... при оплодување односно ако се случи бременост базалната температура (БТ) кај жената секогаш е над 37 степени и веќе не паѓа испод до раѓањето ... многу се ретки случаеви на менструално крварење , а при тоа да е застапена бременоста ...
Душо, не се измачувај, сигурна сум дека проблемот не е во тебе. Него едноставно му е мал. Тоа е. И со теговиве нема ништо посебно да направиш.
Sakam za ve prasam no bez negativni komentari,dali i vaa vaginata vie potemna i neramna koza imate ne e bas mazna?
Nitu zenskite nitu maskite polovi organi nemaat identicna kozha, se razlikuvaat i po ten i po reljefot na kozata. Dokolku si takva otkako znaes za sebe - vo red e, no dokolku e promena koja nastanala sega, treba da odis na pregled.
Здраво девојки. Имам едно прашање па би ми било мило ако некој сподели искуство или ми даде совет. Пред од прилика 1 недела додека имавме односи со дечко ми почнав да крварам. Не отидов на гинеколог поради тоа што е на одмор а читав дека можно е да се случи доколку пред брзо време има завршено месечниот циклус. Искрено малце повеќе се исплашив подари тоа што до сега ми се нема случено ни еднаш а немам никакви проблеми со пријателката. Ви благодарам однапред.
Mozno e, no ne znaci deka so sigurnost e taka, najdobriot odgovor nema da go dobies tuka, tuku od ginekolog po napraven pregled.
Ova prasanjevo ti e od ljubopitnost ili ke se delat nagradi za sekoj pozitiven odgovor, poso neli vikas bez negativni odgovori?
So segasniot partner povremeno imam krv vo tek i po odnos. Bev na ginekolog i mi objasni deka treba da bide partnerot po nezen za da ne dojde do pukanje na kapilari i razranuvanje na kozickata na otvorot na matkata. Sepak najdobro e za tebe da si mirna da si isteras pregled
Побарајте си второ мислење од гинеколог, да не излезе на крај некоја инфекција што предизвикува крварења, таквите најчесто се подмолни и оставаат последици. Ти не го слушај дечко ти, широка ти била, те не знам што, маана да се најдело дека него калапот не му е ко што треба. Како прво немаш родено да ти се рашири, како друго сигурно не си возена,возена...Пробај со друг да видиш дали ќе ти најде маана. Друго што ако ти се заглават овие топчињава што ги бараш?
Да.. зато шо знаев дека то е последното од нас.. беше крај на врската.. Ко му кажвав на другарките искрено ми се смееја и ме замислуваја во таква сцена и солзи .. ме изнасмеаја на цела мака
Ne znam, no ne veruvam deka toj bi pomognal. Kako sto rekov vo prviot odgovor, ne veruvam deka moze da bides tolku labava, za da ne e dobar odnosot, no sepak za pocit e toa sto sakas da se podobrat nestata. Vezbaj nekoe vreme, ke dade rezultati, a ako povtorno ima kritiki, togas se raboti za nesto drugo, no da ne izbrzuvame so zaklucoci.
Девојки, вака. Знам дека е без врска и сум сигурна дека нема ништо, но ајде ќе побарам мислење чисто ради вашето искуство. Ми доцни скоро 12 дена менструацијата, а односи сум немала скоро 2 месеци башка се секогаш заштитени и со презерватив и со прекинат однос. Симптоми на менструација немам (ниту ми е подуен стомакот во долниот дел, ниту потечени гради и сл) освен зголемениот исцедок чисто бел. Симптоми на бременост исто немам никакви, но месец, месец ипол сум по страшен стрес околу сесијава на факултет бидејќи ми е мн битна и не сум ни спиена асално и тоа по минималка ако заспијам колку да се пододморам, страшно нервозна сум и напната и сум сигурна дека е од стресот и нервозата но ајде за едно мислење. Фала ви.