Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. bicijani1

bicijani1 Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2015
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    26
    fala mnogu , pa do sega nemam zaboraveno tableta , sekoj den vo isto vreme gi zemam, fala mnogu :*

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Skmaki

Skmaki Активен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    6
    Што значи бело прање?

3. mimi****

mimi**** Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2015
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    3.636
    Vaginalen sekret

4. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.174
    Важно правило при секс во зима:
    „На кого му тече носот, тој е одоздола“

На srcence1607, anel, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Fire*fly

Fire*fly Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки и момци :)
    Го читам форумов подолго време, но сега решив да поставам прашање кое не можам да го извадам од глава, па се надевам ќе комуницираме почесто наваму. Се надевам дека е во соодветна тема.
    - Имено, со дечкото сум во врска една година, но од пред еден месец почнавме да живееме заедно, што треба да значи дека се познаваме. Сега откако сме во ист дом, забележав дека дечко ми мастурбира секој ден, нормално кога не сум дома, и покрај тоа што имаме редовен секс. На прашање дали се случува тоа, ми кажува дека не го прави, но секако забележувам.
    Сега знам дека тоа е нормално за машките, и повеќе практикувано, но се прашувам дали треба да го сфатам како нормално нешто, или во прашање е дека не е интимно исполнет, па си надоместува?
    Некакви ваши искуства? :) Ви благодарам

6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    @Fire*fly имено решението на овој проблем ќе го пронајдеш само доколку му се обратиш за разговор на смирен начин, да го прашаш зошто прави така, да не има некој проблем околу вас двајца, да не има некоја ваква навика што не може да ја искорене и да му подадеш рака за да го разрешите овој проблем заедно. Колку што е до некаде овој случај нормален толку е и не нормален, најверојатно овде се работи за некоја навика или потсвест, разговарај со него и обидете се да се разберете и да се потрудите и двајцата да ја разрешете оваа работа што те мачи.

На Fire*fly му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Fire*fly

Fire*fly Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам за мислењето.
    Знам дека најдобро е со разговор, ама некако не е отворен за разговор за таа тема. Сум пробала, ама само ќе замолчи и налути, едноставно бега од разговор. Можеби претпоставува дека нема да ми се допадне ако признае или незнам... и покрај тоа штом сум му кажала дека и ако се случува понекогаш, може да изгледа провокативно... ама пак секој ден или скоро секој ден мислам дека е малку симптоматично...

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Го делам истово мислење како тебе. Но, не можеш ништо друго да направиш освен да разговараш и да расјасниш некои работи кои што те загрижуваат за доброто на вашиот брак, друг начин да најдете спогодба и решение не гледам овде освен разговор, ако маж ти не сака да комуницира со тебе за вас и вашиот брак тогаш работава и не ви е толку сјајна како што мислиш.

9. kiki.sunshine

kiki.sunshine Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    Feminki, sakam da prasam nesto vo vrska so menstruacijata, zatoa sto dosega sum imala redovna menstruacija so po 2-3 dena docnenje sto ne e koj znae sto, ama ovoj mesec mi zavrsi na 8mi, i denes pak prokrvarev, si pretpostavuvam deka pak e menstruacija zatoa sto imav pred nekoj den bolki vo kicmata kako pred sekoe dobivanje ama ne ocekuvav volku rano da dobijam, dve nedeli porano od sto treba. Nemam nervozi, stresovi nekoi za da moze da e od toa. Na nekoj mu se ima sluceno istovo?

10. atala

atala Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    940
    @kiki.sunshine и мене еднаш ми се случи да ми дојде менструацијата две недели порано поради стрес.Исто така може две недели порано да дојде и поради изненадна промена на климата или поради патување на друг континент или во некоја друга далечна земја,или,пак,поради лекови против болка или антибиотици.На секоја може тоа некогаш да и се случи,но,сепак,ако премногу често се случува тогаш треба да се оди на гинеколог.

11. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    Zdravo na site, najprvin se izvinuvam sto ne pisuvam so makedonska poddrska bidejki sum od telefon...
    Vaka so decko mi za prv pat probuvavme da imame odnosi, odnosno najprvin da me skini nelim, no koga to pravevme toa znaci ne mi vleze skroz tuku samo onaka malce povrsno bidejki pocustvuvav bolka bidejki me pritiskase i prekinavme, koga stignav doma na gakickite imav samo edna bleda kapka krv, no mnogu malce, potoa drugio den se trijavme preku alista i togas pak me pritisna toj so rakata silno pa me zdobole mnogu, no nisto nemav krv doma se si bese vo red. Posle edna nedela od koga se trijavme, jas se kapev i koga so sungerot se kapev dolu zapocna krv da mi teci, onaka sveza krv 5-6 kapki golemi a menstruacija ne e bidejki mi pomina, krvarenjeto prekina i potoa koga se brisev so krpata dolu pak mi se rastece krv i toa obilno poveke od prethodnoto a potoa prekina, Moeto prasanje e dali e mozno da sum skinata?

12. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Ако ти влегол цел, дефлорирана си.
    Тоа што ти течело крв е овулација или настинка.

13. supergirl1

supergirl1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    13
    No nitu ednas vaka mi se nema sluceno, tecese sveza krv obilno a ne sum ni nastinata..

14. brazil2015

brazil2015 Нов член

Се зачлени на:
    19 декември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Sto treba da se prevzeme ako posle seksot chuvstvuvate bolka vo jajnicite, ponekogas i za vreme na seksot?

15. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2011
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    2.270
    Не можам да ти кажам што ти било конкретно, ама од хименот НЕ ти е сигурно!

Ништо страшно, тоа е ако после долго време имаш секс или се навикнуваш на пенисот на партнерот. :)

16. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    здраво...никогаш не сум имала редовна менструација и понекогаш имам така крв со бело прање..пред около 1 недела ми помина и еве од вчера пак имам така малку крв...не сум невина но моите за тоа не знаат,мисламм дека имам некоја инфекција или што е и да,на кој начин може да се провери без моите да дознаат дека сум скината?

17. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Закажи се на гинеколог и види што е.Твоите нема да дознаат дека си била.Вака ништо,најдобро е на доктор

18. delevingne

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    уште не сум полнолетна...а имам матичен гинеколог,пред една година бев..затоа што не ми дојде 6 месеци и ми рече дека имам полуцистични јајници и кога ќе ослабнам 10% менструацијата ќе ми се нормализира ...од тогаш не сум била

19. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.370
    Е па кога имаш матичен оди и готово.То е најбитно

20. delevingne

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018
    а после некако да не дознаат дека сум била....инаку сега ќе правам операција на поткожно влакно..и ќе проверувам крв и мокраќа,може ли така да се открие?