Dvanaeset dena se seriozno dolg period, najdobro e da odis na pregled, edno se pretpostavki, a drugo e zaklucok donesen po izvrsen pregled.
Jas so vakvi simptomi imav vodena cista na jajnik. Samo na pregled mozes da doznaes, sto pobrzo toa podobro.
...срценце , јас мислам дека све сама си кажа во твојот коментар и причината за задоцнување на мензисот највероватно е тој појачан бел исцедок што највероватно е последица од некое воспаление на јајниците или евентуално некоја кандида ...
Ми треба совет околу должината на менструацијата. Првите неколку месеци откога добив си траеше околу 7 дена, обилно и беше многу нестабилна. Еден месец идеше, еден не, тоа беше пред околу 8 години и од пред околу две години почна да се намалуваат и должината и обилноста. Неколку месеци ми траеше по пет дена, па четири и сега овој месец ми трае три, а и тие три дена колку што има е многу слабо. Цело време се стресував дека ќе ми протопи влошката, ама кога отидам да ја сменам има малку. Зошто би можело вака да се случува знае ли некој? Инаку, точно ми доаѓа на 29 - тиот ден од циклусот, дури што се вика, до саат беше точно, само месецов закасна еден ден. Може не е ништо во прашање, ама чисто ме интересира.
Нормално е во текот на животот да се менува должината на циклусот и обилноста, кај тебе нема ништо чудно. Ако одиш редовно на прегледи и се' е во ред со матката, немаш причина да се грижиш. Мислам кај секоја девојка почнува со времетраење од 7-8 дена па се намалува- се нормализира. Еве кај мене за 20 години циклусот ми се скрати до 25 дена, и крварењето ми трае 5, ретко 4 дена.
Јас не знам колку е тоа правилно и нормално, али истото е и со мене. Сега оваа година ми трае по 3 4 дена, коа коа бев скоро на доктор не ми кажаа ништо, се ми е океј. Така да мислам дека и со тебе е се во ред.
... годините се важни никаде не се спомнува , инаку менструалното крварење зависи од месец до месец и кај жени е различно , но грубо речено првиот ден онака втор ден обилно , трет ден обилно , четвртиот ден послабо , петти ден најслабо во трагови ... доколку имаме ситуации на воспаление на јајници , или како што велиме ,,ладни нозе - голо меше ,,.можни се обилни болни или неболни крварења или послабо изразени темно кафеави крварења или сосема слабо едно до две дневни трагови на крварење ... погрешно толкување е ,,како саат,, човекот не е робот и телото не е секој месец во иста здравствена ситуација па да има реприза и уште нешто ако се има редовно крварење не значи дека е тоа правилен мензис , кога се има овулација па доаѓа после крварење доколку нема оплодување велиме мензис , доколку нема овулација , а после доаѓа до крварење велиме дека е тоа само месечно крварење ...
^Фала ви на мислењата и знам дека човечкото тело не е робот ама сакав да кажам дека немам проблеми од таа страна со редовноста. Инаку, и во најголемите стресови, и проблеми дома и сесии на факултет не сум имала проблеми никакви па затоа ми е чудно. И не е обилно кај мене воопшто. Ниту прв ден, ниту втор, туку има многу малку, а на третиот веќе трагови, можам и со секојдневна да терам. Ќе се консултирам со гинеколог за секој случај.
Јас се уште не добив.. 16ти ден :/ имам болки во кичмата, надуеност во долниот дел од стомакот и ретки слаби грчеви како пред добивање но се уште ништо.. Можно ли е од таков стрес и неспиење волку да се поремети циклусот?? Веќе почнав да се загрижувам. Утре ќе одам до Гак да видам што е проблемот. Мислење?
Povtorno ke go napisam istoto, se' ova se pretpostavki, odgovorot ke go dobies po zvrseniot pregled, duri i da bese vo prasanje samo docnenjeto. Spomnuvas i iscedok, a tie se simptomi na novonastanata sostojba, koja treba da se ispita. Treba da odis na pregled.
@Kolumbo mora li be covek u se da se umeshash? Daj aj te molam iskoci od zhenskive temi I ne mi komentiraj tuka. Nikade ne pobarav tvoe licno mislenje. Tej bog da cuva, tolku li si iskompleksiran maz sto delis pamet u zenskive temi na zenski forum?? Ima eden kup maski clenovi na forumov pa ne se pletkaat u temive osven tebe. Svashta gospode boze -.-
Леле ќумрам морав да ти искоментирам зајдов од смеење солзи на очи ми навреа веќе Инаку појди си најдобро на преглед ќе видиш што е, зашто може да е комбинација од повеќе фактори: ненаспаност, стрес, настинка, хормонски флуктуации, оваријални цисти, времиштево никакво што во два дена сите годишни времиња ги менува, а може да е и некое вирусче или бактерија, на преглед најарно ќе ти кажат.
Хахахахха ама па така де, ми се смачи што и да отворам од овие теми само он дели памет и објаснува мислиш гинеколог или некој сексолог е бог да чува. Иначе да, утре ќе одам на преглед, најверојатно е од стресот за сесијава и неспиењето, премногу напнатост и нервоза не им е погодно на хормониве. Здивеле.
Се е во ред со него? Не свакам како подолго задоволство..или пак радозналост? Не си играјте со тие ствари.. Познавам човек шо сега ни тоа не му помага..а од тоа настанато...
Во најлош случај ако е некој со слабо срце или искомбинира вијагра и алкохол ќе му пукне срцето при секс од возбуда... Човекот е релативно млад би требало сеуште да му е во функција пријателот... а ти ако си девојка не знам како би користела вијагра...