Далеку сум од експерт ама колку што знам, еден час е прерано да се појават симптоми на спб. @tomii_995, твоево повеќе ми личи на некоја повреда или иритација добиена за време на односот, што е особено можно ако сте имале погруб секс.
И јас на исто мислење дека се работи за иритација од погруб секс. Посебно ако те задоволувала рачно односно добро познатото handjob и било по грубо. Само облоги и ке помине за ден два.
otkako stanav seksualno aktivna,zabelezav promeni vo vaginalniot iscedok,nekako e gust zolto-beluzlav,prisuten e vo obilni kolicini po sekoj odnos i ima cudna mirizba,a od sto procitav simptomi na zaboluvanja i infekcii voopsto ne se sovpagja niedno so mojata situacija.Planiram da posetam ginekolog,bidejki ova po malku i me zagrizuva(iako sekoj odnos e so zastita),no i da napomenam deka prv pat koga dobiv imav problemi so menstruacijata,no po poseta na ginekolog so tretman se regulira. Prasanjata mi se: Dali nekoja imala slicna situacija,i pretpostavki sto bi mozelo da bide? Pri poseta na ginekolog dali uslugata za proverka na vaginalen iscedok e samo bris ili ima i drugi uslugi? Vi blagodaram
Штом си станла сексуално активна секако дека треба да одиш на гинеколог.Најверојатно се работи за инфекција на кандида.Кај матичниот гинеколог ќе ти земат брис за микробиолошки испитувања за да ти пдредат соодветна медикаментозна терапија.Исто така и ќе ти направат ехо на матката и на јајниците бидејќи и тие прегледи се прават кога се оди на гинеколог.И замивај се со чај од камилица долу и облекувај чисти памучни гаќи за да не ја иритираш повеќе вагината.
Здраво женски, едно прашање имам до вас дури да одам на гинеколог за некој месец па таму убаво ќе се распрашам. Скоро две години сум на контрацептивни таблети главно заради контрацепција. Но, мислам дека е веќе доста долго и дека треба да ги прекинам. Проблемот е во тоа што добивам страшни иритации од кондоми (пробани ни се повеќе вида, марки, дебелини итн.) многу ме боли и дури не можам да уринирам два ден без голема болка. Не планирам да имам секс на среќа, бидејќи имам 21 и нееееее сум спремна да гледам дечиња сеуште, а истотака не планирам ни да пијам апчиња за ден потоа или скраја било да абортирам. Што значи прашањето ми е следно, дали вие знаете за други видови на контрацептиви покрај кондомите и апчињата. Гледам по интернет дека има многу голем избор на контрацептивни средства насекаде низ светот и ме интересира тука дали има нешто пример дијафрагма или не знам..
Знам за спирала ама не сум сигурна дали би сакала. Иако ништо страшно не е за разлика од ние овде „позаостанатите“ шо си мислиме.. Ќе се распрашам убаво, ме интересира дали има во Македонија женски контрацептивни средства како дијафрагма, женски кондом, cervix cup итн. Штета што од толку различни видови на контрацепција кај нас има 3 или 4.
Колку што читав на нет женските кондоми се изработени од друг материјал и погодни за тие што се алергични на латекс. Ако воопшто тоа ми е проблемот мене. Претпоставував дека нема. Ухх. Глупа држава.
Да, знам, но претпоставувам сте ги пробале и кондомите без латекс. Затоа мислам дека нема да смени нешто.. Но, ако имаш шанса да купиш од некаде, пробај, не ти менува ништо. Убаво распрашај се, иако мислам дека можеш да ги пиеш уште апчињата за контрацепција без проблем.
Па искрено имаат одредени несакани ефекти како поглема емоционална иритираност, намалено либидо, плус земам хормони без престан и не ми е многу пријатно, а и сериозно е досадно 2 години секооооој ден да пиеш апче. Иако се доста добри во други сфери како заштита и најголемата бенефиција за мене редовен циклус, мислам дека одреден период треба да ги паузирам па подоцна можеби би се вратила на нив.
кои контрацептиви ги пиеш? имаш ли промени на тежината од коа ги пиеш у смисол лесно да се поправаш или да имаш отоци низ телото?
Не сум сигурна дали е најприкладна темава и дали треба баш овде да прашам ама мн ме интересираше. Јас сум невина ама од секогаш ми биле привлечни луѓе постари од мене 4-5 години е сега јас секогаш си одам против себе и само од страв дека ќе морам да имам секс со нив за да ги задржам никогаш досега немам влезено во врска со постар човек ама веќе не сакам да се измачувам и да одам со луѓе што не ми се толку привлечни смо поради тој страв и ме интересираше дали ако летово фатам дечко што има 19-23 год. (јас имам 17) дали ќе можам да го задржам без секс и дали постојат други начини да се задоволат тие потреби и како, а јас да останам невина барем до полнолетство
За да имаш односи со некого не се мери и премерува. Барем во врките сексот си доаѓа спонтано, без разлика дали ти мислиш да останеш невина до 18 или не, никогаш не се знае. Не се замарај со тоа ако ти не сакаш да имаш односи, а си во врска. Никој нема да те силува. Задоволување на друг начин има ако сакаш да останеш невина. Спојлер: Пример орално, анално или да му го дркаш