Леле што ли уште нема да прочитам на форумов. Нека ми прости Господ, но страв ме фаќа во какво време ќе ми живеат сеуште неродените децата. Многу рано играчките ги заменувате за ташаци. Ова не да не е нормално, ментално време е.
Штом нема непријатен мирис и не те чеша, веројатно станува збор за нормален исцедок но ако не поминува белото прање или се влошува состојбата, оди задолжително на гинеколог.
При обидот да бидам интимна со партнерот за прв пат, неговиот полов орган како да "се одбива" од нешто на влезот на мојата вагина. Се видов дома на огледало и ми изгледа како никаде да нема дупка, освен едно минијатурно дупче(веројатно мочниот канал) во кое е невозможно да влезе Каде, како, што ?
Може да забремени и девојче што се уште не добило менструација - со оглед на тоа што не можеш да знаеш дали кај неа има овулација или не во тој момент, ама ако зборуваме за девојче во пубертет. Ризик секогаш постои
Да си направиш брисеви под итно. Можно е да е инфекција, некогаш и промената на бојата на исцедокот може да биде единствен симптом. Не играј си со здравјето, под итно на гинеколог! Хименот е тоа мила моја. Минијатурно отворче има на него, преку тоа отворче истекува менструалната крв. Не е тоа мочниот канал. Можеби кај тебе е малку поцврст, па затоа имаш чувство дека пенисот се одбива од нешто. А веројатно ни партнерот не е премногу искусен. Не брзајте бе деца, сексот не ви бега.
Зависи како и колку пати си имала односи претходно.Можеби хименот не се докинал.Но ако си имала повеќе пати односи,сега не би требало да крвариш.
Вака во април добив на 10ти ама беше кафеаво со малку крв и траеше два дена, после тоа добив нормално на 30 април до 5ти мај. Во јуни ми се случи истото добив само кафеав секрет со малце крв и траеше кратко. вчера и завчера имав болки во стомак јајници инградите ми се осетливи но уште не доаѓа , некој помош? п.с ми се има јавено и мало чешање и бел секрет без мирис Ви Благодарам однапред.
Тој кафеав исцедок може да се јави за време на овулација, при хормонски дисбаланс или при бременост кога оплодената јајцеклетка се вгнездува во матката. Мене овој месец 2 недели ми беа осетливи градите и ме болеше стомак, што значи и ти ќе добиеш ако си сигурна дека не си бремена. Во случај да имаш ПМС а да не добиеш менструација, провери хормони. А за чешањето мислам да се измиеш со чај од камилица.
Здраво феминки..Се извинувам неможев да ја најдам веќе отворената тема од телефон..Ми треба помош.За 5месеци полнам 18години.Со дечко ми сум во врска 1,5 година.Имавме пробано неколку пати вагинален секс но само ме скина,не успеа да влезе поради тоа што многу ме боли.Неможам да се опуштам од страв да не направиме беља,да не забременам.Гоооолема паничарка сум.Може ли совет како можам да бидам 100% сигурна дека нема да направиме беља (дали е доволно да користиме кондом и да сврши надвор од мене ) и како да се опуштам да не ме боли ,што да направам и кога е најсигурно време за секс пред да ми дојде мензисот или ден два коа ми заврши..Незнам веќе што да прашам испаничена сум пред време.Сакам да имам секс со него бидејќи заслужува веќе 8-9 месеци го маткам сега,не сега друг пат..Но се плашам..Ве молам за совет..Благодарам однапред
Хаха штом заслужува мора да му дадеш, а за паника не бери гајле ќе си мислиш од како ѓе му дадеш. КОндомче ќе му намсетиш и пред да почне да се тетерави и стиска нека го вади затоа што ќе му шприцне па за де имаш главоболки дали му пукнало кондомчето надворе нека се олесни по минутка две клацкање.
КОја предсемена течност ако така лесно се забременуваше до сега сите ќе беа трудни жени и женски, не е така едноставно како што си мислите а ако пукне кондомче затоа реков малиот ќе си го извади надвор и надвор ќе си се олесни. А ако и он не е сигурен тогаш совет од дамиве побарај со тие контрацепциски средства хаха. Но тоа од како ќе си завршите неколкуминутно слатко уживање и ако недај боже пукне гума а ако не немаш потреба од ништо само уживај. Штом си решила да му дадеш давај му на човекот и не се мисли нека си го добие заслуженото ако не друго дете (климе се удави) хаха
Кажав дека сум паничарка во погорниот пост така да сакав да си прашам колкави се шансите ако кондомот пукне и од предсемената да настане беља.
Срцка од самиот факт дека си паничарка нема шанси и у плодни дани да фатиш кај невротични (без навреда) малку потешко иде
Епа и не е баш мал 21 година е ама мислам дека ќе нема проблем пошто ќе користине заштита и ќе сврши надвор + во неплоден ден ќе се случи тоа..
^^ Натали (или како и да се викаш ) дај му на човекот! ПС- Само апстиненција ти е гаранција. ППС- Опушти се и уживај во љубовта и дечко ти.
Не можете со сигурност да знаете кои денови се плодни кои не. На млада жена сите денови и се плодни. Штом ќе користите заштита немаш потреба да се замараш со тоа.