Здраво девојки, многу сум загрижена и ве молам да ми одговорите особено оние што го имале ова искуство. На дечко ми со кого сум сексуално активна, му се појавија ситни бели брунчиња на почетокот на пенисот, кои чешаат и подоцна како слични така бели наслаги и точки на главичката. Беше на доктор и му препишаа канестен маст и му рекоа дека тоа е поврзано со пад на имунитетот и од прејаки антибиотици.Мене ме плаши тоа што е на неговиот орган, зошто баш таму да се појави нешто. За доверба да не ни коментирам, имаме долга врска и знам дека не бил со друга додека сме заедно а не сум ни јас. Јас немам приметено ништо кај мене само пред да му се појават тие јас имав така како бела течност од вагината и кога мокрев мало чудно пецкање. Страв ми е зошто прв пат нешто вакво видов и се плашам да не е нешто сериозно. Што мислите вие?
Mislam deka treba i ti da odis na gin,peckanjeto mozno e da e od infekcija ili bakterija sto isto e mozno da se izrazilo kaj decko ti,ja koristev taa mast po preporaka na gin koj mi rece i mm da ja koristi
@Sandrica23 тоа е кандида , нека се одмива со камилица и да се мачка со канестен и ке му помине. Ова ни се случувало кога сум имала јас кандида па при сексуален однос се пренело и кај маж ми , нормално пред однос колку и да се миеш таму доле внатре остануваат траги од белото прање . Не е ништо сериозно.
Здраво девојки! Имам мал проблем со цистит, пред 2 дена имав болки и чувство на печење при мокрење,па веднаш отидов на лекар направив крвна слика и проверив урина, ми кажаа дека имало траги од крв во урината. Матичната беше 100% сигурна дека станува збор за цистит, од силна настинка. Ми препиша амоксиклав, пијам и урифар + 2l увин чај и чај од брусница. Еве од вчера до денес немам никакво печење ниту болки, сосема како да се вратив во нормала. Е сега прашањето ми е, дали ова значи дека уринарната инфекција се повлекла? И дали е дозволен сексуален однос за време на лечењето од цистит? Ме интересира и дали циститот може да се пренесе на партнерот иако се користи заштита,бидејќи некаде прочитав дека не помагало ни тоа доколку се работи за вакви инфекции.. Ви благодарам, имајте убав ден!
Пишав во друга тема, ама таму слабо некако враќаат, па се надевам некој од тука ќе знае да каже. Дали некој бил во „Мама“ на преглед? Колку се плаќа приватно и дали е фина/професионална докторката?
1000 денари е приватно , јас бев пред месец дена кај неа на преглед . Многу е фина и професионална но има многу гужва кај неа , секогаш е тука да те сослуша за се .
prasanjeto go napisav vo tema koja e pobliska so nego,no seuste nemam dobieno odgovor,pa aj da si ja probam srekjata tuka... problemot e sleden: na 22 april imavme odnosi so decko mi,kondomot pukna no ne svrsi vo mene(podetalno:jas se trgnav,on drkase za da svrshi),trebase da dobijam na 7 maj i eve vekje 4 dena mi kasni i da napomenam preemnogu stresni situacii imav povekje denovi,mozda i nedela neprekinato,koi se prisutni i den deneas.Denovive(utre/zadutre) planiram da zemam test za bremenost i da proveram za sekoj slucaj,iako sme 1000% sigurni deka nisto ne se slucilo.Spored vashite pretpostavki sto bi mozelo da bide i dali ste imale slicni situacii? Vi blagodaram odnapred
Ако не свршил во тебе, не си бремена. Ти доцни од стрес. И самата пиша дека си имала стресни ситуации. Нема потреба да правиш тест за бременост.
Ми касни 2 недели, секс имаме секогаш без кондом, но ниту еднаш не сврши во мене. Што можи да е проблемот? А имам болки нонстоп и како да ми иди ама никако......? P.s од ко сум сексуално активна секогаш ми касни
девојки сега приметив , на ДВОЈАНКА што би рекла мајка ми хаха ми излегло мало брунче и кога го мокрам со вода ме боли,што е тоа ,опасно ли е ?
Dodeka si seksualno aktivna, ima moznosti da ti docni. Sepak napravi proverka, najsigurno ti e. Inaki moze da ti docni i od stres.
Девојки, имам 17 години и во врска сум 6 месеци. Вечерва ни дојде природно да имаме секс, на двајцата ни беше прв пат. Му верував и мислев дека знае што прави. Прво се соблеков и почна да буричка внатре и го намести пенисот. Како навлегуваше почна пррмногу да ме боли и се тргнав и неколку пати пробавме ама не ја издржав болката. Се проверив во веце и само ми беше црвено таму. После пола саат дома бев да мочкам и ме запржа малку, кога се избришав имав ептен малку крв. Се уште ме боли кога седам. Нормално ли е? Што да правам и дали сум скината?
Здраво девојки, јас сум нова имам проблем со менструација 3 пати ми дојде во еден месец, зборував со другарка ми кажа дека не е нормално, прв пат го имав 1 недела, и имав однос на добиено после тоа ми дојде и ми траеше 3-4 дена и подоцна ми дојде за 10 дена и го имам сега, многу крварам. Ве молам некоја по искусна феминка да ми одговори дали е нормално и што треба да направам?