Нова сум на форумот барам одговори но не најдов ниеден Феминки менструацијата ми заврши на 10ти сексуални односи немам(само мување петинг) вчера и денес кафеав исцедок густ како менструација само бојата е кафеавкасто бордо,имала ли некоја ваков секрет и што значи? Благодарам однапред
Чим немаш сексуални односи не е ништо страшно. Ми се има случено повеќе пати. Најчесто, промена на клима, настината кога ќе сум и сл. Ама поминува брзо за 2,3 дена. Или пак може да си пред добивање, иако е рано, но ако ти е нередовна може. Но доколку не помине, најдобро ти е на гинеколог да си направиш проверка
Кафеавиот исцедок може да се појави како резултат за овулација, што се смета за нормална појава, не е страшно, но може да биде знак и за цисти, тумор на јајникот. Според мене, се работи за првото. И една исправка, девојките кои не се сексуално активни имаат помали шанси само за бактериски вагинози, но сите други заболувања како цисти и тумори немаат врска со сексуалноста и може да ги има и девојка која не е имала сексуални односи. Лошото кај нив е што најчесто немаат симптоми и затоа без разлика дали или не си сексуално активна потребни се редовни гинеколошки прегледи, со абдоминално ехо. Ништо лично, ова го пишувам општо, бидејќи се имам изнаслушано, невина сум, што би правила на гинеколог; зарем цисти и тумори можат да се јават и кај невини итн. Здравствената култура е доста важна и одењето на гинеколог е нормална работа и ништо не е срамно.
Девојки да ве прашам нешто. Веќе два дена имам силни болки во јајниците,болно мокрење. Завчера на работа цел ден дигав тешко и уште повеќе ме болат јајниците. Да напоменам почнаа да ме болат после имање секс. Совет како да си поногнам?
Да одиш на гинеколог можно е да имаш некоја инфекција, а можно е да си настината, резултат на времето
Здраво на сите нова сум на форумов па сакав да ве прашам за мислење со дечко ми еве веќе 2месеци поминаа одкако ме чепкаше долу со прст ама пред некој ден сакаше само да проба да го стави и скоро цел влезе а јас воопшто не осетив ни болка па ни крв... а јас сум сеуште невина па ми е страв незнам што е работата дали е можно да ме скини со тоа што го ставаше прстот внатре?
Чим ти ставил прст а и самиот тој дури цел, тогаш не си невина веќе. Иначе првиот пат и мене не ме болеше, ниту крв имаше. Кај секој е различно
Можби не е за тука прашањево незнам.. :/ Јас кога почнав да имам сексуални односи со партнерот ми се сакаше имав огромна желба за секс, желна бев за секс, едвај чекав да дое времето за да имаме односи, така беше првиот и вториот месец.. а еве веќе некако ми се изгуби желбата не ми се сака одбегнувам да имаме секс, сега едвај чекам да ми дојде менструалниот циклус за да не имаме односи.. не сум веќе толку возбудена за време на сексот, не уживам, не се напалам, значи ништо како што беше порано.. а јас дечко ми го сакам премногу, се лапаме се гушкаме се гњавиме се стискаме сето тоа ми е убаво освен сексот.. Несакам да му го кажам ова, а тој премногу сака да имаме односи.. а мене тоа веќе не ми е убаво.. ни јас самата неможам да се разберам зошто ова ми се дешава, а и порано за време на секс немав никакви болки а сега откако ми се несака ги осеќам и целата се укочувам.. дали може некој да ми објасни нешто ако и нему му се случувало истото или пак да ми каже нешто по можност да се промени оваа.. Благодарам однапредд
Веројатно се работи за психа. Не си доволно отпуштена,се стегаш и затоа ти се болките. Разговарај со некој психолог околу твојата ситуација зашто може да поголем проблем во иднина.
Или едно исто се дешава, па ти е досадно, монотоно. Менувајте пози, кажи му што ти се допаѓа, РАЗГОВАРАЈТЕ на таа тема.
Vakaa neli vi kazuvav deka imav odnosi so decko mi pres okolu mesec dena, ne sme Sig dali on svrsi vo mene. I ok sea vo septemvri na pocetokot dobiv ama spored kalendarceto treba I denes. I ne dobiv uste...ima nekoja sansa da sum bremena Ili?
sekoj pat posle odnos mi se pojavuva crvenilo, cesanje, pecenje .. toa mi se slucuva od koga pocnav da koristam kondomi so segasniot decko .. so bivsiot nikogas ne koristevme kondomi i nemav nikakvi problemi .. dali e mozno da imam nekakva reakcija na kondomot? sto mislite?
имам проблем..имам крв и пред менструација и по менструација ама не обилен само кога одам во wc,ретко кога и на влошка,ама некогаш немам,правев пап тест резултати се добри,имам цисти на јајници и плус 2 матки,а вака е било и кога бев невина,што може да биде ова?