Сакам да прашам нешто. Зошто некои машки кога ќе свршат еднаш после неможат да продолжат одма со сексот, а некои си свршуваат и после тоа пак си продолжват без проблем?
Едноставно некои се поиздржливи, таков организам имаат, барем така мислам, со мојов барем пола саат чекаме и после 2 партија
Сакам да прашам нешто. Ве молам прочитајте го 2 пати текстов и ако сакате помогнете ми ако има некој со слично искуство. Раскинав со бифшиот во септември. Од тогаш немав односи. Сега имам друг дечко и му дадов прв пат на 3 јуни. Беше анален, не се секирам за тогаш. Наредниот викенд имав пак однос, сврши во кондомот, ама го проверивме со вода, не беше дупнат. Ајде помина и тоа. Оваа сабота му пружив орален па проба со кондомот па неможеше да влезе баш убаво и го извади кондомот пак му пружив орален и пак го намести и пробавме пак ама се брзавме и не успеавме. Си го дркаше и сврши во марамица( моабетот ми е дека не сврши во мене). Еве вчера имавме пак и сврши во кондомот и беше темничко ми рече добар е кондомот не е скинат. Ама неверувам да имало нешто и денес од тоа да ми потечело крв. Нема шанси ако сум бремена тоа да било од вчера, а пак чудно ми е претходните пати не беше ризично. И со бифшиот имавме почесто анален ептен ретко вагинален може само 3.4 пати(тој ме скина). И со дечкоми кога имаме вагинален т.е. откако почнавме од 3ти јуни кога ќе завршиме се бришам со влажна и имам по една точка крв. Може не сум навикната( не ми влегувал многу и може баш убаво не сум доскината). Вчера откако си дојдов се истуширав ме печеше. И еве сабајле одев до вц ништо немав. А сега предмалку одев и видов црвен исцедок како густичок( треба да ми дојде на 29 јуни) . Се избришав еднаш имаше малку крв, пак се избришав и пак имав крв. Ништо се истушурав. Ретко ми доаѓа порано или ако ми дојде 1 ден 2 ми доаѓа порано. А сега 9 дена. Незнам што се дешава има шанси за бременост?
Ти благодарам. А може и имам закачено некоја инфекција. Пошто првиот пат иако беше анален, пробавме малце и вагинален а исто така неможеше да влезе и ставивме еден постар течен сапун за раце. А и сега се погледнав со огледалце долу и на кожичката што е помеѓу аналот и вагината како мали линиички црвени. Такви ми се правеле и кога имав кандида. Од премногу чешење. Ме боли и стомакот малку.
Ако мислите дека е ризично ова што го напишав, вчера го имав последниот однос, сега се затворени аптекиве. Утре да се напијам апче? Или да не се тровам непотребно?
Еве како што опишав од последниот пат се нервирав ама дечкоми отиде сега на местото кај што го фрливме кондомот го проверил со вода бил здрав. А можно е од претходниот пат сврши од орален, па се изми стави кондом ама пред да влезе се скина кондомот ама одма го замени со друг и продолживме. Леле мене некој ако ме свати го частам. Многу сум комплицирана. Ма веќе никаков однос толку крај. Еве последните 3 пати одење по мала нужда одам на 1 час.
Па не ти велам да посетиш гинеколог само поради можна бременост, туку и некоја инфекција да не имаш, не си играј играчки со тие работи
Веројатноста за бременост е мала, не се труј апчиња, но за инфекција после кажаново е голема. Да, од анален директно преминуавње на вагинален секс може да предизвика инфекција, независно дали дали користите кондом или не. Позагрижувачко е делов со сапунов. Можно е да те жеже, да ти се вцрвува и што викаш почесто да одиш во веце... Делов со стомаков може и на нервна база ти е, можеби и поврзан со предходниве симптоми. Во секој случај треба да псоетиш гинеколог.
здраво феминки..се надевам ќе ми помогнете бидејќи веќе почнува депресија и параноја да ме фаќа ептен.....за 2 месеца полнам 18,со дечко ми одиме 2ипол години..сакам да ја изгубам невиноста со него,но нешто многу ме плаши..прво самиот чин,дали ќе боли колку уште колку пати и слично..но знам сето тоа е индивидуално..исто така,паранојата ми е од самите обврски кои ќе дојдат со тоа,страв од бременост,инфекции или други глупости..купивме кондоми и се,но осеќам преголем страв и еуфорија..тој се смее и вика ее ако е така тоа сите трудни ќе шетаа но мене многу ми е страв од последиците кои се несакани и обврските кои следат..help anyone ..
I jas bev isto. No veruvaj ne e tolku strasno. Za se ima resenie ke koristite kondomi i nema da se plasis. Otkako ke zavrsite napolnete go kondomot so voda za da se uverite deka ne e puknat i da ne se plasite.. A dokolku se sluci neshto( da svrsi vo tebe ili da pukne kondomot) vednas vo apteka ke kupis norlevo 495 denari e . Ke go ispies i ke se oslobodis nema za sto da se plasis . I plus 2 ipol godini ne se malku jas mu dadov na samo 6 meseci . Opusti se navistins ti velam. Jas isto se zamarav kako ke bide i shto. Za bolenje boli ama se izdrzuva. Ne e strasno. So srekaa
@Fallen.Angel fala mnogu za iskreniot sovet..jas sepak osekjam strav i tenzija od seto toa..norlevoto ne smee da se pie povekje od 1 maksimum 2 pati godisno..za prviot pat da,kako i da e ke projde,ke sekiraat posledicite bidejki sum golema panicarka i so taa griza tesko deka na kraj bi mozela da iskocam haha :33
Ее ама совет и даде, свака ти част. Да, мислам на делот со апчето норлево. Зборувате како да се работи за обично бонбонче, а не знам дали знаете дека со такви работи нема зафраканции, еден ден ќе плачете за деца. Аплињата норлево се дозволени максимум 2 пати годишно и ништо повеќе, а не при секој мал сомнеж напиј се апче како бонбон да е тоа.
вечерва се одлучив да го направам тој голем чекор за скоро полнам 18,а се знаеме 3 години заедно сме 2ипол.. што би ме посоветувале,како да поминам најлесно што како да правам ме тепа некој страв и еуфорија истовремено..
Здраво, со дечко ми идеме веќе 2 години, од пред година и пол имаме и сексуални односи, но во последно време нешто почна многу да не загрижува На крај кога ќе сврши спермата му е преретка, безбојна е и е многу течна и ретка До што може да е ова? Инаку немаме нешто редовен секс па да е од тоа, а ниту он не мастурбирал често -така ми кажа, а дури и кога масутрбирал иста му била спермата Не сака да каже дома, му било срам незнаел што ќе му кажеле т.е. и се плашел да не е некоја болест во прашање или неплодност можеби? Ве молам за помош!
Тоа што ти немаш редовен секс со него не значи дека и он нема, така да тоа што ти го кажал дека не мастурбира е исто една голема лага. Инаку ретката сперма би требало да биде доволна причина да направи спермограм, затоа што можно е да е не плпден, без разлика дали имал или не секс.
Мислам дека е нормално, сите имаат различна.. мојов има прилично густа, бившиот имаше поретка... Мислам дека се зависи он него, од неговата исхрана и сл.