Прв пат ти е, нормално е. Со тек на време кога ќе се обидувате полесно ќе биде Океј е да се плашиш на почетокот..опушти се , смирено ..не мисли на ништо, препушти му се нему ..
Со дечко ми не сме имале секс скоро месец и пол бидејки не бевме во можност. После толку време кога повторно имавме секс јас не можев да издрзам ни минута чуствував огромна болка не можев да продолжам. Зошто чуствував толку голема болка?
Драга Фросина, нареден пат опушти се. Не мисли на ништо друго освен на дечкоти и интимниот момент. Верувај тоа ќе те опушти.
Нема никаков проблем, дозволи времето да си го направи своето. Ќе пробуваш, неколку пати нема да успее, но еднаш ќе успее, ќе си фатите ритам и после се ќе биде полесно. Потребен ти е само тој еден успешен обид, игнорирај ги неуспешните! Секогаш е тешко на почетокот додека да влезеш во форма. Еве јас на пр. на почетокот многу брзо свршував во доги стајл пошто се превозбудував од и свршував по 4-5 пенетрации. Сега немам гајле и по 10-15 минути, значи животот знае да мачи ама знае и да научи. Значи да сумирам: немаш никаков проблем, едноставно така оди во почетокот. Пробувајте често без многу напнувања и нервози и ќе си ја биде работата. Никој не се родил искусен околу тоа, значи се' се учи!
Здраво ..Имам 19години ,профилов не е мој да не се чудите зошто еднаш сум 16 друг пат 15 год итн..Сакам да прашам дали наместо лубрикант може да се користи павловичева маст?не влажнам многу јас а лубрикант ми е срам да купувам ,со што друго може да се подмачкува .дајте некое мислење
Ne moras ti da go kupis moze partnerot da go kupi toa go ima vo sekoj market , ne e nisto strasno da se kupi, sekako ima soodvetni zameni no od iskustvo mislam deka e najdobar lubrikantot
Кокосово масло ама 100% природно, ама ако користите кондоми може да се скинат од маслото. Со кондом се користи секогаш лубрикант на база на вода за да не се скине.
Можно ли е да си невина сеуште ако дечкото ти го стави до крај а ниту те боли ниту има крв, а прв пат ми е? Дали има некаков проблем
Невина е етикета што сами сме си ја измислиле. Најверојатно ти го скинал хименот, ама од кај да знаеме ние на форум. Има проблем, во твојата глава е.
Ц ништо, најверојатно му е многу мал штом не си осетила ништо. Имаш со нешто мастурбирано претходно??????? Ова најсериозно прашувам.
Не крварат сите при првиот полов однос и немаат сите болки во зависност од опуштеноста и од еластичноста на хименот,тоа си е индивидуално,не се оптеретувај воопшто со тоа!И секако,штом ти влегол цел тогаш не си невина повеќе,така да си знаеш!
За што да се тешам зборував за дамата дека од цел и пак ме го сетола, не ја .... Јас дечкои ,која е причината да се тешам јас ,