Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Интимни прашања, проблеми и совети

Дискусија во 'Секс' започната од skorpija1992, 30 јануари 2010.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    На ехо ако те гледал сигурно ќе е видел има ли бременост.

2. Drdorko

Drdorko Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Требаше да имаме прв пат однос али мојот пенис ме можеше да влезе во неа али јас и она сме немале односи до сеа дали она е премногу стегната или до мене е нешто проблемот?

3. Danedelkovska

Danedelkovska Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Колку обично им трае рокот на вагиналетите?
    Имам бетадине вагиналети купено пред 2 години, да ги употребам или да си купам нови ?

4. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Нoви

На Danedelkovska му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Пандора <3

Пандора <3 Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки . имав секс со мојот дечко за прв пат со кондом се беше во ред но еден ден пред тоа ми заврши менструацијата.. има ли шанси за бременост :worried::worried::worried:

6. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.521
    Допаѓања:
    27.941
    Нема.

7. Juci35

Juci35 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    38
    Првата недела откако ќе ти заврши менструацијата ти е тотално сигурна нема потреба да користиш кондом или да пазите, можете слободно да уживате.
    Не е битно кога се купени туку кога се произведени би требало на нив да пишува датум на производство тоа е она каде што пишува ден месец година и час кога се произведени а под него важи до: каде пишува до кога важи. Мислам дека не е страшно иако им е поминат рокот ако се соодветно и прописно чувани.

На Petar80 и Danedelkovska им се допаѓа ова.
  8. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Амa сoвет (facepalm)
    Мене и двете децa ми се вo не плoдни зaчнaти , еднoтo ден-двa пред дa дoбијaм менструaцијa(и не дoбив) , a другoтo ден-двa oдкaкo ми зaврши менструaцијa ....
    Тaкa дa никoгaш ништo не се знaе кoгa ќе имa oплoдувaње ;)

На Mrs.Styels, Petar80, Dust и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Овој е најлошиот совет во последниве месеци..
    Па и советот со рокот..

Дефинитивно треба да користите кондоми, превентива од СПБ и бременост!!!

На Mrs.Styels, Petar80, Doozy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.351
    Допаѓања:
    286.301
    Само на гинеколог со следење на фоликули и дома преку тест за овулација може да се знае кога точно е овулација, односно кога жената е во плодни денови.
    Она дека 14-15 ден од менструација се плодни денови е само некој просек, но не и правило. Може за време на менструација, може на 5, 10, 20 ден...
    Во однос на заштитата од сексуално пренесоливи болести мислам дека не ни треба да се започнува дискусија. Сите знаеме...се надевам уствари.

Во однос на првиченото прашање, не си бремена. Сте користеле кондом се било во ред со истиот, опушти се.

На forumce, Dust и Pcelka94 им се допаѓа ова.
  11. Juci35

Juci35 Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    38
    Точно е дека претпазливоста не е на одмет ама кога имаш еден партнер во кој си сигурна дека не оди со други тогаш мислам дека треба да си дадете одишка и да заштедите некој денар.
    Инаку ако земеме теоретски дури и ние што сме со децении во брак треба да користиме кондоми при секој однос затоа што во никого не можеме да бидеме 100% сигурни дали прави нешто на страна или не. Јас на пример користам контрацептивни пилули уште и кондоми да купуваме каде ке ни биде крајот, тоа што сум 15 години о брак не ми гарантира дека нема да добија СБП нели?
    Во право си дека треба да се внимава но ако на се приогаме со толкава претпазливост треба постојано да живееме во грч и страв.
    Што се однесува до вагиналетите не мислев дека е ок да се користат вагиналети или било што со поминат рок туку мислев дека ништо не е страшно ако не е сигурна во рокот а ги искористи, многу е помала опасноста отколку да испие апче со поминат рок.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Прво и основно:!:
    Да разграничиме..
    Тука не збориме за луѓе во брак, туку за деца а многу често и под 18год, кои што имаат непостојани партнери..
    Ете имаме пример погоре со бременоста..
    А друго..
    Користење на било што со поминаг рок е опасно по здравје, дали се вагиналети, храна или апчиња..

Со користење контрацептивни пилули заштитени сте од бременост, но тоа не го сугерираше во постот погоре, туку пиша дека нема потреба од кондом (при некористење на никаква друга контрацепција)

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Danedelkovska

Danedelkovska Нов член

Се зачлени на:
    12 јануари 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Да знам дека е битно и производството, но меѓутоа го имам фрлено кутивчето сум ги чувала во несесер, чувам само рецептата и внатре упатството и затоа ми беше ризично, да го имав кутивчето ќе беше друго
    Фала ти на одговор :):)

14. giirl

giirl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Девојки јас во април месец не добив менструација воопшто последната менструација ми беше на 10.03 ми касни 28 дена.. направив 2 тестови за бременост и беа негативни а имам односи и заштитени и незаштитени. Бев и на гинеколог и на ехо покажа дека не сум бремена ми рече дека такви ми се јајниците и дека е нормално да ми доцни. Ве молам за ваше мислење дали има некоја слично искуство. А воедно ми зеде и брис да испитам дали е некоја инфекција.

15. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Dali e normalno da kasni ciklusot posle prv odnos? Iako koristevme kondom, I postojano go menuvase mene sepak mi e strav kasnenjeto.

16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712

Си била на гинеколог, можеби имаш полицистични јајници или некоја инфекција. Ако не си сигурна, оди кај друг доктор и барај второ мислење.

17. alica keys

alica keys Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    48
    Дали преку пап тест може да се открие дали си Хив-Позитвна ?

18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.759
    Допаѓања:
    172.988
    Хив преку крв.
    Резултати за 15мин

19. Пандора <3

Пандора <3 Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    дали е правилно за прв пат да се избричам таму долу со брич или веднаш да почнам со депилација? да користам крема или сапун пред бричење? и што после тоа?:l::l::l:

20. lorinda

lorinda Активен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    15
    Pozdrav devojki izvinete me odnapred ali sakam nesto da znam vo google citav za bojata na himenot i sega sakav da ve prasam dali e rozov i bel zosto jas kolku sto gledam vo mojot himen dokolku mie na masto uste posto ne sum imala seksualni odnosi vo nikakov mozen nacin ali ne se znae dali e toa himen mi rozov mesan so bela boja . Moze da mi kazete dokolku imate citano ili od iskustvo dali ima boja himenot