Дали можат да постојат толку ај да не кажам.. родители (мајка посебно). Значи човек неможе да ја праша ниедно прашање во врска со сексот.Па како девојка ме интересираат некои работи. Не ми дозволуваше да си купам Кафетин еј девојки едни обични апчиња. Умирав од болки ја молев да ми купи несакаше. Бидејќи немам досега одено на гинеколог не ми беше јасно прочитав нешто дека кога се оди на гинеколог целосно се соблакa. Леле кога ја прашав како атомска бомба да падна кога почна да ми вика не се глупирај ма уште еднаш нешто да те слушнам вакво ќе видиш ти .. Дали јас грешам или мора да имаш односи за да одиш на гинеколог?Неможам да се проверам како девојка? Да знам дали е се во ред со мене? Само девојките кои имаат односи одат и бремените? Не ми е јасно. Толку неинформираност значи да мора да имаш односи за да одиш на гинеколог. Се покајав што ја прашав како мајка да ми објасни. А не пак да седне и по нејзина желба да ми заобјаснува. Само сакав да споделам мислење. Извинете. Секоја им чест на мајките кои не мислат како мајками и разговараат со своите деца за сексот и се поврзано за сексот. И тоа без срам.
Да, има такви мајки и тоа е факт дека постојат, чаре нема. Освен да почнеш да си работиш и сама да си ги тераш работите.
Девојки ми касни 11 дена а иам симптоми подуени гради и ме наболува половината, со дечко ми секогаш користиме кондом и он ми рече неам никаква глупост направено секогаш го вадам на време. Ако го допре кондомот од надворешна страна после свршување и да ме допре со тие присти во вагината може ли да има некаков ефект од спермата, да се остане бремена?? Гледам по календарот ако ми каснело порано ми каснело по 7-8 дена а ова 11 еве утре 12 многу е...
Мислам дека и во друга тема те читав со прашањево. И ти кажаа феминките дека нема шанси ако го допрел кондомот од надворешната страна дека можеш да останеш бремена. Уживај ќе ти дојде. Само не мисли на тоа. Кога најмалку очекуваш тогаш ќе ти дојде.
Ne..nemav odnos samo posledenb pat koga imav menz posle dve nedeli od koga mi zavrsi mi se pojavi nestoo kako belo pranje so kafeavo takvo imav 3-4 dena dodeka bev u mkd posle zaminav na odmor u dr drzava i tamu go imav uste 3 dena i mi pisuvase na kalendarot kako aplikacija e deka treba da mi dojde na prvi avgust a uste ne mi dojde..samo poslednite 2-3 dena me bolat gradite i glavata.
Девојки, веќе подолго време на интимата имам мозолчиња. Ретко ме болат, но не изгледаат убаво и естетски. Пред да почнам да се бричам на интимата, користев крем за депилација и немав ниту едно мозолче. Потоа почнав да се бричам и немав, но сега имам многу. Си реков да не е до тоа и започнав да се депилирам, но не исчезнуваат. Ги чистев со 70% алкохол, но не ми помогна. Ги мачкав со Канестен маст и ми делуваше, но матичниот доктор ми рече да не ја користам зошто не била за такви намени и за надворешна употреба и престанав. Имам 19 години и три годишна врска, а односи имам две години. За хигиената на партнерот не се сомневам воопшто и сигурна сум дека не е до него затоа што тој нема ниту едно мозолче, а јас ги имам премногу. Е сега, срам ми е да одам на преглед кај гинекологот ваква, си викам да ми поминат па да одам, но еве со месеци не поминуваат. Да не имал некој ваков или сличен проблем да сподели искуство... веќе страв ме фаќа... И во петок закажувам преглед, срам - не срам.
Мила нема што да те е срам, гиникологот е стручно лице и тоа му е работа, уште веднаш закажи си и оди што побрзо, сигурно имаш некој проблем што верувам ке ти препише нешто и ке се среди, од искуство ти кажувам , не чекај оди. Поздрав
Можеби ќе звучи смешно и не за во оваа тема ама ајде да прашам...Имам читано на форумов или на друг форум не се сеќавам , дека некоја забременила од кога го задоволувала дечко и од спермата не се избришала добро на рацете потоа дома се самозадоволувала ама во вагината и демек како останала трудна од спермата што и останала неизмиена исушена на рацете ?дали вистина има шанси за такво нешто? Мене искрено тоа ми доаѓа смешно ама да прашам ваше мислење
Pa ako pominalo vreme izmegju kaj nea doma i kaj deckoto nema shansi, spermatozoidite izumiraat po kratko vreme otkako se na suva povrshina. Treba odma otkako ke ima sperma na racete da se samozadovoluva pa nekako da se fati toa. p.s se izvinuvam za latinicava.
Da odish na ginekolog obavezno i ne stavaj na mozolchinjata nishto shto ginekologot go nema preporachano. Mene mi ima izlezeno mozolche dva pati do sega i na kraj se ispostavi deka bilo potkozno vlakno, shto mozhebi i e isto i vo tvojot sluchaj. Nishto ne stavav osven bebeska pudra, ne Go stiskav i gledav higienata da bide na najvisoko nivo. Mi pomina za kratko vreme, pomalku od nedela. Neka ne ti bide sram, pa ginekologot za shto sluzi)
Se Izvinuvam za latinicata od mob sum.Pred dva dena imav odnos so deckoto i posle se bese okey.No,drugata den zabelezav malce krv vo gakite,ona kafeno.Malce se isplasiv no se stabilizira brzo se do drugata den, nekade vecerta koga imav silen nagon za mokrenje so pecenje odnosno zezenje i krv samo na hartijata koga ke se izbrisam.Znam deka ke recete Vedas da posetam ginekolog,toa i ke go napravam,ama sum mnogu zagrizena za mojata sostojba,ova mi se nema sluceno.Sakam da cujam nekoe mislenje,golema panicarka sum,vo momentov nikoj da ne mi e vo koza.I da napomenam deka koristevme zastita i bevme na odmor kade imav dobieno i koristev tamponi no uredno gi menuvav,barem taka mislam.I pocekavme da mi zavrsi za da imam.Ova mi e vtor den so ovaa maka.Blagodaram odnapred.
Најверојатно се работи за уринарна инфекција, не е нешто многу страшно, но не ја занемарувај за да не се прошири. Пиј чај од брусница во големи количини и посети гинеколог за да ти потврдат. Најчесто даваат Палин за лечењето на циститот, меѓутоа не го земај на своја рака, нема да ти го дадат без рецепт.
Neo-Penotran Forte вагиналетите некој кој ги има користено да пише искуство со нив .. се користат ли ако се користат и други лекови ?
A labaratoriski pregledi treba da napravam verojatno?Dali tie prvo ili na ginekolog.Ke odam denovive na ginekolog,sakam barem malce da mi se podsmiri so caevi oti mi se place koa odam vo wc.Fala ti inace
Јас покрај гинеколошиот преглед правев и уринокултура. Мене не ми помина само со чај, штом чувстуваш промена на подобро, би требало да се работи за помала инфекција, ама задолжително направи си преглед, многу се досадни овие инфекции и ако не ја долечиш пак ќе ти се појави.