Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Можно е а и многу нормално е сето ова што го опишуваш.
    Нема потреба од грижи, сепак мажите се малку по комплицирани на ова прашање отколку ние жените.

На Lady Phoenix и JollyGirl им се допаѓа ова.
  2. ruby@1

ruby@1 Нов член

Се зачлени на:
    9 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Здраво. Ме интересира ваше мислење и помош,ако некоја била во слична ситуација. Мажена сум, со мажот ми веќе три месеци се обидуваме да останам бремена, но никако не иде... свршува во мене и во плодни и неплодни денови.. но пак ке ми дојди, имам редовна менструација и ми иди редовно, можно е некогаш само еден ден побрзо но тука е.. ми дојде и овај месец, за време кога имав добиено, имав големи нагоди на гадење и вртоглавици, кога ми заврши пак продолжи исто... ми заврши на 1ви, вчера бев на преглед, не ми дадоа ништо во случај да не сум била бремена, но мене ми дојде и ми заврши и за секој случај ми рекоа да направам тест, направив и беше негативен.Нагоните на гадење и вртоглавици се уште тука..Толку многу чекаме и толку многу сакаме детенце, знам дека не може одма, но во што можи да е проблемов. Ако можи совет. Ви благодарам однапред.

3. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    http://forum.femina.mk/threads/Поддршка-за-сите-оние-што-сакаат-да-забременат.3956/unread

Пиши на оваа тема :)

4. Sarii51

Sarii51 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки. Имам еден проблем со мојо дечко во врска сме 3 год. и имаме односи ама последниве 7 месеци ниту еднаш сме немале.Причината за тоа е оти тој не ме вика дома кај него до сега ниту еднаш не ме викнал јас не му го знам станот како му изгледа ниту кај се наоѓа секој пат ми вели дека дома кај него се сите ама 3 год. до сега да не биди сам :^) Ми вели дојди ако толку сакаш нема врска ако се сите дома. Мене ми е срам оти живее со баба му и дедо му а има и брат и сестра и многу луѓе се дома како да одам јас така и да имаме односи. До сега секој пат кај мене дома сме имале и понекад го носев кај баба ми и дедо ми кога не се дома оти живеат до нашата куќа и секад кај мене а кај него ниту еднаш.Овие 7 месеци немавме оти сестра ми е дома цело време и он цело време ми вели кога ќе почнела сестра ми на работа ќе доаѓал кај мене и пак си прави планови за кај мене.Незнам веќе што да правам 7 месеци јас пукнав многу е и он цело време ми кажува како бил напален и му се сакало а не му текнува да ме викне. Што да правам дајте ми некој совет? :(

5. corapce

corapce Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2015
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    342

Да не тролаш, као за почеток би било добро. :makeup:

На Kiki. H, Elissa, SimonaTino и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. n.jo

n.jo Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Пред 3 недели имав незаштитен однос со дечкоми и два дена после тоа добив печење на мокрача успеав да ја смирам со топла вода али посвторно после два дена добив и крварење но само при мокрење и на хартија, имав отежнато мокрење притисок и повторно печење на мокрача .Тогаш зедов флуконазол и канестен 1 . Крварењето ми траеше само два дена . По 3 дена отидов на гинеколог мислеше дека имам циста и ми рече да направам уринокултура но таа не покажа ништо.Од тогаш пијав увин чај и имав само благо печење на мокраша али не при мокрење нњго после тоа и забележав дека кога ке ја испразнам бешиката тогаш ме печит а кога повторно ке се наполнит не. Со увин чај не ми се смири печењето и ми дадоја капсули миртигил па до денес го имам тоа благо печење но после мокрење. Нз дали проблемот е во уринарниот или вагиналниот систем т.е дали да продолжам кај гинеколог или кај уролог и дали е некој сериозен проблем ? Благодарам.

7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.990
    Допаѓања:
    135.263
    Мислеше дека имаш циста и затоа уринокултура праеше???? А на уролог шо ќе праиш?

