Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. joelle

joelle Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2010
    Пораки:
    1.117
    Допаѓања:
    2.367
    старфиш немора да значи иако е најдобро да одиш на гинеколог може и да има нешто. еве јас немав никакви симтоми, редовна менструација а ми открија циста на десниот јајник каде што најверојатно ќе треба да се отстрани со операција, така да секаде е индивидуално... право на преглед !

2. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Па не мора да значи, ама мене често знае и така на момент да ме заболи под стомакот. Таква , кратка отсечна болка. Башка ослабната сум доста, од секогаш сум слаба, ама периодов ептен се познава, а јадам нормално.
    Загрижена сум затоа што познавам пријателка со слични вакви каркатеристики која има полицистични јајници. :worried:

3. Unknown1

Unknown1 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    SOVET

pred nekoj den go imav prviot seksualen odnos ... tie denovi trebase da mi dojdi menstruacija no ne mi dojde .... sega posle odnosot prodolzi da mi kasni ... imavme seksualen odnos bez kondom no sigurna sum deka ne svrsi vo mene .. dali e toa normalno deka e prv pat ili ???? HELP !!

4. N.A.T.A.S.A

N.A.T.A.S.A Нов член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    650
    Допаѓања:
    486
    SOVET

Првиот пат е скоро невозможно да останеш бремена! А и на некои девојки им касни но не со немера дека се бремени туку така едноставно, но сепак почекај оште малку ако не ти дојде за 1-2 Недели направи си тест за бременост! Позз :*

5. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    SOVET

Има тема Интимни прашања, проблеми и совети, и знам дека темава ке ти биде избришана...Инаку, мене не ми каснеше првиот пат, и да не те плашам , ама има случаи кога се забременува и од предсемена течност... и ти незнам со кој памет без кондом... али може и онака ти касни, почекај уште некој ден, ако не право на гинеколог

И не паничи, од нервоза уште повеќе ке ти касни... BTW и мене ми касни :(

6. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    SOVET

Прво и основно не е точно дека при првиот сексуален однос не може да се забремени, може да се забремени и 1 месец пред првата менструација, и јас не верував во ова додека не ми кажа гинекологот :^) ...Значи не е битно, кој секс по ред е, туку битен е плоден ден, затоа се вели дека девојката кога ќе добие, е физички(медицински) подготвена да роди дете. Секој секс без кондом или било каква друга контрацепција е ризичен.
    Провери дали денот кога си го имала сексот ти бил плоден, или едноставно напрај си тест за психата да ти биде мирна.

7. Unknown1

Unknown1 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Mnogu se plasam :( mnogu mi e strav ... pa mene ne mi e redovna menstruacijata no spored kalendarceto kade zapisuvam koga kako mi ide taa nedela tie denovi bi trebalo da mi dojdese ... no ete togas se odlucivme da se sluci toj prv seksualen odnos STRAV MI E :( cela vecer ne spijav se plasam mnogu :( :'(

8. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Вака. Нормално е да има некаква промена во организмот кога ќе се има првиот сексуален однос. Мене пример ми каснеше тогаш месец и пол, и готово бев убедена дека сум бремена. Имав вртоглавици (што никогаш дотогаш сум ги немала) и готово, направив 2 теста кои беа негативни.
    И ако не свршил во тебе не паничи нема шанси да си бремена. ;) Истото важи и за maja8, смирете си ја душата. :) Или трк во аптека по тест.

9. Unknown1

Unknown1 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    fala bas malce mi olesna ova sto mi go kaza :D fala mnogu :) ke vidime sto ke bide ke te izvestam fala uste ednas pozz

[mod-kirilica:281xnx8j][/mod-kirilica:281xnx8j]

На Lacrimosa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Пред 3 дена имав незаштитен однос! Дечко ми сврши надвор! Денеска изгледа имам овулација (не сум баш сигурна! Ама исто така видов дека цел секрет ми е испомешан со крв.......што може да е тоа? :?: :(

11. beautiful87

beautiful87 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2010
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    116
    Scarlet да не треба да добиеш? Мене ми се има ова случено неколку пати и после 1 ден или дента ќе ми протече :lol:

12. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.836
    или скоро ти е завршена? :wasntme:

13. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Не не имав овулација, треба да добијам за две недели! Стварно се исплашив, па пишав и во друга тема, да не е случајно некој симптом за зачнување!
    Ама баш и не ми се верува! Значи после 3 дена од сексот, ( не користевме кондом, а и тој не сврши во мене), имав крвава овулација........ме фати паника, зошто дечко ми беше крајно нежен!
    Дали на некоја од вас ви се има случено ова????

14. Unknown1

Unknown1 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    сеуште ми нема дојдено ова ми е трета недела од таа што требаше да ми дојди :( бев до аптека купив тест како што ми рече и беше негативен :) но дали е нормално олку да ми касни што е работава .... не сум ни под стрес ни не сум многу нервозна ....

15. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Mене летоска ми се случи да ми доцни еден месец , па сепак не бев бремена, значи тестот покажува точност. Ти отиди си на гинеколог , можеби се работи за некоја инфекција , или било што друго, да не нагаѓаме. Еве јас сега направив тест, а ми доцнеше само 4 дена,тоа значи дека ако си трудна, нема шанси тестот да не покаже. Правец на гинеколог и нема потреба од тормозење без потреба :)

16. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Епа ете барем мирна ти е душата нема бременост. :) Ќе ти дојде не се секирај.
    А ако сакаш да знаеш точно која е причината, оди на гинеколог. Не е секогаш бременост најстрашното што може да ни се случи. :)

17. Unknown1

Unknown1 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    оф леле гениколог како да појдам :( ... ајде ќе размислам кога ќе си појдам дома :( страв ми е да не ми кази нешто некој болести ќе си умрамммммммммм :( не ми се живее

18. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    И мене ми касни 3 дена веќе. нема шанси да сум трудна зашто секогаш користиме кондом, и башка не свршува во мене. Ама пак се нервирам. Му давам рок уште една недела, ако не дојде ќе идам на лекар

19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Мене пак многу често ми се случува исцедокот при овулација да ми е малку црвен. Значи не крв буквално, туку така прошаран со црвени нишки. Ама тоа ми е така уште од пубертет и никогаш не сум му придавала посебно значење зашто мислам дека е сосема нормално.

20. Scarlet88

Scarlet88 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    328
    Уххх фала Лолипоп, :* , ми олесна! Само кај мене немаше такви нишки, туку беше цел црвен, ама како и да е ми помина имав два дена, сега немам ништо фала му на бога! Уште е рано за бебче ехееее.... :rofl: