gleda ako ne e mnogu rana bremenost pozz

13. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.205
    Допаѓања:
    84.284
    Ne moze da prezivee bidejki spermatozoidite vednas uzumiraat

14. Chelsea19

Chelsea19 Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Taka i mislev,na edna strana pisuva 10 min ,fala

15. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Децааа не си играјте играчки :headbang:
    Кога и да ги посетам овие теми на секој 2 пост читам фикс идеа да го излажам на добиено.За џабе ќе те советуваме како да ја разубедиш сестра ти таа веќе ја направи грешката со тоа што веќе го излажала дека е невина и сега една лага води кон друга што според моја логика не е изводлива оти најголем идиот да е носот ке му работи и ќе знае да разликува менструација од обична крв.
    Единствено да ја убедиш да му признае пред да бидат интимни да му се извини и да му кажи дека се срамела од себе и тртабез рамислувае рекла так.Пак ќе му се налути дека од старт не била искрена ама тоа нема да биди ништо во споредба со ако го реализира ова другото.
    Јас и дечко ми по втор пат излеговме на кафе и ми дојде фикс идеа да му кажам сега оти после да не крши клечки откако ќе бидни и таа работа.Ама си реков да манам 2 - 3 да ми се одврзи јазикот оти вака ми е срам и ластик од гаќи да речам.И вака така собрав некако храброст и му кажвам вака и вака да си бидиме начисто од таа страна ако ти смета да сечиме тука.И дечкото така остана јас му велам значи ти смета:(.И ми вика а не заќутев ради тоа туку ме изненади обично или чекаат то последен момент а има и шо лажат а ти....јас би чекала и јас му велам ама штом дошло до тоа значи сум се заљубила во тебе и ако ти смета после шо?? уште едно љубовно разочарување не ни треба и зато ти кажувам сега после третата вотка-џус оти до втората ми беше срам и ластик од гаки да речам:$.Се изнасмеа слатко прво а после му бакна најубаво шо можи:inlove: и ми рече ич не ми смета шо време сме и имаш голем плус кај мене за муабетот.А интимни станавме многу подоцна кога бевме сигурни дека сме еден за друг и не се излажавме сега сме во брак и го очекуваме нашето прво дете :l:

На SparkyAngel и Specijalka90 им се допаѓа ова.
  16. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Незнам зошто толкав страв од дечковците за нешто што е само ваше а не нивно? Зошто да мора да му објаснувате со кого, како и колку сте имале односи и она што најмалку го разбирам е зошто страв? Зошто уште од самиот почеток да се ставате во подредена позиција?

На jacqueline.s, tessie, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Westlife

Westlife Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    617
    So decko mi imame zastiteni odnosi.Vednas potoa mu se pojavuva epten mali kako bruncinja I crvenilo so cesanje. Bi trebalo da e od kondomot no sto bi mozele da napravime vo vrska so toa?

18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Сменете кондом. Збори со гинеколог можна е алергија на латекс или на лубрикант.

На Petar80 и Westlife им се допаѓа ова.
  19. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.471
    Допаѓања:
    76.626
    Dokolku od sam pocetok na odnosot stavate kondom i samo na nego mu se pojavuva toa, sigurno e od kondomite. Smenete kondomi i videte dali kje bide pak isto :)

На Westlife и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.081
    Често се појавуват такви брунчиња од лубрикантите кој ги содржат кондомите бидејќи не се чуваат на соодветни места се чуваат на топло