Sum probal ns leva strana desna strana ta gore na mene od posadi sve zivo sto mi teknuvat dosega nisto.ali fala na tebe na odgovorot.
ja ti kazuvam mehanika. dali ona misli na tapetite ili se koncentrira na seksot,nemozam da ti pomognam okolu toa. koga ste vo ovaa poza,ona treba da e 12 saat, ti treba da celis na 11saat. da `utnuvas` malce so pravecot.taka bi trebalo da ima najmnogu frikcija kaj klitorisot so vashata kombinacija.
Ме интересира вашето мислење. Значи вчера имав сексуален однос (за прв пат), но во ниеден момент не почуствував болка, а немаше ни траги од крв. Дали е можно да сум скината или пак има можност да имам еластичен химен??
Штом си имала целосен сексуален однос,тогаш не си невина повеќе,така да си знаеш.Тоа што си немала никаква болка при односот,ниту,пак,после тоа,кажува дека си била сосема опуштена затоа што болка имаат само оние коишто се стегаат поради тремата и неопуштеноста при односот.Исто и тоа што воопшто не си крварела при односот,ниту,пак,после тоа е нормална работа,не треба воопшто да се грижиш поради тоа затоа што тоа со крварењето при првиот сексуален однос е индивидуално,некои крварат малку,некои во редок број на случаи дури и цела локва крв имаат по првиот сексуален однос,додека,пак,кај околу приближно 35,40% воопшто не крварат по првиот сексуален однос поради еластичноста на нивниот химен,така што и ти спаѓаш во таа група на женски со еластичен химен.Јас ти советувам да не се грижиш воопшто бидејќи се е во ред со тебе и да почнеш редовно да посетуваш гинеколог за да водиш сметка за твоето интимно здравје.Поздрав и не се грижи воопшто,се си е во ред со тебе!
Aj на здравје нека ти е да ти се множат со 1000. Добре дојде во клубот на штотуку омрсени феминки хаха поздрав и уживанција до крај !
Можно е да имаш премногу еластичен химен, иако е голема реткост Дури и да си технички невина, практично баш и не си веќе Уживај во сексот понатаму..
Здраво Требаше да ми дојде на први ( значи, ми доцни веќе трети ден) . На 17ти Декември последен пат имав сексуален однос со дечко ми, со заштита секако. После три дена ми се јавија уринарни проблеми, често мокрење(дури 20 пати во текот на денот), печење при мокрење, и болки во пределот на бубрезите, како и црвенило на вагиналните усни. Ми помина тоа пред Нова Година, не посетив доктор бидејќи не сум во државата. Сега ги имам само болките во пределот на бубрезите, бело прање интензивно и ми доцни. Прашањето ми е, дали некоја од вас имала слично искуство и што би можело да биде? Благодарам однапред.
Ако односите ти биле со заштита,тогаш не си бремена,а менструацијата може да доцни поради стрес,промена на клима(даваш информации дека сега моментално си во друга држава,таму е друга клима,тие драстични промени на климата се шок за организмот),поради пиење на некои антибиотици,контрацептивни пилули,апчиња против болка или,пак,некои други лекови,а може и поради појава на цисти на јајниците да се поремети менструацијата.Според симптомите имаш уринарни и вагинални инфекции.Миј се долу со чај од камилица,облекувај чисти памучни гаќи,употребувај Полигинакс вагиналети купени од аптека,исто и Канестен крема против вагиналните инфекции купи од аптека,исто и Палин капсули купи од аптека и увин чај или чај од брусница пиј за уринарните инфекции.Намали го внесот на шеќерот во организмот заради вагиналните и уринарните инфекции,облекувај се топло,покривај се со топли ќебиња.Купи тест за бременост од аптека за да бидеш сигурна дека не си бремена направи си еден тест за бременост.И оди што поскоро на гинеколог за да направиш уринокултура,проверка на крвната слика и редовен гинеколошки преглед затоа што само гинекологот може прецизно да утврди дали станува збор само за уринарни и за вагинални инфекции или,пак,станува збор и за евентуални цисти на јајниците.
Јас сакам да имам односи со дечко ми.Прв ми е.Досега не сум имала.Страв ми е, повеќе од тоа дека ќе ме боли.Пробавме и неуспешно.Пречувствителна вагина е можеби во прашање,бидејќи и на допир таму осеќам блага болка.Тоа е една работа, а другата е тоа што кога правевме муабет со дечко ми на оваа тема тој тврди дека мора да има крв,јас му викам прочитај види дека не е така,некој има еластичен химен.. вика немора да течи река ама капка сигурно ќе има.Се плашам да не нема кај мене крв,да мисли дека го лажам и да се скараме. Help. Не знам како да му докажам дека има и страни едукативни па нека види нека разбери.
