Kako sto mozete da vidite, licno i' se obrativ i na Ilina, koja vo nitu eden moment ne bese predupredena za navedenoto. Vie clenkite od "koalicijata", ne znam dali kako sto sami velite "jadete trici", no ocigledno e deka treba da ja smenite "ishranata", loso vi vlijae. Ne dotepuvam jas nikogo, toa sto go pisuvam, go pisuvam vrz baza na toa sto go napisale vo prasanjeto. Za razlika od vas, nikogas ne sum postavil dijagnoza za razlika od izmislena. Kaj Ilina nema nekoja osnova da se misli deka se raboti za rak, najverojatno e poradi ovulacijata, no i' bese sugerirano da odi na pregled, bidejki samo so pregled, moze sa se dojde do tocnite pricini. Dobro veli @Nausicaa , so koja se soglasuvam potpolno, koga kaj nekogo ima moznost da se raboti za seriozna sostojba, treba da mu se kaze, a ne da se rece - nema sansi, nikoj ne e vo zastitena zona, bilo da e mlad ili star, deca se ragjaat so rak vo sebe, sto da im se kaze na nivnite roditeli? Malku izladete gi glavite i trezveno razmislete, bidejki ova sto go pravite od vcera e mnooogu pogresno.
@TeaB за ова прашање посети гинеколог. Кај нас ги има Јасмин и Диане, и Јаз кои претежно докторите ги препишуваат за полицистични јајници или некој друг хормонален дисбаланс.
Kafeav iscedok moze da bide simtom na rak.Ajde da receme ne vo nejziniot slucaj no opsto ako gledame DA ,moze da bide predupreduvacki znak deka nesto ne e vo red. Isto kako sto kaslicata mnogumina ja smetate za nastinka a e isto megu simtomite za rak na belite drobovi Taka da lekar treba da si posetite
Денес на прегледот ми открија кандида и ми препиша докторката терапија за неа. Но,ми правеше и типизација за ХПВ бидејќи пред 9месеци на пап тестот покажа клеточни промени и јас од страв не се појавив повторно кај неа. Од тоа што го виде микроскопски кажа дека на некои места делува како да е присутен вирусот, броеше нешто.. Сега ќе чекам 3-4недели за резултати и сум многу испаничена. Треба да го зајакнам имунтетот прво,и на тоа ќе работам овој месец. Но,нели треба терапија и за партнерот? Што ако јас го излечам вирусот а тој ми го пренесува повторно? Еднаш му спомнав дека можно е да има нешто а тој излезе навреден во ситуацијата сум го направила дека е болен,бла бла. Проблеми со инфекции и со хпв излегоа од кога почнав да имам односи со него,претходно никогаш немав проблеми Дали знаете што обично им препишуваат како терапија на мажите ? И дали користење кондом ќе биде доволна заштита за понатака да не си го пренесуваме вирусот еден на друг? Уф,страв ми е многу.
Stom kaj edniot partner e dijagnosticirana bolest, treba da se pregleda i drugiot partner. Dokolku dvajcata ne bidat podlozeni na terapija, edniot postojano ke se lekuva, a drugiot postojano ke mu ja prenesuva. Ne trebalo da go izbegnes PAPA testot, bidejki HPV e virus koj predizvikuva seriozni sostojbi, posebno nekolku negovi tipovi, no dobro e sto povtorno si go napravila. Kondomot zastituva, no poentata e vo toa dvajcata da ste zdravi. Poradi faktot deka se poznati 150 tipovi na HVP virusot, deka lekuvanjeto zavisi i od toa do kolkava mera e prisuten virusot, dali i kakvi promeni se veke napraveni, ne moze da se kaze na slepo kakva terapija bi bila preporacana.
Ne moze da se kaze dali e normalno, dodeka ne se napravi pregled, bidejki sekoj organizam ima svoj "jazik", taka sto nekoi sostojbi koi kaj nekoja zena vo tek na predmenstrualniot period se normalni, kaj druga ne se normalni.
Potpolno e individualno, nekoi zeni nemaat problemi, kaj nekoi ima neprijatnosti, koi ne znaci deka bi se pojavile kaj tebe, nitu moze da se tvrdi sprotivnoto.
Vaka sega @Kolumbo fala za mislenjeto sepak mi treba mislenje od zenska osoba , zatoa sto nekoi devojki moze go imale toa kako i da e se poiskusni postari...
@Ilina1994 Пмс симптоми, нај нормално е тоа кај жените, јас секогаш пред добивање имам грчеви, така и знам уствари дека ќе добијам за брзо. Ако не кај сите, ама кај 70% верувам е така. Некако многу си испаничена за се според прашањава, посети си гинеколог и разговарај за се што те интересира, сепак твое тело и твое здравје си е.
Zdravo dechki jas sum nova mi treba sovet imam 17god vo vrska so deckoto sme 1ipol god a seuste nemame nikakvi odnosi prv mi e ne sum skinata no toj mi izgleda kako da saka da ima odnos so mene ja neznam sto da pravam mislam dali e normalno da se ima odnos so nekoj ako ste povekje od 1god u vrska
Кој сме ние да ти кажуваме што да правиш? Ти самата треба да одлучиш, мене ми изгледа дека не си зрела кон таков чекор штом други прашуваш и чекаш некој да ти каже "да" за да го направиш тоа.
Ne greshka me sfati nesakav vie da mi kazete sto da pravam sekako toa e moe tuku dali e normalno da se ima odnos posle tolku vreme
Ова е нешто кое треба да се случи онака спонтано ,нема правило дали си година и пол заедно или ден и пол ,како чуствуваш така да направиш.
Kje probam da mu objasnam pa kje vidam kako kje reagira sepak ja use ne se cuvstvuvam spremna fala mn kolumbo
Јас не можам да сфатам зошто почнуваат сериозни врски, кога не се спремни за интимни односи?! И очекуваат дека млад дечко со хормони до плафон, години треба да ги чека за они да му ја предадат светата невиност Не викам дека треба неспремна да му даде, ама па не треба ни да почнува врска на 16 години, па да ги обвинуваат дечковците дека им бараат.
Ljugje ja ne sum informirana mn u ovaa tema pa taka da moze li da mi kazete dali bez da te skine moze da svrse u tebe? I ako moze dali od toa mozes da ostanes bremena?