Ne moze da dobivaat. Toa shto nekoi trudnici navidum go dobivaat ne e voopsto isto so normalnata menstruacija. Zatoa e vazno sekoja zhena da prepoznae koga menstruacijata se odviva normalno kako i sekoj mesec, a koga ima promeni. Mnogu zeni smetaat deka e isto da ti protece eden den nesto kafeavko so obicnata menstruacija od 4-5-6 ili kolku i da se denovi, pa zatoa vsushnost i mislat deka dobivaat. Mislam deka tie muabeti se povekje od neinformiranost, a dokolku navistina e taka, deka sosem normalno dobivaat, togash e nekoj redok sluchaj.
I mene mnogu me bolese na pochetokot, isto kako i tebe edno mesec dena, ama posle toa prestana. Spored mene, te boli zashto mislish na bolkata, ne se opushtash dovolno i ne si dovolno vlazna. Mozebi decko ti e grub? Probaj da se opushtish, porazgovaraj so nego, vidi nekoe vreme kako kje se odviva, kupete i lubrikant, smenete kondom ako mislite deka i toa bi vi pomognalo, i ako pak ne ja biva, odi na ginekolog
I jas ne veruvav deka moze da se dobiva menstruacija za vreme na bremenost,se dodeka ne i se sluci na mojata komsika.Zenata imase dve kerki,ednata 15,drugata 11god i ne planirase treto dete,ama nesakajki se slucilo.Prvite cetiri meseci od bremenosta dobivala normalna menstuacija od 4 dena i slucajno otisla na genikolog,bidejki cuvstvuvala bolki vo dolniot del od stomakot i otkri deka e bremena,ovojpat so masko.Posle toa dobi uste eden mesec i tolku,a maticnata i rekla deka ne e prva imalo poveke takvi slucai
ok jas samo si kazav moe mislenje i kako sum informirana,mislam nema potreba da vleguvame vo konflikt tuka sekoj ima pravo da kaze sto misli
I DA DODADAM deka tuka site so pisuvaat baraat nekoj sovet a ne osuduvanje za toa sto sirat noze i slicno,za toa nemozam ni jas ni ti ni nikoj da im kaze koga,so kogo i kako da pravat,i da se i da ne se informirani toa e nivna rabota,tvoe e da dades nekoj sovet ako mozes da bides od korist na nekoj,a ne da se raspravas tuka.seksot e potreba na sekoj nemozes da znaes od koi pricini nekoj ne e dovolno informiran
Циклусот ми заврши пред две недели. Денес имам малце крв на тоалетната кога се бришам .Првпат ми се случува ова, збунета сум незнам што да мислам. Совет?
Има доста ама не си чула. Ете јас сум родена така,брат ми... Мојата мајка си имала нормален циклус 6 месеци па живи и здрави сме се родиле. Имам слушнато уште мн примери од познаници, затоа кажувам .
Osven sto poveke i se spielo nemala drugi simptomi,inaku i prvite dve bremenosti gi pominala bez gadenje,povrakanje itn.I vo tretata bremenost si odese na rabota do 9ti mesec,a rabotese vo konfekcija i na mene mi bese mnogu cudno da ima menstuacija,ama ete vidov deka stvarno moze da se sluci,mozebi e retkost,ama se slucuva
Normalno e za vreme na ovulacija da ti protece malku krv. I mene mi se ima slucheno ednas ama ako ti se sluchuva redovno, imash nekoi drugi simptomi, prethodno si imala nekoja infekcija, togash da odis na ginekolog.
Јас имав менструација а бев бремена. Тоа во гинекологијата го викаат ,,цветна бременост,, Прогуглајте и ќе прочитате. Кај мене случајот беше што бебето беше сакано и долгоочекувано па правев тестови за бременост редовно. И да Ве предупредам - крварењето не е обилно, ама трае 5 дена и е скоро исто, така да....
Cesto pravev testovi bidejki rabotevme na bebe pa taka slucajno otkriv Ne mi se veruvase sto mi se desava Ginekologot posle mi objasni deka i toa e mozno
Јас пак ќе ви кажам само лежете на тоа уво и тешете се дека ништо не е можно, а напротив треба да знаете дека се е можно, прво се задоволувате па потоа кукате вака така онака и се тешете дека ништо не е можно. Ако сте биле информирани нема овде да кукате и да се тресете, а пак и најмалку да дозволувате така млади и неискусни да ви свршуваат пред отвори и на отвори и на се и свашта, да експериментирате работи од филмови и да пробувате луди идеи, филм е филм разбирате?! Вие гледајте ја и почитувајте ја реалноста. Едуцирани биле?! Ајде беее.
Имам односи веќе 1година и сеуште не ми е јасно зошто пред односот не се палам,само за време на однос ? дали на некој му се има случено и ако се напалм пред односот тоа се 2-3 секунди