Zdravo feminki, Sakav da ve prasa veke 1 nedela oda mnogu cesto vo wc i koga mockam me pecit mnogu onamu isto taka primetuva mi se imat dueno mnogu stomakot...planiram da potseruvam ginekolog no gur najda sloboden termin sum zagrizena..aj nekoj sovet ve molam
Vaka devojki, mi se slucuva nekolku pati po red, da ne recam mnogu pati po red so beloto pranje koe mi e prisutno nonstop da ima i malku krv ne onaa cista krv kako menstruacija tuku bleda. Dali treba da me plasi toa?
Имам и јас посебно неколку дена после добиено по разговор со гинеколог тоа бледо црвено т.с бледо розево со бело е плоден ден.Созреаната јајце клетка пука нема место за паника
Fala mnoguu dobro e deka si razgovarala so ginekolog taka sea nema da mu ja mislam, samo mnogu cesto mi se slucuvase i sakav da si prasam. Fala pak
Мене секој месец ми се случува после добиено и знам кога ми се најплодни денови. Ако сакаш јави се на твојот гинеколог и разговарај најубаво ќе биде така
Si imam jas aplikacija na tel koj mi broi so menstruacijata i plodni denovi pa ke poglednam dali e taka kako tebe sto ti e
И јас ја имам апликацијата ама не ми дава точно. Има месеци кога плодните денови ми каснат после недела дена ми доаѓат некад после две недели.
Посети ли гинеколог за проблемот? Јас моментално сум на таа мака само не осеќам пецкање туку болка многу силна.
Најверојатно станува збор за уринарна инфекција. Посети гинеколог и задолжително испитај урина за да знаеш што точно да преземеш. И пиј многу чај од брусница, но не од филтер кесички туку ќе земеш од оној на Good Nature со сушени плодови од брусница.
Вака, имав добиено на 30 јуни и ми заврши на 4ти јули ,имав секс на 6ти јули, два дена после добиеното без кондом и на 12 имав на гаќите малце крв 2 капки,потоа денес на (14ти) имам бело прање и кога се бришев забележав пак малце крв една точка, што може да биде ова и дали постои можност да сум трудна?
Секако дека постои секогаш можност кога е не заштитен. Почекај 14 дена и провери си преку тест ако не ти се чека до следно добивање.
Може да е знак и на рана бременост, но може да се работи и за друго. Не може ние да знаеме, но кога се работи за не заштитен однос шансите секогаш ги има.
Ама тогаш ми беа неплодни денови и нели тогаш шансите се многу мали за да забремениш или нема врска? И уште нешто мене ова со крвта ми се има десено и пред тоа одамна и се распрашував ми кажаа овулација дека било ништо страшно ама сега исто така читав за симптоми на бременост и го има и ова со крвта...
Значи вака, да неплодни денови ти биле но секогаш шансите постојат кога има не заштитен однос. За овулација ти било рано мислам дека, а за тоа што предходно исто ти се има случувано треба да си посетиш гинеколог и да видиш до што е. Кога имаш односи не заштитени, без разлика дали се плодни или неплодни денови шансите секогаш ги има. Позз
Девојки, ме интересира некоја да сподели искуство со добиено а воедно и да е бремена? Дали циклусот е временски и обилно ист? Дали се разликува?