@LadyKaneswaran зошто мислиш дека ние би биле сигурни за твојата дијагноза? И што е според тебе сериозно? Кандидата се манифестира со чешање и непријатност/ болка при однос. Со вагиналети и маст поминува. Не знам зошто не можеш да одиш сега, но дефинитивно ситуацијата е сериозна и така треба да ја сфатиш. После сексуален однос би требало да се чувствуваш убаво, а не да трпиш и најмала болка, чешање, пецкање...
Зашто при однос има воздух во вагината(непријатно ) и после односот се испушта гас кој не мириса само кратко ? :/
Како што реков не осудувајте, само побарав совет а зошто не можам да одам тоа е мој проблем. Сепак благодарам.
Ама многу неријата ситуација е мојот дечко не е информиран за таква работа бидејќи со другите бил само еднаш со мене е 3 години многу глупо ми е кога несакајќи ќе се испушти глупаво се осеќам :/ поготово отако ќе заврши све и има тоа како гас незнам како да го кажам
Никој не те осуди, не видов дека беше осудена негде. Како можеш да очекуваш одговор од форум за кожни појави, и ако добиеш совет за на гинеколог одма да го сфаќаш како осуда? Ние не можеме ни да те прегледаме, ни брисеви да ти земеме, ни ништо. Девојката убаво ти одговори, ние дијагноза не можеме да поставиме, само доктор може. И не се секирајте, ако одите на гинеколог мајките нема да ве научат дома, гинекологот не се јавува дома кај родителите да каже. @ana-pistolero , ќе му објасниш дека е нормално, и дека кај сите се случува.
@jacqueline.s Не се разбравме баш ама нема врска, ќе видам како ќе се одвива сето ова и ќе одлучам. Секако јас не побарав дијализа само побарав совет доколку некоја од вас била во иста или слична ситуација. Извини што ти одземав време и ти благодарам.
Ако ти е подувано и болно може ти е и воспаление на Бартилуева жлезда(или како и да се викаше) Јас пред пола година го имав проблемот и светците ги видов, пребарај на нет, ако е тоа мора да одиш додека е време, мене ми се затна каналчето од бебешка пудра и ми се направи циста и да не расправам натаму.А ова е сериозен проблем што постојано имаш болка не знам како може да не одиш на доктор, здравје е тоа и еден ден треба да раѓаш деца треба се што е непријатно таму долу да те загрижува.
видов пред да ве прашам сепак благодарам почна да заздравува раната само сакав да прашам дали има некоја што слушнала или прочитала за ваква состојба
На ДИЈАЛИЗА не се оди од воспаление (си утнала во пишувањето, требало дијагноза да напишеш), се разбравме како глувиот и немиот. Нема врска. Според твоето кажување мене ми личи на цистит. Ќе си ја провериш мокрачата и ќе направиш уринокултура, проблемот не ти е гинеколошки, според твоето напишано.
Здраво феминистки, не сум баш искусна и немам користено некој работи, па вака сакам да ве прашам дали кондомите дурекс pleasuremax се добри, бидејки ми е прв пат и несакам да има несакани работи
Може ли хименот да се скине од мастурбирање? Иначе сум невина, ама прееска додека се самозадоволував малку имав крв, не многу ама една капка... Ве молам помош... ;3
Здраво да прашам може е глупо прашањето ама да не знаете дали еластичниот химент при односи се осеќа? И дали кога имате односи нема крварење поради еластичен химен?