veke dva meseci pijak kontraceptivni tableti preporacani od ginekolog, treba da gi pijam od 6 meseci do edna godina, gi pijam tabletite Jazz dali nekoj gi ima pieno tie tableti i dali mozi da mi kaze megu menstruaciite dali im se ima sluceno da im proteci kafeava tecnost i kolku trae toa
Благодарам многу. Инаку да овој период бев многу настината, не сум пиела антибиотици, но затоа пак често користев аналгин, кафетин колд и баш овој период сум под стрес, колоквиуми, практични, семинарски. А да сега се си е нормално со бојата на крвта.
Да прашам сакам требаше фа ми дојде пред некој ден но ми доцни и сега забележав малку кафеав исцедок, што е тоа
Тоа значи дека менструацијата наскоро ќе ти дојде бидејќи тој кафеав исцедок може да се појави и на почетокот и на крајот на менструацијата.
Месец два е сосема нормално помеѓу менструациите да имаш кафеаво, тоа е нормално и нема простор за паника, наскоро ќе ти прекине кафеавото. Но треба да имаш во обзир и секогаш кога ќе го закаснеш земањето на пилулата после 12 часа има можност за кафеав исцедок.
девојки да ве прашам дали може во болница со проверка на урина да се види дали постои некаква инфекција на интима ? или само на гинеколог можат да утврдат ?
Се чувстувам мизерно Бев вечерва со едно момче ама неможевме да имаме секс. Проблемот е што со бившиот имав многу лошо искуство. Тој ми го стави набрина и многу ме болеше, а го стави до пола и незнам дали сум добро скината. Имаше многу крв и болеше премногу. А после тоа закачив и страшна инфекција. И сега имам фобија од овие работи. Се решив вечерва да го направам тоа. Отидов кај еден дечко( не ми е ништо) се беше ок ама кога стави прст осетив болка и му кажав дека ме боли и тој ме откачи несакаше да продолжи. (се налути малку и дека не сакам да го пушам ама ете не го направив тоа мој принцип). Ми кажа кога ќе бидам спремна тогаш да се јавам. Мене ме страв многу незнам што да правам имам 22 години и на овие години вака да се понашам е срамота. Си дојдов дома разочарана.
Проверка на урина можеш да си направиш и на матичен лекар , доагаат адриалаб (или слични) два пати во неделата земаат крв или урина
За кој принцип зборуваш бе девојко. Зар на 22 год имаш размислувања ко на 12. Ти ова сериозно? Кај ги најдуваш дебиливе жити се? Не е срамота да бидеш неискусна во сексот на 22 год, туку срамота е да бидеш толку смотана и наивна. Ке ме шутира некој на ваков начин? Ке му го исечам левото јајце.
Cekaj cekaj sto loso kazav? Ako nekam oralen nekam toa e moe pravo taka? A jas kaj nego otidov samo za seks pa za sto se odi vo Eden saat kaj nekoj za kafe? On si digna cena I pred mene pocna da pisuva so drugi srcinja ova ona demek ljubomorna ke me napravi... Mi e gajle toj e samo maska kurva nisto poveke. Se nerviram zosto od strav od bolkla ne go napraviv toa sto trebase. A ete nekoi moi drugarki uzivaat. Neznam zosto jas bi bila naivna I smotana?
Абе како можеш така првиот пат да го имаш со некој идиот кој те понижил на ваков начин? Па јас не ве сфаќам, денешниве деца 22 години ко да имате 10, не 12. Прв пат се прави со некој што го сакаш, да ти покаже, да биде нежен со тебе да го памтиш а не така ќе одам кај еден дечко што не го знаеш ни ништо. Епа ќе те откачи, што ќе ти прави друго кога тој не сака ништо друго со тебе овдека да те легне и чао.
Procitaj pogore ke vidis deka so bivsiot mi bese prv pat ama jaa kakva sum I ovq mi e po vtor Pat kako da ja gubam nevinosta. A ovoj inace mi e Bivsi od mnogu poodamna 2011 ama ne sme bile vp nisto seriozno nikogas ni bliski. A od nego ne ocekivam nesto poveke niti sakam nesto poveke.
А ти во 1саат како може кај некого да одеш за секс што не ти е ништо,што немаш чуства за него и што не си сигурна во тоа што го сакаш.Или доби нагон за секс па се одлучи на таков чекор. Па тоа не е да одеш да се соблечеш и право да почнеш туку така. Така се чуствуваш и имаш такво размислување затоа што не си искусна и затоа вака реагираш. Пробај да најдеш некој кој ќе те сака и ќе уживаш со него а не некоја машка курва како што велиш ти кој ќе сака само да те легне и толку.
Problemot ne se cuvstva tuku strav od bolka zosto prviot pat so bivsiot mnogu me bolese I mi tecese krv patem zakaciv I strasna infekcija
Девојче два пати не се губи невиност тоа е златно правило. Да си го запознала на кафе некаде, да сте искочиле еднаш двапати и да ти е бивши си имаш потреба те разбирам. Ама вака...е ова не го разбирам. Тебе веројатно те болело зошто си немала долго време, доле си се стеснила и дечкото бил груб со тебе и тоа е тоа. Биди повеќе информативна.
Кај некои првиот однос е болен кај некои не. Исто така може да се случи да крвариш и вторпат и трет пат,нема правило за тоа. Скината си штом имало крв тоа се знае ,но како што ти кажаа и погоре не гледај тоа да биде со било кој туку со некој кој што ќе се опуштиш пред него и ќе биде нежен со тебе,од еднаш и двапати не се станува искусна тоа да го знаеш и нормално е да чуствуваш страв.
Да,може така да се види инфекција на интима ако имаш бело прање,мене така на 17 години мојата матична лекарка преку уринокултура ми ја откри интимната инфекција на кандида.