Како што ти кажа и @Mishela, најверојатно се работи за уринарна инфекција, некаков цистит. Меѓутоа, пожелно е да направиш уринокултура за да знаат што да ти препишат. За таа цел, треба прво да го посетиш матичниот лекар, кој ќе ти напише упат за микробиологија, можеби и ќе ти препише Палин, зависи како ќе процени. Ќе си купиш стерилен сад за урина од аптека, ќе си завршиш работа наутро, со првата мокрача и ќе го однесеш на микро. Обично се чекаат резултати барем 2 дена (така е тоа кога се работи со живи организми, треба време за да ги размножат и да ги идентификуваат) и после ти прават антибиограм со кој ќе ти определат кои антибиотици се погодни за лечење на твојата инфекција. Како и да е, сето тоа е постапката низ која треба да поминеш во случај твојот матичен да процени дека треба да те прати на микро. А можеби ќе поминеш и само со Палин. Кога ќе ти помине, пожелно е да си направиш и гинеколошки преглед. Знам како ти е, цел живот се расправам со цистити и ти посакувам што побрзо да оздравиш.
Здраво на сите, можеби прашањето не е соодветно за оваа тема, ама стварно не знам веќе што да правам. Сакав да ве прашам колку долго може да преживеат сперматозоидите на воздух, прочитав различни мислења на доктори на интернет, некои велат дека тоа е мит, некои велат дека навистина умираат, а знам дека умираат на суво, од ладна вода, претопла вода, хемикалии. Па ме интересира дали е можно ако машки гаќи се оставени на кревет , а на нив има нешто кафеаво-бело, ги тргнете од креветот, ама не ги допирате на местото каде е тоа валканото, ги миете рацете и сето ова се случува околу 15-16 часот, дали е можно да останале сперматозоиди на креветот, кој инаку се наоѓа покрај отворен прозорец, со изложеност на сонце , дали воопшто би преминале на креветот и доколку навечер сте ја допреле вагината околу 1 часот, дали би можело да има живи сперматозоиди, ако воопшто тоа кафеаво-бело имало сперматозоиди? Ви благодарам однапред.
Ти благодарам многу, јас после тоа имав менструален циклус, ама се плашев бидејќи го предизвикав порано со чај.Сепак ти благодарам, навистина имав потреба да слушнам нечие мислење.
Веројатноста да се случи вакво нешто е еднаква на онаа да те удри гром и да добиеш 7-мица на лото у истиот момент.
Леле јас разбирам дека ко помали паничите за глупости, ама ова е потресување за толку безвезна работа што не знам како ти текнало дека може да се случи воопшто. Ништо не ти е, а тој со кафеавото на гаќите треба да поработи на личната хигиена.
Прво, прашањево ти е баш за во темана „Дали сум бремена?“, затоа што ти е бисер над бисерите, а добро познато е дека во последно време (а долго трае тоа време), таму се нижат вакви бисери. Второ, мислењево ти е како полициски иследнички извештај со болдираново. Трето, морам само ова да го направам: Не за друго, туку заради инвентивноста и имагинацијата која си ја употребила за да го склопиш мислењево. Се прашувам уште колку вакви слични (со некои мали разлики) „проблеми“, повеќе хипотетички мислења, може уште да се измислат и кај ви текнуваат работиве, еј! Како задача, како дипломска и докторат да ми бараат, искрено нема да ми текне на вакви зелени. Истовремено сум и воодушевена и запрепастена и вчудоневидена! Збунета сум, најискрено.
@crimson, @Lady Phoenix, ме изнасмеавте. И мене ме изненади инвентивноста, како Шерлок Холмс да истражува случај со „безгрешно“ зачнување. А иначе, кафеавото на гаќите служи за да се знае кој дел иде позади.
Леле, ќе си приумрам ?! Што е толку важна изложеноста на сонце, па еден по полноќ, па па па ... мене за момент ми дојде слика како сончевата светлина ги „оживува“ сперматозоидите кои почнуваат да ја напаѓаат вагината, ама она еден по полноќ ми скрши филм. </3
здраво сакам да ве прашам еве веќе неколку дена ме боли во долниот дел од стомакот и тоа јаки болки а рано ми е за добивање дали може да се јајниците а и пред една недела се вратив од одмор
здраво бевме со дечкоми на одмор и се капевме заедно и тој сврши додека тушот течеше и све тоа замина по вода но откако излееговме од капење на секаде по насите тела имаше бели топчиња јас мислам декаа е тоа од моето бело прање не можее да се забремении ?
Елаборирај ни малце, имавте ли секс, каде свршил, не не оставај да нагаѓаме. А иначе, белите топчиња по телото значат дека не сте се избањале убаво. Еј, ме бивало за темава, бе. Едит: На чудесниве начини на забременување и Дева Марија може да ви позавиди.
Бидејќи крајот на распустот мора да се одбележи на вакви спектакуларни начини, со вложување натприродни напори за да се смисли некоја јака приказна како погорниве, мораме и ние да се потрудиме колку е можно подобро да ви одговориме. Епа твоето бело прање има кисело pH, a неговата сперма има алкална pH. Водата е неутрална средина, која носи секакви л*јна со себе и ги лепи по вас. Кога овие две телесни течности ќе изреагираат меѓу себе во воденава средина, доаѓа до реакција на неутрализација. Таа реакција резултира со тие бели топчиња по вашите недораснати тела и не дај Боже, може да се исполепат и по вашите празни глави. Во тој случај, големи се шансите реакцијава на неутрализација да доведе до вонтелесно забременување, т.е. рачунај дека детево ќе израсне некаде надворешно по телото од едниот од вас (ова како со морските коњчиња, каде мажите се бремени). Не знам како ќе можете девет месеци тоа да го трпите, така надворешно, ама ќе мора да го пазите многу. Со среќа, па ајде пишете детали околу свадбата.
Јас и останатите членови на форумот дефинитивно не сме знаеле дека од сперма на кревет, на гаќа, од туш и белки по тело, од прст со сперма се забременува, фалати многу што не просветливте да не се мачиме ние обичните смртници да се е**ме со денови, месеци години за бременост. Дефинитивно најмодерни и најобразовани сте. Незнам каков крај ке имате со ваков мозок што носите, незнам навистина. Неможев а да не прокоментирам.
Кога читам вакви прашања, ако се зеза некој ок ај досадно му е ете да разбие монотонија, ама ако се озбилни прашањава тогаш не можам да поверувам какви глупачки (да, глупачки! ) имаат дечковци и секс Оди доиграј си со барбиките, па фати дечко. Вистина модераториве треба да размислат малку кој член каде може да пишува.... оваа малоумнава член од денес е Овие одма што се зачленуваат нека им се забрани категорија секс и се поврзано со секс. И забрана за теми да отвораат, барем да има 10тина мислења па да може да отвори.
Ве молам за помош!!! Се туширав со топла вода, а со истиот туш пред едно саат време се тушираше дечко ми кој мастурбирал (веројатно свршил во отворите на тушот) и дали има можност тоа да останало таму, за после јас кога си ја миев да ми влегло внатре! Прашувам пошто ми касни седум минути и четириесет и пет секунди, а плус тоа од кога се туширав имав како едни бели во интимниот предел па да прашам дали од неговата сперма се раширило тоа и настанале мали спермчиња кои сега ќе ми направат петорка во стомак! Само сериозни одговори. -_-