Се работи за некоја интимна инфекција.оди на гинеколог за испитување на микробиолошки брисови од вагината и за ПАП-тест,исто и направи уриникултура и испитај крвна слика во лабораторија со упат од матичниот лекар за да ти препишат соодветна терапија. @chelseagirl по првиот секс доаѓа до ширење на вагината коешто кај сите е нормално.
Нема никаква врска тоа што ти бил прв сексуален однос со интимните инфекции затоа што од нив може да заболат и сексуално неактивните девојки поради настинка.Оди на лекар како што погоре ти напишав.
Втора партија кондомот се лизнал и го приметивме дека излегол, дали може да истекло од него сперма што иде по каналите додека бил внатре во вагината?
Девојки имам еден проблем и не сфаќам што се случува .. Немав однос месецов. Циклусот ми е 28 дена што значи требаше денес да добијам , но нема ништо.. Има некој секрет кој со мирисот потсетува на менструалната течност. Е сега бев болна накај 1 јануари па се сомневам да не е до тоа. Може да ми каже некој каков секрет може да е тоа? И другово што уште немам добиено дали е нормално со оглед на тоа што имав грип?
Почнав да се грижам .. Трет ден ми доцни.. Се плашам да немам некој проблем бидејќи мајками едвај чекА на гинеколог да ме носи.. А не сакам да Знае некои работи.. Што мислите од Антибиотици е? Или сосем фруго нешто..??
Абе како може едно умно девојче да поставува вакво прашања!?? Сакаш на гравчиња да видиме или слика да пратиш, па да ти гледаме и баеме!! Ај ој си на лекар одма
Самата си напишала погоре дека си немала односи месецов,значи дека не си бремена.А,менструацијата ретко кај која девојка е редовна секој месец на ист датум да и доаѓа,така што може некогаш и на 34,35,36 дена да ти дојде во зависност од стресот,климатските промени или антибиотици или лекови против болка ако си пиела месецов.Јас мислам дека сепак не треба да се грижиш толку,ќе ти дојде набргу овие денови.А,во врска со исцедокот што го имаш можно е од тоа што си била преладена да ти се појавил,миј се со чај од камилица и мачкај се со Канестен крема и ставај вагиналети,можеш без рецепта да ги купиш од аптека.
Здраво девојки. Ве молам за совет. ( ма да не е совет) Синоќа девојка ми ми кажа дека добила, но минатата менструација и дојде на 4ти јануари и и траеше 3 дена. Вчера беше 29 јануари и ме буни тоа што 6-7 дена порано и дојде. Имавме незаштитен однос пред 2 недели, но не свршив, ниту внатре, ниту надвор. ( шо како не прашувајте) али тоа е. Без свршување. Читав на нет дека доколку е бремена девојката можно било да прокрвари оскудно измеѓу 2-4 недела. Но тоа е ако сум свршил во неа. Затоа сето ова ме буни.. Паника ме фати мме... Помош ве молам!!
Аха, добро. По обичај малку испаничив од ова што го прочитав со крварењето на нет. Ама и самото тоа кажува оскудно крварење ( крвари во еден ден малку) ова веќе втор ден, менструација ќе да е.