Јас колку што знам хименот неможеш да го видеш тој е подлабоко во вагината. Да нормално е, можно е и мало пореметување да имаш со менструацијата следните два три месеци.
@Mrs.Brain eve veke 5dena kako mi kasni. A da naglasam I deka pred da bidam seksualno aktivna mi kasnese poslednite 2-3meseca. Od 30ti mi se prefrli na 10 da mi doagja. No togas nemav odnosi I ne se zamarav. A sega me tepa psiha..postojano mislam. A da naglasam deka postojano ja menuvam klimata, sega kolokviumska stres. I iako imavme zastiten odnos nz strav mi e. Kolku e normalno da mi kasni posle prv odnos?
Почекај уште пет дена а не ти е лошо и тест да направиш ги има од 40 денари у аптека. Колку повеќе го очекуваш и го мислиш така повеќе ќе ти се забави. Знам како ти е сега и кога ќе ти дојде таа мисла само потсети се дека си користела заштита а и дека не се сто процентни шансите па и малку да протекло во тебе.
Пред неколку дена го имав мојот прв секс. однос. Но ме загрижуваат некои работи. После тоа, протече малу крв нормално и ниш страшно, но веќе 2, 3 дена ми тече слузава материја ( таа секојпат се лачи) но овој пат му е сменета бојата како на кафеавкасто, и има малу почуден мирис од вообичаено. Дали тоа е нормално од самиот химен, или се работи за нешто друго?
Девојки значи менструација требаше да добијам пред 2 дена јајниците ме болеа а исто така и кичмата имам и осетливи гради значи сите знаци дека треба да добијам таман мислам дека имам добиено и гледам имам бело прање.Како да направам да ми протече бидејќи ме измачува и нервира ставив топла вода на стомакот но некако не помага
Не можеш да НАПРАВИШ туку така да ти протече.. Не е чешма ова, па смени и некоја гумичка и ќе проработи Ќе ти дојде, што го брзаш..
Ти неможеш ништо да направиш за да ти дојде, 2 дена ти касне само, не е тоа многу. Мене ме има измачувано над 10 дена и на крај пристигна. Ако си сигурна дека не си бремена, ќе дојде, нема каде да оде.
Имам редовна менструација на секој 27,28 дена.Последен пат добив на 24.04 до 28.04 на 29.04 имав однос со кондом (кој не пукна) тој не сврши во мене и според некој пресметки и што имам читано 6 ден од циклисот би требало да е неплоден.Сега сакам да прашам дали во овој мој случај има шанса за бременост? Треба да добијам денес или утре но немам симптоми освен што ме болат градитеи на моменти имам болки во долниот дел од стомакот.Да напоменам дека пред една недела се вратив од патување и сум под стрес да не случајно сум останала бремена.Дали поради патувањето и стресот може да ми доцни и да немам симптоми?
Ако не ви пукнал кондомот немаш место за паника. Ќе добиеш. Можеби промена на хормони нешто.. Вероватно и од патувањето, плус што мислиш околу тоа, сето тоа игра улога.
Депилација срцка..и похигиенски е и подобро. Со тек на време ќе ти станит коренот поплиток и немат толку да те болит, а влакната ќе се помеки. Со брич и не е баш нај нај ќе мораш да се бричиш нон стоп и ќе имаш поцврсти влакна кои побрзо растат. По депилација само бебешка пудра надворешно.
На 1ви Мај добив менструација и како и секогаш нормално ми траеше 3 дена... И сега повторно овој месец по втор пат добивам, ми дојде вчера... Зашто е ова вака два пати у месец... ме уби веке :/
Циклусот обично доаѓа на 28 дена (+/- некој ден). Така да, на време ти дошло, не грижи се. Запишувај си во некое календарче, да си имаш увид. Јас лично, имам циклус на 26 дена, но се случува и да ми варира за ден-два.
Здраво феминки да ве прашам бидејќи се паничам.. имав однос пред една недела и ми сврши на стомак ама се мислам дали е можно сперма да ми се лизнала надоле и нешто да се деси ми треба совет.. фалаа однапред
Почекај извесно време па направи тест. А и спермата не само што ви требало да се слизне до долу треба плус и да навлезе во матката. Така да не верувам дека тоа се случило, уживај не си стварај стрес.