можно е хипертериоза да имаш, провери TSH, T4 и антитела.. оди кај матичен лекар ке те упати на интернист па од таму ако има потреба на ендокринолог
Претходната вечер имавме однос. Заштитен се како што треба, но во еден момент пред да смениме поза , дечко ми забележа некоја лигава течност како гел (бела како сперма) и веднаш се тргна но нема шанси да беше сперма. Ако свршеше не ќе можеше да продолжи и плус кондомот го проверивме . Не беше оштетен. Што може да е таа густа течност????
Епа вака девојќи, на 27 јуни ја испив норлево таблетата, немав никакви крварења после тоа и никакви несакани дејства. На 10 овој месец направив тест за бременост испадна негативен, синоќе го направив вториот тест и тој истот така испадна негативен. Градите веќе ми се отечени и ме болат една недела, а исто така и стомакот ми е подуван и ме боли. Да кажам сабајле имав многу болни грчеви во долниот дел односно кај јајниците, мислев дека сум добила но ништо. Треба да ми дојде менструација околу 17 но мене секогаш ми подрануваше циклусот. И покрај тоа што направив два теста кој испаднаа негативни, јас повторно си ја тапам главата зошто не ми доаѓа. Ве молам за некој совет. Благодарам
Здраво. Пред некое време, можеби има поминато 9-10 месеци, со дечко ми имавме односи и почна премногу да ме боли десниот бубрег. Отидов на лекар и искочи дека имам бактерија, пиев антибиотик и ми помина. Е сега, повторно се јавува болка од левата страна кај бубрегот, некогаш не можам и да одам од тоа, дали мислите дека е можно да се врати истата бактерија или воопшто да имам бактерија? Инаку со дечко ми сме 3 ипол години и први еден на друг, односи имаме веќе две години и не ми се случило нешто такво освен тогаш, се надевам сега грешам. Благодарам
Dali nekoj znae kaj maskite dali ima vrska kolicinata na sperma vo zavisnost kolku dena nemal seks ili nema vrska toa so kolicinata na sperma ?
Нема врска количината, има врска бројот на сперматозоиди. Ама пак и тоа зави од проодни и непроодни или колкав е бројот на живите сперматозоиди.
Не знам каква врска би имала сексуалниот однос со бактерија во бубрегот. Најдобро појди си на лекар. Канестен оригинална колку што знам е 180 денари, кансенот е поевтина.
Според мене дечкото е далеку од искусен. Знак прашалник е дали уопште имал секс претходно. Ова често се случува кај машки кои се невини и од стрес и возбуда им се спушта.
Девојки дали при пиење Примолут нор може да се конзумира алкохол? Препорачани ми се од гинеколог од денес ги почнувам, а тоа заборавив да го прашам.
Не,не 10000% сум сигурна дека е искусен...тоа воопшто не е за сомневање...Туку единствено нешто јас што мислам дека би имало некоја логика е тоа што прошлите девојќи мислам тие што ги ебел се му биле за една вечер или најмногу 1 месец "идење"...а со мене е долго време е сеа не знам дали може чувства да му влијаат толку психички? И решение што?
Беше со него кога имал секс со други девојки? Сепак како што велиш не бил во долга врска, а толку "one night stands" во Македонија на 17 малку потешко. Зашто сепак дечково има 17 години и според мое искуство скоро сите од нив викаат дека се искусни и биле со други девојки. На искусен дечко нема да му паѓа само затоа што има секс со девојка спрема која има емоции, вакво нешто никогаш не сум слушнала. Меѓутоа сум слушнала дека многу често се случува од голема напнатост, стрес и возбуда кај невини, млади дечки. Решение единствено да пробувате повеќе пати и да проба да се опушти. После некое време возбудата ќе спадне па нема толку под стрес да биде. Пробувајте со орален, со раце, петинг. Па ќе стигнете полека до пенетрација без да му паѓа.
имавме секс и некако со прстот,овој мојов ме ,,пресече,, помеѓу вагината и анусит,сега ме пецка нема крв,што да ставам..закажав на гинеколог дури петок немаше слободен термин.. Дали може доколку ти го стави цел, да те повреди мислам маткава ми ја помести,премногу беше див??
Здраво женски,ај ве молам за помош Добив на 11мај,па на 16јуни. На одмор сум од 15јули и сега дури на 23 добив ама онака на бришење(знаете како пробивање темно кафено)и по две,три капки на влошката. Така ми е и денеска. Инаку имам цисти и секогаш ми касне по некој ден, мислам односи секогаш со заштита имам. Вака ми е три дена веќе,подувана сум и градите ме болат.Дали на некој му се има случено ова? Незнам да не е од промена на клима... Ај ве молам за одговор