Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Najgolem somnez pagja na cistite, so niv isto se slucuva i koga se na bubrezi, se javuvaat neznacitelni krvarenja, koi se zabelezuvaat vo urinata, potocno kako iscedok na kraj od uriniranjeto.

Ova sto go procita e pretpostavka vo odnos na napisanoto, a najdobar odgovor se dobiva po izvrsen pregled.

Kako sekoja polovo zrela i seksualno aktivna zena, pozelno e redovno da se odi na pregledi.

Vo odnos na cistite, vo posledno vreme dosta se preporacuva suplementot Viusid, no i toa zavisi od tipot na cistite. Terapijata trae 90 dena i cini okolu 13.000 denari, Viusid ne e na pozitivna lista.
    Procentot na uspesnost e visok, posebno kaj cisti na gradi, kade rezultati ima veke po dve do tri nedeli. Konsultiraj se so tvojot ginekolog.

2. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    zdravo zenski!neznaev vo koja tema da go postavam moeto prasanje,pa se resiv za tuka iako neznam dali e soodvetno.Jas i mojot soprug se obidivame veke 8 meseci za bebe.Imam redovna menstruacija od 28 dena,i sekoj mesec si ja cuvstvuvam ovulacijata.Za ovoj period dodeka se obiduvame mnogu dobro gi zapoznav zbacite koi mi gi dava moeto telo.Od ispituvanja gi napravivme site osnovni i kaj mene i nego se e vo red.Edno nesto me maci,posle sekoj odnos imam cuvstvo deka cela sperma izlaga od mene.SE cedi vo tekot na nokta na utresniot den.dali e toa normalno me interesira,.Dali nekoj od vas ke spodeli nekoe takvo iskustvo a sto ostanala bremena i pokraj toa.Ve molam za sovet zasto mnogu se grizam.Pozdrav do site

3. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Normalno e da se isceduva, no spermatozoidite koi "otpatuvale" ne ja zavrsile svojata zadaca.

Nekoi se obiduvaat po odnosot da stojat odredeno vreme so teloto potpreno na zid, podignato od polovinata nagore, no efektot e vo ramki na shpekulacii.

Vazno e da se znae, deka psiholoskiot pritisok deluva i vrz slucuvanjata vo teloto, zatoa obidete se da go svedete na minimum, ostavete neshtoto (zacnuvanjeto) da si dojde bez pregolemo fokusiranje.

Veke ste napravile ispituvanja, koi pokazale deka se' e vo red, sega ostavete na vremeto.

Paradoksot na bremenosta e vo toa sto koga e posakuvana, mozebi ke i' treba vreme, a koga ne e posakuvana, znae da udri kako grom vo koprivi.

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Vo pravo si veruvam,sto bi rekla majka mi ne cuknal saatot:).Moze i jas gresam sto ete plodnite denovi gi iskoristuvam od 14 den pa nataka,moze ja utnuvam ovulacijata poradi toa sto periodot od 12-14 den premnogu imam iscedok pa malku togas odnosot e poneprijaten,ali ke treba nekoe care da se najde za toa,nekoj sovet da mi dade.Fala mnogu na odgovor ako imas uste nekoj sovet dobro bi mi dosol.Pozdrav

На Kolumbo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Lanic nie se obiduvavme skoro godina i nikako ne sakase iako bese se vo red so se vika duri i stoj na race da pravev toa nejkese ne odese :) ne sum racunala plodni denovi i so soprugot resivme ednostavno sekoj vtor den da imame odnosi ama koga e nekako iznudeno ne ti e ni kejf nekogas tuku aj deka treba da bide i i togas nejkese i na kraj nekako aj batali se koga ke saka togas . za veligden bevme na patuvanje i onaka koga si osloboden i vo glavata i ne mislis na nishto ete bidna i toa. da napomenam na posleden den od menstruacija se fati znaci ete togas sakalo .Zatoa opushtise i ne misli ili ako imas moznost na vikend pojdi nekade trgni se od sekojdenvieto opushti se. So sreka :*

На Lanic му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Znam deka lekot e vo psihata i verojatno toa e najteskoto.Znam deka mora da se opustam i da uzivam vo denovive mesecive godinive od brak zasto sekoe vreme si nosi svoja ubavina i ne se povtoruva.Samo veruvam deka se sto e moe ke si dojde,so gospod napred samo psihata da si ja smiram zasto luge ima so poteski problemi koi sto od bolnica ne se izlezeni.Se nadevam vo skoro site ke se izraduvame,samo trpenie ni treba.Fala mn na odgovorot :*

На МилаФеминка му/ѝ се допаѓа ова.
  7. џеси

џеси Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво, имам редовни сексуални односи и сум имала 2 партнери досега, но и двајцата ми го имаат кажано истово... Јас искрено не заприметував многу но во последно време не ми излегува од глава. Имам 17 години, но "доле" изгледам како да имам 10-11 ... Почнав да истражувам на интернет за да дознаам како треба да изгледа женска личност, но јас изгледам како мало девојче. Влакна речиси и да немам и усничките воопшто не ми се гледаат во нормална положба. Двајцата партнери ми биле постари и имаат чувство дека имаат односи со многу мало девојче. Градите ми се исто така многу малечки. Имам редовен циклус. Помош??

8. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Vo odnos na izgledot na poloviot organ, treba da znaes deka organite ne se identicni, pocnuvajki od tenot, reljefot na kozhata, formata na vaginalnite usni, nivnite dimenzii, znaci nema nisto cudno vo toa sto si razlicna.

Kolku vlakna imas, zavisi i od toa dali genetski si predodredena da bides mnogu vlaknesta po celoto telo.

Vo odnos na gradite pred se' imaj na pamet deka najvazno e da se zdravi i nemoj da si nabivas kompleksi, toa ne e maana, toa e fizionomska razlika vo gradbata na telata, a ako veke sakas da gledas po odredeni standardi, ke sfatis deka nikoj ne se sovrsen. Treba li sekoj da se optovaruva so toa? Treba da bides svesna za svoite vrednosti i da gledas kon sebe so samopocit. ZAPOMNI, so malecki gradi ili pregolemi gradi, vo ocite na onoj koj vistinski ke te saka, tvoite gradi ke bidat najubavite na svetot.

9. supertoasty

supertoasty Активен член

Се зачлени на:
    3 ноември 2014
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    19
    По ова што го кажуваш ми изгледа ко да ги утнуваш плодните денови. Обично кога се избегнува бременост се препорачува да се избегнуваат односи 5-6 дена пред овулирање затоа што сперматозоидите може да останат живи во матката до 7 дена. Меѓутоа после овулација, твојот 14ти ден - клетката живее само 24 часа што значи дека после 15тиот ден и натаму си неплодна. Јас да сум на твое место баш 4-5 дена пред овулација би имала секс редовно затоа што после овулација (твојот 14ти ) џабе пробувате.

Не знам што е проблемот исцедокот? Обично во тој период исцедокот е прозирен. Ако имаш проблеми со непријатен исцедок можеби имаш бактериска инфекција или можеби ти требаат пробиотици.

10. Lanic

Lanic Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.265
    Vo odnos na plodnite denovi mislam deka utnuvam i jas.A,za iscedokot mislev vo smisla na mojot soprug koj malku potesko mu odi do kraj,da ejakulira,zasto sum povlazna dole.I posle sekoj odnos mi isceduva vo tekot na nokta i utredenta spermata i sekogas se prasuvam dali pravilno napravivme,sto se slucuva,dali treba ili ne.Zatoa i tuka se obarativ nekoj da mi kaze svoe iskustvo,mislenje.

11. zoroo

zoroo Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    luge barajki niz sajtov i jas go imam istiot proglem miris na penisot go nemav toj proglem ama od koga imav odnos so devojkami a taa pred nekoj mesec imase vaginalni proglemi i od togas gadno mi mirisa baram pomos bev i na lekar nisto

12. zoroo

zoroo Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    ne e do higiena cesto go mijam so sve i posle tusiranje pak mirisa ne mozam da imam odnos strav mi e od navredi

13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.788
    Како тоа ништо? Па белким ти кажале таму кој е проблемот и кое е решението....

14. zoroo

zoroo Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    ne sve mi proverija i mokraca bev na biologija mi rekoa sper ti e mokracata a mirizbata ne gine

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.683
    Допаѓања:
    79.788
    Од тоа ќе да е. Не ја запоставувај хигиената, ќе помине со тек на време. Не сум некој стручњак што се разбира од вакви работи, кажувам онолку колку што знам. :)

16. zoroo

zoroo Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    znam higiena na prv pogled ama mislam deka imase kiretaza neznam sto e toa ama stram mi e da imam odnosi so druga ne sum imal odnos veke eden mesec se plasam da ne ja zarazam so nesto sepak fala za pomosta

17. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Kiretaza znaci deka e otstraneto tkivo, najcesto se raboti za zadebeluvanja na sluzokozhata, polip...

Si se zaprasal li da ne ti e psiholoski problemot, bidejki koga ke se pocustvuva miris koj e posledica od hirurski zafati, toj tesko se brise od memorijata.

Stom ispituvanjata pokazale deka se' e vo red, togas naskoro ke go nema problemot.

Последна измена: 11 октомври 2016
  18. zoroo

zoroo Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    na mene ne vrsea kiretazi tuka na nea jas mirizbata ja naslediv od nea.taa imase hiruski zafati pa posle nekoe vreme imavme odnosi i od togas veke mesec vreme go imam toj miris sekoe utro i preku den go mijam i go parfemirisam ama dzabe sega imam nova devojka se plasam da ne primeti odti mi merisa

19. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.365
    Znam deka ne ti pravele tebe kiretaza, procitav, napisa deka ne znaes sto e toa i ti objasniv.

Ti si ja nasledil mirizbata, no toa bilo togas, sega ti e sugestivno, toj tip na mirizba ne se zaborava lesno.

Samiot velis deka novata sevojka ne zabelezala, ne e toa poradi stavanjeto parfemi, tuku zatoa sto mirizbata ja nema poveke.

20. rapt

rapt Нов член

Се зачлени на:
    11 октомври 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    И јас го имав истиот проблем но имало надеж и за мене и се спасив на следниот начин :
    - Треба да внимаваш на исхраната да јадеш што е можно повеќе калорична храна во неколку наврати од денот и ред други работи за кои не можам да ги откријам јавно

На JessieT му/ѝ се допаѓа ова.