прочитај убаво.. прашав дали испила апче а не ја советувам да пие (бидејќи од апчето можно е да крвари).. офф
Имам прашање. Почнав после 2-3 дена откако ќе ми заврши менс. ја да користам вагиналетки. Се срамувам од самата себе. Нонстоп сум со бело прање, поретко со чешање. Користам различни вагиналетки. Овие сеа ги земам вторпат, предтоа еднаш ги користев, на база на кантарион природни се. Ама имам и еден проблем, кога ја ставам со апликатор, мене утрото улошката или пак ако сум само на гаќи лом ми се како да истекла пола. Иако скоро секогаш до крај ја ставам. Нормално ли е ова? Било од кои да користам секогаш истото. Се трудам убаво да ја ставам.
Здраво девојки, Значи вака... пред месец дена на 18ти јуни бев на патување и менструацијата ми подрани 10 дена и ми дојде на 20ти јуни. Овој месец еве денес веќе е 18ти и не знам дали да посетам гинеколог или да чекам уште. Болки во градите ми се јавија пред 3 дена други симптоми немам поизразени.... За бременост шансите се многу мали од предсемена течност така да да се надеваме дека не сум баксуз.. хелп
Добро, само што си ќарив нов дечко, али цело време му се дига. (Нормално кога сме сами) Не знам дали е добро или не. Ова не ми се случило до сега.
Треба утре да правам крвна слика за некои испитувања и сеа дали може преку крвната слика да се открие дали сум бремена?
Не сфатив, ти касни ли овој месец или? И ако си немала незаштитен однос, сосе свршување и се, не знам, од што ќе си трудна? Хахахах многу му се сака на човекот де, ги има и такви напаленковци. Дали е добро или не не знам, индивидуално мислење е тоа, добро ќе е ако и тебе ти се сака Обична крвна слика не дава резултати дали си бремена или не, ако одиш стриктно тоа да провериш ќе го испитаат и тој маркер и ќе ти ги кажат резултатите. За бременост се испитува бета hCG.
Update: ми каснеше 2 дена и вчера ми дојде.. најверојатно е било поради промена на времето од претходниот месец
Нека ме поправи некој поквалификуван ама тука пишува дека имаш бактерија што е осетлива на се од погоренаведеното во списокот. Ќе пиеш нешто и ќе ти помине.. Другото е уредно.
Треба да се пијат некои од наведените антибиотици за да се искорени бактеријата. Сепак консултирај се со гинекологот. @buzzy
Имав односи пред 2 дена ,едно 10 секунди незаштитен после заштитен..И веќе овие 2 дена имам светло кафеав исцедок накај жолто..Инаку само што се вратив од одмор ..До што би можело да биде?Дали има место за паника?? Инаку тие први неколку секунди од односот не беше скроз во ерекција.. Никогаш ми се нема случено ова не знам што да правам ..
Mozno e da e od vodata da si izmrznala i zatoa...a moze da se slucuva toa ako si vo ovulacijaa.....a moze i ke ti dojde poranoo... mislam deka ne treba da panicis nema nisto strasno.....
Девојки бев денес на гинеколог на преглед, ми кажа се дека е во ред но имав незаштитен однос пред 2 недели. Не го прашав(заборавив) но ако имало нешто(рана бременост) ќе ми кажеше тој така?