devojki dali e normalno otkako kje stanete seksualno aktivni kolicinata na belo pranje da se nagolemi vo pms periodot(momentalno sum i go primetiv toa) ili pak e posledica od seksot,petingot itn?
Штом си станала сексуално активна оди на гинеколог на преглед за да ја откриеш вистинската причина за зголеменото количество на белото прање во ПМС бидејќи може да е резултат на зголеменото количество на хормони поради започнувањето на сексуалната активност или,пак,поради промената на количството на хормоните во одредените фази од месечниот циклус или,пак,како последица на вагинални и уринарни инфекции,стрес или,пак,ако си пиела одредени антибиотици овој месец.
Ако нема некоја друга боја освен бела и ако не мириса лошо не паничи, нормално е. Некогаш се лачи повеке, некогаш помалку.
Decki vo mart mi dojde i imav skoro 2 nedeli na prvi april mi pomina eve deneska pak mi dojde ne e mnogu samo koga odam vo wc na hartija onaka kako rozevo i malku na vloska
Девојки да ве прашам нешто. Со дечко ми сме година ипол заедно , и нормално си имаме односи. Али кога и да пробам орално он ме трга , и ми вика не те гледам ко таква девојка и не сакам ти тоа да го правиш. Сексот ни е феноменален , али ова ме збунува. Кога он ми пружа не ми е проблем , а ни него , али кога јас пробувам не сака... Wtf се дешава? Кога ќе го прашам категоричен е и само вика не сакам тебе така да те гледам. А друга нема , тоа сум 100000000% сигурна.
Има такви бе, кои оралот го сметаат за нешто што дрољи и курви го практикуваат... Најискрено незнам што да ти кажам, ако сакаш и ти причинува задоволство кажи му го тоа...
Pred nekolku dena imav odnosi so decko mi za prv pat, posle povekee pati probuvanje konecno se sluci ama imav nenormalno mnogu bolki i uste ne mi e jasno kako izdrzav duri ne ni bev svesna deka se sluci.Utredenta sakavme pak ama jas ne uspeav da ja izdrzam bolkata. Poveke vreme citam na temata i site mi velat deka ne sum se opustala treba da se opustam, a opustena sum i so nego sakam da sum ama ne mi e jasno sto se slucuva i ovoj problem ni pravi golema tenzija. Molam za sovet nekoj ili ako ima nekoja slicna kako mene da kaze nekoe resenie fala vi mn
Прво дечкото треба да има разбирање дека тебе ти е прв пат и те боли. А како второ користете лубрикант.
Zdravo feminki. Sakam da ve prasam, so decko mi koga imavme odnosi minatiot mesec, isto bese prikrajot na mesecot okole 20ti, za vreme na odnosot, mi tecese krv. (isto kako mensturacija da imam) i toa samo za vreme na odnost, potoa nemam nisto. A mensturacijata mi dojde posle dve nedeli. Potoa narednite denovi koga imavme, bese ok. I sega, isto i ovoj mesec. Pak krv. Za vreme na odnost. Potoa nemam nisto. Mensturacija sigurno ke mi dojde za nedela vreme, i poveke. Ova do sega mi se nema slucuvano, vo sto moze da bide problemot? A ne custvuvam bolki, ili neznam sto za vreme na odnost... se e ok. Osven sto tece krv... Blagodaram.
Можно е секоја жена е различна. Овде нема правила. Инаку 7дена по периодот веќе и влегуваш во оние да не речам пропишани стандарди.
Devojki zaboraviv da napomenam deka vcera i denes mnogu me boli stomak i imam gasovi celo vreme i kako grcevi i postojam odam vo wc (golema nuzda) dali ima nekakva vrska toa so.kasnenjeto?