Дали при оволација можат да се сретнат болки во пределот на јајниците? 2 дена имам тапа болка,менс ми дојде на 5ти јули..
Здраво да прашам на девојка ми му касни 4 дена а не сме имале односи ?! која би можела да е причината ?
Па стрес незнам дали може да се нарече малце имавме некои расправии и толку беше,а останатите не се затоа што сме цело време заедно.
Би сакала некој да ми одговори... што чувствувавте при првиот сексуален однос? јас и партнерот некое време пробуваме,но некако неможи тоа да се случи. јас се тргам на страна бидејки чувствувам (нез како да објаснам)некакво набивање да кажам и како да неможи да влези и се плашам да не ме повреди затоа и се тргам на страна бидејки и двајцата немаме предходно сексуално искуство. дали и вие така сте се чувствувале или како ...?
Ako ne si dovolno opustena mnogu bolno kje ti bide, da ne te plasam ama jas ne bev opustena (mn se plasev) i mnogu me bolese i moze 4 pati krv mi tecese zatoa sto ne se dokinuvav, se trgav od strav. A toa sto osekjas kako nabivanje e najverojatno himenot koj treba da se skine... Opusteno samo i kje bide nemoze sekoj sjajno da pomine prvite pati hhh
Биди опуштена, очигледно премногу размислуваш за други работи наместо да уживаш во моментот. Не мисли на ништо друго и се ќе биде како што треба. Ако се тргаш ништо нема да направите... Колку повеќе се тегнеш толку повеќе ќе боли.
Девојки имам еден проблем, ми се појави чешање и оток на интимниот дел кандидата ли ми се активира што ли ми е којзнае или тоа е резултат по брзинско средување со брич, можи и да сум се повредила малку . Се измив со раствор со сода бикарбона , се намачкав со крем канестен се намалија овие непријатности и отоот се повлече, немам никако печање при уринирање ниту некаков вагинален секрет со промена на боја и мирис. Ако може некој совет плус за прва помош пошто денес недела не работи матичниот гинеколог да ми се намалат маките оти не се трпат.
Си имав и јас така проблеми и никако неможев да го излечам чешањето,мачкав крена канестен и вагинакетки канестен. Тоа време никако не му поминуваше па сега пу,пу од октомври не ме повторило.
Измиј се и со млак чај од камилица за да ти се намалат тегобите од кандидата и облрчи чисти памучни гаќички.И утре под итно на гинеколог.
Не мора да значи дека тоа е кандида,јас до сега не сум имала таков проблем и не можам со сигурност да ти кажам што да правиш,најдобро ќе биде да си посетиш гинеколог.Јас мислам дека не е до средувањето со брич,освен ако бричот не бил чист или ако некој друг го користел(не го сфаќај ова како навреда , не знам каква ти е ситуацијата).Мачкај се крема и се надевам ќе има подобри резултати, а утре обвавезно иди на гинеколог.
Atala i piglet 1 ви благодарам многу на советите, ќе ставам канестен колку да ми се ублажат маките и утре правец гинеколог.
Купи Белогент маст оф колку пати ја препорачав за непријатното чешање. Ќе помине, гинекологот пак ќе препорача Канестен. Се е во круг, мачкај кортико Белогент не подолго од 3 дена.
Ти благодарам Далерон ќе ја земам кремава може поефикасна ќе биде од Канестенот. Во право си на гинеколог кога идам ми препишува крем канестен и вагиналети ми поминува но по неколку месеци пак ми се јавува.
Пак ќе се појави за некој месец ама не мора да значи, белогент е лекот секогаш, со години се мачам со чешањево.