Здраво девојки! Јас сум нова моментално на форумот, па би сакала да ми помогните за еден мал проблем (се надевам дека е мал). Во всрка сум веќе 1 и пол година, се е супер..само последните неколку наши сексуални односи не се многу најдобри..пред некој ден мојот дечко ми рече дека кога ќе имаме секс, повеќе не ме “чуствувал“..?!? Незнам што точно мислеше со тоа, само мене не ми изгледа на добро.. :/
седни разговарај што мислел со тоа што не те чуствувал. може ти си стегната. знаеш јас сто пати сум рекла треба да се надмине монотоноста на сексот во долги врски ако во тоа успееш тогаш имаш се. може би не си опуштена, може си замислена може мислел не си ко порано.... затоа реалемн разговор за тоа што сака и следниот пат во шопинг со нов интересен долен веш и во акција море море како ќе те осети. инаку во сексот треба да примаш а и богами повеќе да даваш да го излудиш да не му текне за друга хехехехе
Ванеса тоа многу често се случува во подолги врски,само потрудете се да го надминете тоа.Во сексот треба секогаш да експериментираш,да внесеш нешто ново.Ми се случувало и на мене таква ситуација сексот да не ни биде ништо посебно,но јас така лесно неможам да се помирам со тоа.Затоа наредниот пат го излудувам,се губи,се моли,сака уште...опушти се,биди малку инспиративна и креативна.Смисли нешто ново,некоја поза која не сте ја пробале.Многу е важно да бидеш опуштена,како што кажал дечко ти најважно е да те чуствува,да осети дека уживаш...потруди се повеќе тоа можам да ти го кажам.позз!!!
Се надевам дека е до тоа..јас одма прво почнав да размислувам на нешто друго ( дека има валда некоја друга, бла бла..) Фала Ви за советот...позз
Венеса послушај ги овие совети, па да има друга нема сигурно така да ти каже дека не те чувствува. Пушти некој порнич, научи некои нови пози кои ќе го излудат, пружи му орален секс, нова долна облека, купи шлаг мачкај го, лижи го... ќе видиш како ќе те осеќа
Девојки добив сабалјево,уште еднаш се заблагодарувам...Мислам дека си ја смирив психата... Доста ми беше од црни мисли,цисти и бременост што беше скоро невозможна!
девојки, не знам дали ми е за тука прашањето, ама ако не е , ве молам упатете ме каде да го поставам поточно, ми треба совет. јас сум бремена, лечев кандида до пред некој ден, сега маж ми му дадов канестен крем да ја лечи, ама после тоа скаме да имаме пак секс. прочитав дека се препорачува со кондом заради заштита од инфекции, само што ние никогаш не сме употребувале, ни како дечко и девојка ако ни е излечена кандидата, постои некаква опасност да имаме секс без заштита или како да го натерам да употребува кондом п.с. секое ваше мислење е ценето
па ако си бремена, ја мислам дека најважно ти е здравјето на детето, а тоа треба да му биде важно и на маж ти, така да нема што да го тераш или молиш да става кондом, башка кондомот ќе те штити и од навлегување на семена течност која не е здрава за плацентата и матката за време бременоста
^^па во време на бременост заради инфекции користете кондом, гледајте на здравјето на вашето бебе а не на уживањето. објасни му дека со заштита е подобро и побезбедно, а после раѓањето на малото продолжете си по старо. мислам треба да те свати па бремена си не е шала
не ги учи девојчињата да имаат незаштитен секс, а и мотово „кога треба да биде ќе биде“ не држи вода ама ич, зашто не решава судбината кога сперматозоидите и јајце клетките ќе се оплодат
Ванеса ако има друга ич не би му било гајле како му е со тебе . Чим ти го кажал тоа значи дека му е стало да ви е убаво на двајцата .. Убаво ти рекоа дека може нешто да му приредиш , да направиш нешто што не го видел
Zdravo jas sum nova sega samo so se zacleniv pa baram nekoj odgovor od vas ve molam Mazena sum skoro dve godini i use nemam deca ali se nadevami vcera dodeka imav odnosi so mazmi se bese ok ama jas koga imav orgazam bese nekako mn bolno me bolese i otposle koga zavrsivme mn imav bolki negde nakaj jajnicite ne znam i se napiv ketonal dali znaete od prilika so e toa so me bolese neso da ne se povresiv?????i dali utre da odam na ginekolog??falaaaa [mod-kirilica:2u71rg31][/mod-kirilica:2u71rg31]
Болките се можни од повеќе причини..можно е да е од позата, од тоа колку длабоко пенетрирал во вас. Можно е да е инфекција, но инфекциите не даваат јасно изразени сиптоми со константен ефект, но кога ќе има иритација..Се разбира, ако имаш уште болки најдобро би било да посетиш гиниколог
Мене ми се случи така кога имав циста во матката . Не сакам да те плашам, и јас мислев дека е ништо, следниот пат добив мнооогу силни болки и морав итно да одам на лекар и испадна циста во матка која патем, ми правела проблем при забременувањето. Значи, мој совет, оди на лекар.
Ми се случило и на мене пред неколку години, мислам од лоша позиција. Имав болки во долниот дел на стомакот и неможев ни да мрднав, така стуткана заспивав. Следниот ден како да не било, од тогаш сум била 4 пати на гинеколог и се е во ред, така да ако се плашиш провери си се ама еве во мојот случај испадна ништо страшно.
Менструацијата многу ми касни овој месец. Зедов тест за бременост и беше негативен а крајот на октомври пиев антибиотици за настинка а и периодов бев под стрес. но незнам, не ми е логицно да касни 12 дена само од тоа :Ѕ ако има некој некој совет или ако знае што може да биде нека пиши. Фала однапред
Мене ми касни исто ама подолг период не 12 дена и направив два теста од оние Sure check и двата беа негативни и тоа на 16 и на 24 ден од сексуалниот однос и мислам дека ни касни од променава на времево гледам на многу на форумов исто им се случува а еднаш кога бев болна и зимав антибиотици ми прескокна еден месец а и во октомври бев поднастината па нисто чудно да е од тоа ај ке дојде шом тестовите ни се негативни ќе дојде поздравче