8. n.jo

n.jo Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    ехо повторно уринокултура ради то што минатиот пат зедов фликоназол и канестен па ради тоа да не покажа ништо во мокрачата али имаше 4 дена поминато помеѓу уринокултурата кога ја направив и кога ги зедов таблетите и нз брис ако треба нз што ке ми каже урологот. Иначе уринокултура направив затоа што гинекологот мислеше дека имав циста

9. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48

Urinokultura ti dal zoso se somneval na CISTIT, vospalenie na mochen meur. Pecenjeto ti e definitivno od vospalenie na urinaren trkt. Pred urinokultura treba da ne piesh ni uvin chaj barem 5 dena. Istoto vazit i za kakov bilo antibiotic, antimikotic ili antiseptic. Treba da ti se zeme ureoplazma i microplazma i da napravish urinokultura ama da ne primash kakov bilo lek 5 do 7 dena od gorespomenatite. I istoto treba i tvojot decko...da odi ja urolog. Btw analen da ne ste imale skoro?

10. n.jo

n.jo Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Немавме анален а од што би можело да ми е крварењето тие два дена ? Иначе фала мн

11. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    Pa prvo treba da si 100% sigurna deka e od vaginalniot kanal, bidejki pri po seriozni urinarni infekcii moze da dojde i do blago krvarenje i od urinaren trakt. Bitno e da gi napravish ispituvanjata i ti i decko ti. Zoso ako ti se izlechish moze povtorno da se zarazish, i obratno.

12. n.jo

n.jo Нов член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Mislite urinaren trakt? Krvarev samo dva dena I toa na pocetokot pred tri nedeli a od togas fakticki nekoj den pred ng imam samo blago pecenje na mokraca nz dali e radi toa sto pijav uvin i mirtigil kapsuli a menstruacija dobiv normalna bez bolki i spored tie simptomi mislam deka mi e urinarniot ali ne sum 100% sigurna. Inace so se tie ureoplazma I mikroplazma t.e na koj nacin se pravat?

13. makarov

makarov Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    48
    Toa se brisevi. I se nosat na mikro.

14. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Девојки дали Неопенотран, можат да се купат без рецепта, имам смрдлив исцедок, без никаква болка, ако не кои можам без рецепта да ги најдам, соодветни за тоа, мислам дека е воспаление, без бактерии

15. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Мислам може... а зошто не пробаш со млако загреано бело вино на влошка? Тоа ги влече бактериите и исцедокот. Или побарај вагиналети на база на камилица ако не се лажам. Не ставај одма глупости.

На UnknownLadyDi му/ѝ се допаѓа ова.
  16. UnknownLadyDi

UnknownLadyDi Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    951
    Па пробав, ништо...затоа сакам да купам некој лек

17. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Зошто глупости, 8-| мислам дека се како и сите вагиналети :D

18. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Па вака да ве прашам. На 11 декември ми дојде менструација но ми подрани 4-5 дена. Бојата беше некако посветло црвена и не беше толку многу обилна, ми траеше 4 дена како секогаш. Овој месец ми дојде на 10 и тоа напладнето, тој ден и утре дента беше нормална, а третиот ден пак така со некоја посветло црвена боја, а веќе четвртиот ден имав само некок лигав исцедок некако помешан со бела материја. Се измив и потоа немав ништо. Вело прање ми се појави после два дена од циклусот и чувствувам некоја не многу голема болка во пределот на јајниците. Па еве и денеска е така, стомакот ми е малку подуван. Имав сексуални односи пред нова година а исто така и после нова година на 2 јануари, но никогаш се нема случено кондомот да е оштетен, имавме неколку пати и незаштитен секс ама тоа секогаш траеше многу кратко неколку секунди, немало но предсемена трчност ниту пак тој да свршил во мене. Од што може да е тоа така, благодарам однапред.

19. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.970
    Допаѓања:
    219.525
    Ова што го кажуваш е нормално, телото може да претрапи секакви измени и изливи на хормони. Но најдобро е да појдеш на гиниколог и да се прегледаш, така е најсигурно. Ние овде не можеме да ти кажеме што ти е.

20. X.Girl.

X.Girl. Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Јaс сум нoвa нa фoрумoт и имaм еднo прaшaње?
    Сo мoјoт дечкo имaв oднoси пред oкoлу еден месец и сегa зaбележувaм декa нa мoјaтa дoлнa oблекa имaм светлo жoлтеникaвa-зеленa бoјa. Дaли е се вo ред или тoa мoжеби претстaвувa некaквa инфекцијa или сличнo.
    Ве мoлaм зa пoмoш.