Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    (facepalm):headbang: Леле што ли уште нема да прочитам на форумов. Нека ми прости Господ, но страв ме фаќа во какво време ќе ми живеат сеуште неродените децата. Многу рано играчките ги заменувате за ташаци. Ова не да не е нормално, ментално време е.

На Petar80 и referentka им се допаѓа ова.
  2. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Штом нема непријатен мирис и не те чеша, веројатно станува збор за нормален исцедок но ако не поминува белото прање или се влошува состојбата, оди задолжително на гинеколог.

На just me му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jaam

jaam Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    2
    При обидот да бидам интимна со партнерот за прв пат, неговиот полов орган како да "се одбива" од нешто на влезот на мојата вагина. Се видов дома на огледало и ми изгледа како никаде да нема дупка, освен едно минијатурно дупче(веројатно мочниот канал) во кое е невозможно да влезе :D Каде, како, што ? :wasntme:

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Може да забремени и девојче што се уште не добило менструација - со оглед на тоа што не можеш да знаеш дали кај неа има овулација или не во тој момент, ама ако зборуваме за девојче во пубертет. Ризик секогаш постои ;)

5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.569
    Допаѓања:
    201.775
    Да си направиш брисеви под итно. Можно е да е инфекција, некогаш и промената на бојата на исцедокот може да биде единствен симптом. Не играј си со здравјето, под итно на гинеколог!

Хименот е тоа мила моја. Минијатурно отворче има на него, преку тоа отворче истекува менструалната крв. Не е тоа мочниот канал. Можеби кај тебе е малку поцврст, па затоа имаш чувство дека пенисот се одбива од нешто. А веројатно ни партнерот не е премногу искусен. Не брзајте бе деца, сексот не ви бега.

На Oscar Lady, Draganax01, Petar80 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.532
    Зависи како и колку пати си имала односи претходно.Можеби хименот не се докинал.Но ако си имала повеќе пати односи,сега не би требало да крвариш.

7. Melanchi

Melanchi Нов член

Се зачлени на:
    20 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Вака во април добив на 10ти ама беше кафеаво со малку крв и траеше два дена, после тоа добив нормално на 30 април до 5ти мај.
    Во јуни ми се случи истото добив само кафеав секрет со малце крв и траеше кратко.
    вчера и завчера имав болки во стомак јајници инградите ми се осетливи но уште не доаѓа , некој помош?
    п.с ми се има јавено и мало чешање и бел секрет без мирис
    Ви Благодарам однапред.

8. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Тој кафеав исцедок може да се јави за време на овулација, при хормонски дисбаланс или при бременост кога оплодената јајцеклетка се вгнездува во матката.
    Мене овој месец 2 недели ми беа осетливи градите и ме болеше стомак, што значи и ти ќе добиеш ако си сигурна дека не си бремена.
    Во случај да имаш ПМС а да не добиеш менструација, провери хормони.
    А за чешањето мислам да се измиеш со чај од камилица.

На Melanchi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Здраво феминки..Се извинувам неможев да ја најдам веќе отворената тема од телефон..Ми треба помош.За 5месеци полнам 18години.Со дечко ми сум во врска 1,5 година.Имавме пробано неколку пати вагинален секс но само ме скина,не успеа да влезе поради тоа што многу ме боли.Неможам да се опуштам од страв да не направиме беља,да не забременам.Гоооолема паничарка сум.Може ли совет како можам да бидам 100% сигурна дека нема да направиме беља (дали е доволно да користиме кондом и да сврши надвор од мене ) и како да се опуштам да не ме боли ,што да направам и кога е најсигурно време за секс пред да ми дојде мензисот или ден два коа ми заврши..Незнам веќе што да прашам испаничена сум пред време.Сакам да имам секс со него бидејќи заслужува веќе 8-9 месеци го маткам сега,не сега друг пат..Но се плашам..Ве молам за совет..Благодарам однапред :* :)

Последна измена: 28 јуни 2015
  10. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    http://forum.femina.mk/threads/Што-...енувањето-Прочитајте-и-информирајте-се.23425/

11. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    Хаха штом заслужува мора да му дадеш, а за паника не бери гајле ќе си мислиш од како ѓе му дадеш. КОндомче ќе му намсетиш и пред да почне да се тетерави и стиска нека го вади затоа што ќе му шприцне па за де имаш главоболки дали му пукнало кондомчето надворе нека се олесни по минутка две клацкање.

На kukla21 и MilaP им се допаѓа ова.
  12. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    A toa ako pukne kondomot i so predsemenata tecnost ako napraam belja :3 ..

13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    А ти тоа мислиш плукни залепи е:???

На joy1 и Daleron им се допаѓа ова.
  14. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.079
    КОја предсемена течност ако така лесно се забременуваше до сега сите ќе беа трудни жени и женски, не е така едноставно како што си мислите а ако пукне кондомче затоа реков малиот ќе си го извади надвор и надвор ќе си се олесни. А ако и он не е сигурен тогаш совет од дамиве побарај со тие контрацепциски средства хаха. Но тоа од како ќе си завршите неколкуминутно слатко уживање и ако недај боже пукне гума а ако не немаш потреба од ништо само уживај. Штом си решила да му дадеш давај му на човекот и не се мисли нека си го добие заслуженото ако не друго дете (климе се удави) хаха

15. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Кажав дека сум паничарка во погорниот пост така да сакав да си прашам колкави се шансите ако кондомот пукне и од предсемената да настане беља.

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Срцка од самиот факт дека си паничарка нема шанси и у плодни дани да фатиш :D кај невротични (без навреда) малку потешко иде

На joy1, Daleron, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  17. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Епа и не е баш мал 21 година е ама мислам дека ќе нема проблем пошто ќе користине заштита и ќе сврши надвор + во неплоден ден ќе се случи тоа..

18. ebola

ebola Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    263
    ^^
    Натали (или како и да се викаш :)) дај му на човекот! :)
    ПС- Само апстиненција ти е гаранција.
    ППС- Опушти се и уживај во љубовта и дечко ти.

На piglet1, joy1, kjukli и 3 други им се допаѓа ова.
  19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    младоста у апстиненција ви пројде бре деца бре. за у туршија да не ја чувате|(

На kjukli и Petar80 им се допаѓа ова.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Не можете со сигурност да знаете кои денови се плодни кои не.
    На млада жена сите денови и се плодни. :D Штом ќе користите заштита немаш потреба да се замараш со тоа.