Дај му еден совет на дечко ти Нека се зачлени на фемина а ние тука ќе го оправиме Не си била опуштена и затоа неуспешно завршило. Река СИГУРНО нема да тече, нема да го земе ножот фраерот и да те искасапи за река крв да тече.. Неколку капки може а и не мора да значи дека ќе имаш.. За крај само да ти кажам.. Пред да се решиш на било што, од страна потпрашај го што би се случило доколку нема крв?! Дали нема да ти верува?! Колку да знаеш на што си.. Ако те почитува и сака без оглед дали ќе има река крв или ич, нема уста да отвори. Преиспитај се дали баш со конкретнава личност сакаш да го имаш првиот однос.
Ti navistina sakas da imas sex so ovoj,ako sakas razmiali za toa kolku si sig vo tvojata odluka za podocna da ne se kaes.Zosto tolku se trudis, kolku sto gledam ne si mu ti vazna tuku tvojata nevinost razmisli ne e se vo sexot Imaj srekni praznici pozz
Не знам што да мислам.Досега не чекаше,не ме брза,никогаш со сила ништо.Кога ќе бидам спремна тогаш.Како да ја почнам темава за да знам дали навистина толку му е битно тоа дали ќе има крв и дали ќе ми верува? Еднаш повторно ме праша пак.Дали си скината ми вика?!.Викам не сум,зошто пак ме прашуваш.Не добив конкретен одговор. Што да правам?
На дечко ти не мислам туку УБЕДЕН СУМ дека му е побитна твојата невиност отколку ти како личност, и не се прашува така 2 пати, и не се прашува директно "дали си скината"... бе?!?! Многу вулгарно и aрогантно! Ако навистина те сака и почитува ќе те чека и нема да те напиња и најбитно нема да му биде важно дали си невина или не си. Секс се води со некој кој те разбира, а не со некој ашљак, да не испадне после секс ти раскине па да се каеш.
Така делува, можеби и не е така.Не знам што да мислам.Ме праша 2 пат така значи првио пат индиректно дозна.Одиме 9 месеци и пред неколку месеци така директно ме праша, не знам зошто, не знам зошто 2 пат ме праша.
Види да ти кажам однесувањето на дечко ти ми личи многу несериозно и тинејџерски (незнам колку години имате двајцата) но кога инсистира да добие одговор на прашањето дали си невина, тоа се треба да ти кажува. Јас сум машко знам како машко размислува за женско, не сите но мал одреден број машки сакаат невини девојки со други зборови да им бидат први, и обично после извесен период им раскинуваат. P.S. Има многу машки на земјава, кој вистински ќе те сакаат и ќе ти веруваат на збор.
Искрено, ти си во право.Но,мене не ми изгледа тој дека е таков.Да ме остави после тоа, не верувам.Освен ако навистина не ми поверува.
Па тоа е и проблемот.. Нема што да се замараш дали ќе ти поверува. Затоа сите ти викаме подобро е да спречиш отколку да лечиш.. Што има тој да ти верува или не...доволно е ти самата да знаеш со кој си била за прв пат, а тој токмак ако не сака да верува во тоа, не те ни заслужува. Врска се гради пред се врз доверба, ако тоа го нема, не е баш и некоја врска.
Batali go,samoto prasanje sto ti go postavil ti kazuva se,tvoj zivot tvoja rab,samo da ne zazalis podocna
Ok eve ti si nevina,imate odnosi i nema krv,sto potoa,tipot cao ne se zamara ne ti veruva,a ti,togas sto ke pravis ti?
Добро, ајде малку да дадам мислење и јас во врска со ова. Прв дечко ти е така? Го сакаш, заљубена си и мислиш ако му се предадеш и ќе те земи за сопруга? Си се излажала, ако е тој вистинскиот за тебе, никогаш нема да те праша невина си или не? Тоа го прави само маж со извинување што нема м.....! Ма што му се правдаш, мала си, не си искусна затоа ти кажувам. Оној што ќе те сака никогаш нема да те праша со колку си била пред него или ти е прв! Тој кога ќе те проба ќе знае дали си скината или не, сме поминале се познава кога не си искусна тоа не можеш да го скриеш. И да прашам сега, колку години има дечко ти? И тој да не е невин, штом не е едуциран околу сексот? Слушај ми го зборот, ако му се предадеш ќе ти раскини, ќе најди начин. Затоа, за да не се покаеш еден ден послушај го разумот, а не срцето