Дaли мoже кoндoмoт дa прoтече aкo не е пукнaт? Вчерa имaвме секс сo дечкo ми сo кoндoм и тoј сврши мaлку вo мене и кoгa гo извaди нa кoндoмoт oднaдвoр имaше нештo истo кaкo спермa. И сегa незнaм дaли е oд мене или прoтекoл кoндoмoт, a пoтoa сврши убaвo вo кoндoмoт гo прoверивме и oд никaде не течеше и сегa незнaм штo дa прaвaм збунетa сум???
Леле на тешки маки си била исто бевме и ние со дечко ми... Толку се исплаши и ме тераше норлево да пијам :'(
леле пoмaгaјте незнaм штo дa прaвaм не ми се пијaт тие aпчињa бидејки слушнaв декa предизвикувaaт стерилнoст
лугенца ај помош. доле на 2-3 сантиме од вагината ми се појави нешто значи како бубуличка изгледаше и јас го стиснав незнам со кој памет и сега се напраи поголемо како каснато од нешто незнам големко е и црвено и внатре во него како топче има и ме боли многу не го пипам ама еве недела дена си стои исто е и боли
Odi na ginekolog,ili ako mozes da istrpis stavi alkohol,dr ne pravi samo zas od nisto moze da stene nesto podobro odi na gin najdobro ke ti kaze
Нa некoј друг му се имa ли слученo истoтo или немa теoретски шaнси дa прoтече aкo не е пукнaт зa дa не пaничaм сaмo
не сакам да те плашам тоа е последно... мегутоа, како што разбрав ако разбрав добро ти во најплодните денови си имала секс. не си пишала колку заштитен секс имавте, и неме сфакај погрешно но би сакала да знам. имам искуство во овие раб, бремености и сл... и убави и лоши работи.. како и да е знам по себе ми се има десено вакво нешто и искочи дека сум останала бремена. како со по нашки или по старите би рекле- тоа сто пак си имала некоја капка крв по заврсувањето на менстурацијата а и одма по сексот- те “обележало„... хм.. дај Боже да не е така ако секако не сакаш да е спортивното.. но секако најдобро и најсигурно ке ти каже гинеколог. позз и кажи што бидна. со среќа
Devojki vcera dodeka imavme seks so deckomi pocna da mi tece krv.. Mislam ne bese obilno tecenje krv tuku nekolku kapki i otkako zavrsivme imav uste malku. Dali e mozno pricina da bide toa sto malki bevme pobrzi i grubi ili sepak treba da odam na ginekolog?
Здраво девојки.Сакам да ве прашам, имав бактерија трихомонас, и гинекологот ми препиша нео пенотран вагиналети ,но не ги користев иако тоа беше пред 2ипол месеци.Е сега, се беше во ред се додека со дечко ми немав односи пред 2 дена и утредента ми се јави сврбеж и мене и на дечко ми , и бел обилен исцедок со малку непријатен мирис.Но,бидејќи празници ово оно не се работни денови не можам да отидам на гинеколог...Сакам да знам дали се работи за некоја нова инфекција како што е кандида или мислете дека се влошила веќе постоечката трихомонас...? И дали ако сте ја имале ова инфекција или пак сте биле во слична состојба, постои некој домашен лек за колку толку да ја излечам , додека немам можност да посетам гинеколог? Многу ви благодарам
Јас незнам каква е трихономас и дали и се слични симптомите со кандида, но кандида се резултира со бел исцедок, јадеж и печење. Ако ги имаш првите две симптоми тогаш е кандида. Партнерот нека се мачка со канестен или канстен маст, а ти земи си вагиналетки, ако после употребата се јави пак истиот проблем оди на гинеколог. Инаку поработете и на имунитетот малку, кандида и од тоа се добива.
Обавезно да си идеш на гинеколог да ти земе брис да видиш дали се' уште ја имаш, може да си направиш и една уринокултура да провериш мокрача и со антибиограм да видиш како ќе третирате понатака. Трихомонијаза нема врска со кандидата, послична е со уреаплазмата. Да си ја истераш терапијата (заедно со партнерот) и гледај да апстинираш од односи додека ја земаш, за да не дојде до реинфекција.
Znam deka nema vrska,no napomenav samo deka na PAP testot koa praev, se pokaza deka imam trihomonijaza,no ne primetiv simptomi, a i nekoi problemi, pa zatoa ne gi zemav vaginaletite. Inaku urinokultura praev pred 3nedeli i e.coli imam bakterija... (ako ima voopsto nekakva vrska). Mislam deka ova se simptomi na kandida,pa zdravje ke napravam pak PAP test.Inaku ti blagodaram mnogu
Епа има врска, микробиолошкиот брис ти е најрелевантен за вагинални инфекции и ти покажува колку е застапена истата. Мене Папот не ми ја прикажуваше уреаплазмата. Претпоставував дека и во урина имаш, затоа и ти пишав. Папот не се прави многу често (обично на 6 месеци) и е показател за други работи. Мој совет, направи си микробиолошки брисеви пред да почнеш со терапија за е.коли (да не ти даде лажен негативен вака), што си е сигурно, сигурно си е. Поздрав.
Штета што јас завршив со терапијата и повторно ќе правам уринокултура...А, каде да отидам за да направам микробиолошки брис,ми треба нешто упат од матичен или...? Поздрав.
Откако ќе завршиш терапија почекај отприлика 10 дена, па после направи си брис. Инаку брисот исто ти го зема гинеколог (вагинален, цервикален). Ме зачуди што си направила пап без микробиолошки. Инаку брисевите може гинеколог да ти ги однесе на микро, или самата ти. Или пак во Авицена приватно имаат пакет ~2500 ден. за проверка.
Чисто ме интересира, дали може да се случи ако дечкото има стресен и напнат период да не може да ејакулира? Имаат секс, не ејакулира, а сепак му паѓа по некое време и толку. Можно е таква "блокада" од напнатост?