Зависи до кај ќе влезе главата. Земи лењир и пази да не влезе повеќе од 5 сантима, пошто во спротивно ќе донесеш срам на целата фамилија со скинат химен.
Здравоо..Сакам да прашам нешто за другарка ми.Вчера и денес била под стрес и нервоза т.е веќе извесен период често била под нервоза, прегеска мастурбирала со прст и ја болело додека мастурбирала ,имала мастурбирано со прст и друг пат пред некој месец ама не ја болело т.е печело како сега .Инаку е скината одамна ама немала однос,на некој начин имала ама не навлегол само ја скинал и прекинале Сега сака да дадете мислење ,можно ли е да ја болело поради што била извесен период мн под нервоза или што е проблемот?
Може се занела и грубо мастурбирала. И мене ми се има случувано, некогаш така грубо ама ми поминувало. Нека не се секира ако не ја боли сега т.е не ја пече нема потреба зошто да се нервира. Нервозата нема врска мислам со тоа дека ја болело кога мастурбирала. По колку години имате па таа ти ги кажува овие работи? Мене ми е срам со другарки за ова да правам муабет.
Здраво феминки , имам едно прашање незнам дали му е местото тука ама мислам дека е. Вака синоќа со мм имавме секс но додека имавме имав силни болки и некакво печење внатре. Сексот кратко ни траеше дека неможев да поднесам болката. Веднаш отидов во вц да мочам и кога се избришав имаше крв на тоалетот. Утрово кога станав истото и еве сега како да имам менструација ми излегуваат кафеави парчиња крв. Можеби и добив порано , требаше да добијам на 26ти. Од што може да е болката и печењето досега не сум имала таква мака.
А сега фактички ти дојде или? Инаку за болката сигурно се работи за некоја инфекција или рана треба во најскоро време да си посетиш гиниколог да ти даде терапија, штом те боли и пече некоја внатрешна ранА или инфекција е сигурно друго не би можело да е.
Dobiv da . Prvo krvarev taka kako da nekoja rana imam Po nekoja kapka denes imam normalna menstruacija. No sepak í menstruacijata me pece í imam bolki kako da sum taze porodena.
Откако ќе ти заврши менструацијата веднаш оди на гинеколог бидејќи за време на менструацијата не може да ти се направи никаков преглед,а веројатно се работи за некаква инфекција или рана како што впрочем убаво ти објаснија и погоре.
16 a i da e na 15 shto? Ke i sudite ? so decko i bese od 13 ipol god do sega skoroto a i nejzin zivot nejzino pravo nema sto da go ismevate toa ne zvuci ubavo
Ako ne procita ubavo se pishuva za problem a kako sto go procitav naslovot na temata e INTIMNI prasanja , neznam koja e greskava tuka ?
Па вака интимно да ти кажам зошто таква е темава, во наше време ние не си откривавме вакви работи.Ама модерен фазон вие си фурате. Зошто не и кажеш на другарка ти да си направи профил, па сама да поставува прашања? За братучетка прашувам.