Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Луѓе,што мислите за депилација со крем ама само на препоните и под стомакот на усните не..би било ли штетно така само таму ? :)

2. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    Депилација на тие места со крем нема да ти штети,па дури ни на усните се додека не навлезеш со него внатре вагинално(бидејќи,нели,прашуваш за вагиналните иснички,знам на што мислиш во прашањето).Дури и во таков случај можеш да се измиеш со сапун и со млака вода.Во секој случај,се додека не пробаш не можеш ниту да знаеш дали е исправо или не е.Пробај,па ако не си задоволна,тогаш не го прави тоа повеќе.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. citiesinflames

citiesinflames Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Не би било штетно ни на усните се додека се држиш до упатството за тоа колку минути се држи кремот ;) секако нема ватре да навлезеш со него, како што кажа членката над мене, па да си направиш проблем :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Мхм добро ви благодарам на советите :hug::*

На atala и citiesinflames им се допаѓа ова.
  5. Wahnsinn

Wahnsinn Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2015
    Пораки:
    376
    Допаѓања:
    2.459

21 век...Во Македонија: срам ми е да ми ги гледа машки лекар градите.Извини,ама ова мислам дека само во нашава држава се дешава,затоа што сме заостанати.Колку години си? Ќе треба утре и на гинеколог да отидеш.
    Уште е срамота да разговараш за секс,табу теми се тоа.Ужас.
    Ај отиди види си што е проблемот ,тука секако нема да го решиш.

На jacqueline.s, kjukli, vitamina и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Имав повеќе обиди за секс ама не влегуваше оти ме болеше ..пред еден месец конечно бидна ама ме болеше и после два дена од односот ми потече крв .Е сега после еден месец пак пробавме ама не бев навлажнета освен надворешно со плунка и исто така ме болеше и после коха се тргна за да сврши кога ги облеков гаќите ми капна ептен мала точка крв е сега незнам може и за време на односот ми протекло,незнам ама и пробуваше баш цел да го ставел за другиот пат да не ме болело шо е работата со крвта , иначе и малце набрзина пенетрираше заборавив да кажам паа што е работата некој совет или слично искуство итно ? :/

7. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Женски мислев дека крварев одвнатре , ама не. Долу кај отворот на вагината не од горната страна од кај клиторисот туку од долната од кај анусот ,кожичката ми е испукана и како со крвце и малку погоре од неа мевцето ми е црвено и потечено малку..однос имав точно пред еден час .Ме плаши тоа со испуканата кожичка дали е опасно дали ќе заздрави за колку времме и тоа што ми е потечено дали е затоа што ме раширил и затоа што пред малку имав секс ? :(

8. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Sledniot seks ke mu kazes: de bre volu poleka malku ! Mala shala....ke mu dades do znaenje deka e malku povekje grub neka bidi ponezen 8)
    *se izv za latinicata od mob sum

Последна измена: 6 октомври 2015
    На sad-girl-1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Подказна е до после нова година ум за друг пат..само оваа раничката испукана од време навреме крвари по ептен малкууу ептен одвреме на време што да и правам се плашам да не е опасно нешто или да не не ми помине ? :@ :(

10. citiesinflames

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    272
    Допаѓања:
    391
    Ne e opasno, ne e za umiranje. Ke ti pomine ;) nooo malku ponezno sleden seks :)

11. sad-girl-1

sad-girl-1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    11
    Тоа секако..и онака на одмор сум три месеци за да му дојде умот :D ми олесна на душата мислев ќе ме пече вака доживотно и ќе ми течи крв ама добро е чим ќе поминело.

12. Lebed04

Lebed04 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите
    Менструацијата ми доцни 12 ден, направив тест беше негативен, во вторникот направив преку крв исто негативен. Денес бев на гинеколог матичниот ми кажа сека се е нормално дека не се работи за бременост , немам цисти и сл . И ми напомена дека според ендометриумот изгледа како да нема да добијам наскоро. Меѓутоа изненадување пред половина час добив, обилно крв ко и секоја моја менструација .... Ме буни заклучокот на мојот доктор дека нема наскоро да добија:o .... Се нашол некој во слична ситуација .

13. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Можеби не го измерил добро ендометриумот, или веќе си била во процес на добивање па затоа така се видело. Мислам дека не треба да се плашиш, штом се е во ред. Одмарај си, и не се замарај... штом ти рекле дека си во ред, во ред си ;)

14. Цвеќенце

Цвеќенце Нов член

Се зачлени на:
    29 март 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Вaкa знaчи,имaм дoбиенo мoментaлнo,нo мнoгу мaлце крвaрaм..oбичнo имaм oбилнa менструaцијa,a сегa сaмo мaлце oнaкa кaфеaвo штo се викa.Веќе трет ден ми е a сеуште тaкa крвaрaм.Денoт кoгa дoбив се чувствувaв истo кaкo и секoјa менструaцијa сo бoлкa вo стoмaкoт.Дaли некoј мoже дa ми кaже зaштo вaкa ?

15. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Може ли да ми помогнете малку? Вчера ја изгубив невиноста имав малку крв .. Кога се вратив дома на влошката имаше исто така.. Еве и денес се уште имам ? Во ред ли е ? Менструацијата ми заврши пред 6 дена...

16. Lady Phoenix

Lady Phoenix Форумски идол

Се зачлени на:
    10 мај 2015
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    58.308
    Во ред е, не се грижи. Можно е и следниот однос малку да ти тече, ништо чудно.

17. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    46
    Сакам Нешто da ve prasam , mojata partnerka tamu dolu mirisa neprijatno , inaku da potenciram Deka sekogas Пред. seks SE tushira плус pedantna e znaci ne mirisa nikade drugde ( mishki , noze , ili slicno , ) osven tamu dolu ima mirizba, nee nekoja grozna mirizba KAKO Нешто rasipano tuku onaka KAKO пи ... Е СЕГА sigurno ke recete vo red e toa , Али dosega Sho сум bil so другите partnerki nekoi mirisale на nekoi ne mirisale , PA Сакам vashe mislenje Dali Mozi toa da se reshi ili pa dp samiot nejzin organizam e toA ? Fala vi

18. Daleron

Daleron Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2014
    Пораки:
    2.996
    Допаѓања:
    16.413
    Ако мириса на расипано јајце тогаш има трихомонас вагиналис.
    Најдобро да си појде на гинеколог да се исклучи можноста од некоја инфекција.
    Инаку не е нормално така да мириса, барем јас колку што се разбирам од вагини.:D

19. sladok-bitola

sladok-bitola Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    46
    mhm ok :) tnx

20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.125
    Допаѓања:
    20.287
    Не знам колку години имаш, ама во животот ќе доживееш секакви менструации. Обилни, послаби, поболни, понеболни. Некои ќе траат 3 дена, некои 7 итн. Јас обично сум на 31 ден, со обилни крварења до и до 6 дена, а ми се случуваше понекогаш слаба кафеавкаста што траела 3 дена. Значи добро е што си имаш иста менструација секогаш, ама знај дека ќе има отстапки од тоа и не е ништо страшно ;)

Можно е да има инфекција, најчесто кандида. Кандидата произведува исцедоци што мирисаат непријатно, а може да е и некоја друга габична или инаква инфекција. Само гинеколог, т.е. брис ќе покаже.