Леле,леле...кој ова ти го кажа..бабина деветина е Порано кога медицината била до некое си ниво, и кога неможеле да ги објаснат разни појави кај бебињата ги ,,припишувале,, на тоа дека ако имаш секс нетреба да одиш на посета кај бебе до 40 дена да не се ,,нафрла,, красти. Замисли - докторката, бабиците, сестрите, чистачките....мора да дадат завет за живот во целибат оти тешко на бебињата кои ќе ги погледнат тие Нема никакво влијание сексот врз бебето на сестра ти. Да не си настината, болна само е битно.
Како и форумџиките погоре, така и јас ќе кажам.. Измислици на старите.. Барем ние сме млади, не треба да веруваме во се што ќе слушнеме.. Исти глупости имаше и за менструација ако имаш да не одиш во посета бла бла бла.. абе што се не им текнувало, сега кога читам некои "правила" се чудам како биле толку инвентивни стариве..
Дали пред добивање има некоја од вас како бел исцедок? Јас до сега никогаш немав, се до пред минатата менструација, кога закачив габична инфекција поради јаки антибиотици. Земав вагиналети пред да добијам, само 2 бидејќи потоа добив и бев на гинеколог кратко откако ми заврши, ми кажаа дека имам уште малку од инфекцијата.Требаше уште 5 дополнително да искористам, но јас искористив само 3 зашто мислев дека ми поминало (ги снема сите симптоми), ама еве сега треба да добијам и пак имам исцедок, иако многу малку, па не знам дали е некој исцедок што го имам поради икс фактори ко клима, стрес и слично, или е од инфекцијата?
Не можам да сватам зошто млади луѓе у 21ви век верувате во ваква глупост. Ако е без некој специфичен мирис нормално е. Дури може да имаш исцедок некогаш и цел месец но ако нема чудна боја и мирис нема место за паника.
Јас сум 15 години само што наполнив и можеби не сум за овде но многу сум исплашена . Јас не сум имала сексуален однос секако и немам години но се плашам дека не сум невина. Пред да си легнувам да спиам јас ја допирам вагината и ја мрдам ми доаѓа убаво онака но незнам како се вика тоа , и сега како мал дел од вагината ми искача од таму дека доага менструација, ве молам објаснете и помогнете ми , се срамам да прашам некого, помош!!! дали сум невина
Па незнам што е нормално, ти можеш да се скинеш со прст а без да знаеш, а можеш и да не се скинеш. Премногу сте мали за вакви работи, 15 и пол години не се 25 и пол, ама ајде тоа пубертетот се ви прави.
Девокќи имам забележано кога ми е ладно дека ми тече густ лигав бел исцедок без мирис. Дали е тоа нормално или?
Dodeka e bezbojno i bez miris ne e strasno,sogurno so izmrznata,izmivaj se so kamilica,zatopluvaj go predelot kaj jajnicite i caj od brusnica.Za dva dena nema nisto da imas
Би сакала да ве прашам дали сте запознаени со методот таканаречен вагинално оросување и што мислите, дали е тоа само марќетиншќи трик да им се соберат парите на луѓето или вистинсќи има ефект како што некои велат? Колку што сум запозната тоа е всушност испирање на вагината со специјална течност по што ваѓината добивала на свежина. Овој метод наводмо пред се се препорачува на повозрасните жени. Но прашањето е не ли се нарушува природната флора односно ќиселост на вагината која ја штити од лошите бактерии?
Најпрво ПОРАСНИ образувај се па потоа дојди овде да пишуваш и прашуваш вакви рабооти а пред се да ги правиш.