имам за ова прашано и разговарано со мојот гинеколог ми има кажано дека е од недоволно навлажнетост а и да поретко но и доста често се случува поради див секс. не е страшно не паничи тој оток се симнува за ден или два. стај си бекутанче и немај гајле
Бројче имам и претходно советувано една феминка за истото, само не се сеќавам на која тема- дефинитивно е од недоволна навлажнетост и “терање“ на грубо. Сега одмарај и чекај да спадне отокот, не е ништо страшно
здравоо... сакам да прашамм нештоо одам со дечко ми веќе нецела година за еден месец годинааа...тој ми кажува дека е доволно време за да се стекне досега довербаа и дека него му е потребноо како и на сите машки секс...сум немала секс имам 16 години се плашам но сакам...дали после сексотт откако ќе ме скине ќе се забележи нешто на мене дали ќе има некоја променаа...?? сакам да пробамм знам дека ме сакаа ии сигурна сум дека тој е со кој шо сакам да го имам првиот секс..ноо стравот е тука.. ппомошш фала од напред
Не бе срце, сигурно нема на чело да ти пишува дека си имала секс. Ама немој да му попуштиш само затоа што тој сака, ако ти нејќеш и не се чувствуваш спремна, тогаш немој, поарно не прави ништо.
Стравот секогаш ќе го имаш. Ама мала си ми некако уште за секс, но ти си знаеш најдобро. Ако сакаш, направи го тоа, ама немој со сила.
и јас мислам дека уште сум мала имам само 16 години..има времее..ама тој вели дека не сум мала дека е таманн незнам уште шо не ..многу го сакам во се се сложвамее...и сега незнам шо да праммм
Не може тој да ти каже дека е доволно време за да се стекне доверба , тоа треба ти да го знаеш Не го вади на тоа како на сите машки им треба секс , ако е за тоа ај во ред да ги ставиме и да им дадеме по еднаш . Ако ти се осеќаш спремна за тоа , го сакаш тоа и ти тогаш слободно . А само тие на кои ќе им кажеш дека си имала односи ќе знаат дека имаш , другите не
Чим прашуваш, не си спремна уште. Кога би била 100% спремна и сигурна дека тоа го сакаш, не би барала совет и не би прашувала некој. Верувај ми. Според мене 16 е малку за секс, почекај, цел живот тоа ќе го правиш.
Кој е он да ти каже дали си мала или не си? Да ти каже да се фрлиш во Вардар ќе го направиш тоа? Ти дал Господ сопствена глава за размислување, па чукни ја малку и употреби ја. Ти кога ќе бидеш спремна ќе си знаеш. Ти најубаво знаеш како се чувствуваш, друг тоа не може да ти го каже. Невиноста еднаш се губи, нема втор пат. Затоа размисли си убаво.
Како размислувате?!? Неодамна станав сексуално активна и не сум баш искусна па ме интересираат две работи- како да знам дали му иде сексот со мене без да го прашам, знам дека треба да приметувам знаци ама сепак и дали мислите дека е нормално доколку не ви иде сексот да ја прекинете врската?
Како размислувате?!? Сексот му иде, ти да не се секираш. Доволно е да се соблечеш и ќе му дојде И нека не те интересираат многу работи, само уживкај си и не се замарај Се си доаѓа само по себе.
Тоа ќе го знаеш кога ќе имаш повеќе искуство со него.Тогаш ќе му ја научиш секоја реакција,и секој покрет на телото ќе кажува за неговата состојба Верувај така е
Девојки сакам да ве прашам за мислење. Ми доцни скоро 10 дена,знам дека е од што имав многу нервози, но можно ли е да ми доцни поради тоа што досега во сексот никогаш немав прскано,а овој месец баш тоа ми се случуваше скоро секој пат кога имавме секс Мислење???
^^Јас мислам дека тоа нема никаква врска. Се случува и јас некогаш да прскам, но никако не ми се одразува на менструацијата.
Од стрес секако дека ми доцни,бидејки имав многу стресни ситуации и плус цело време мислев на тоа кога ке ми дојде. Конечно се решив да престанам да мислам,што ке биде нека биде,мегутоа .Како и да е ми дојде и сега раат сум. Мислев да не има некакво влијание и тоа што почнав да прскам ,како нова промена во организмот.
вака сега, синоќа ја ставив првата вагиналетка (мислам дека не ја пикнав така длабоко... ама таа е, па и суво беше, не одеше ). сабајлето кога станав имаше исцедок, т.е нели апчето истекло, ама немаше премногу, како некој што имаше спомнато , и тоа ме загрижува. треба да има мнооогу или само онака малку нели? и имам мали болки, грчеви во долниот дел од стомакот тоа нормално е?
Евее Бројче пошто ја завршив....нормално е да се има малку исцедок....а за болки и грчеви ја не приметив дека имам...мене кога ми дојде одма после завршена терапија со вагиналетки многу ме болеше и грчеви имав ама тоа од пмс а за твоето не знам дали е нормално