@Tweety Sweety napisa: Здраво јас сум нова на форумов и потребна ми е помош од вас Дали некој има искуство со стрептокока најдена при правење на брис од цервикс? Како ја третиравте, со што ја лекувавте? И најважно ми е дали е опасна, оти сме во фаза на зачнување на бебе? Благодарам Koga se raboti za streptokoka, dobro e da se znae deka nejziniot izvor recisi sekogas, ako ne i sekogas e vasiot partner. Taa kaj nego nema ni da predizvika simptomi, no tuka e i prenosliva e. Lecenjeto ima smisla, samo dokolku e primeneto na dvajcata i ako se napravi so obostrana disciplina, inaku dokoku se leci samo zenata, togas lecenjeto bi bilo neuspesno. Se tretira so antibiotici. Koga e vo prasanje vlijanieto na streptokoka za vreme na bremenost, moze da predizvika gubenje na plodot. Zatoa dobro e da bide tipizirana i da se primeni soodvetna terapija.
Имам еден проблем, се гледам со еден дечко и има проблем шо тешко се напалува па дури и неможе да му се дигне. Го прашав шо е работата ми вика често ми се дешава така но не верувам. Му се има ли ова десено на некој и ако имате некој совет пишете
Секако дека се случува,недоволно опуштеност,животни проблеми што ги потиснал,стрес што како ке ви биде во сексот,недоволна напаленост,недоволна предигра.Сексот не секогаш изгледа едноставен
Со дечко ми веќе година дена пробуваме да имаме односи,но никако не може да "влезе во мене".Само што ќе проба да пенетрира во мене имам преголеми болки и крв што не можам да ги издржам.Никогаш претходно не сум имала односи и навистина сакам но не знам што е проблемот со мене.Совет?
Проблемот е што не си доволно опуштена. Не знам колку години имаш, но дај си време. Не се форсирај, не се преоптеретувај со тоа, ќе биде, само полека
Здраво девојки. Многу сум збунета од тоа што ми се случува па решив да побарам совет од вас. Имам дечко веќе околу 4 месеци и сеуште не сме имале секс, иако јас тоа го иницирам. Спиеме заедно ама освен гушкање и бакнување нема ништо друго, не ме допира иако јас видно го иницирам тоа. Не сме мали, а и не му сум прва женска. Физички сум привлечна со доста изразени атрибути, така да не верувам дека до тоа е проблемот. Ве молам за мислење!
Девојки имам мал проблем , но не можам моментално на гинеколог поради менструација . Вчера требаше да ми заврши , веќе осми ден јас се посилно крвавам . Не знам кој крај да го фатам веќе , потрошив 4 паковања влошки а петтово ми е при крај никогаш не се случило до сега да имам тоооооооооооолку обилна менструација плус ми паѓаат огромни парчиња налик на згрутчена крв прво мислев се чисти организмот нели , нормален процес плус ми доцнеше една недела , па си поврзав дека затоа е толку обилна . Обично ми трае 7 дена , и вчера требаше да ми заврши , но утрово кога станав до тоалет , абе мислиш сум излегла од некој хорор филм облеката натопена со крв некој да не знае што може да биде , совет било што многу сум исплашена , а не можам на доктор ем поради менструацијата ем недела е утре , не работи мојот матичен
Се‘ може да биде, од хормонален дисбаланс, до воспалување и сл. Не знам на која возраст си, но не верувам дека си пред менопазуа (обично и тогаш има обилно крварење). Мораш да одиш на лекар, да ти препишат капки, таблети за да се намали или престане крварењето, а потоа и да се открие причината.
21 година имам . Во последниве месеци ми доцни по недела или 2 највеќе , во јули ми траеше цели 12 дена со слабо крварење , но ова е страшно сега ти благодарам за советот , ме смири малку , пред се бидејќи може да се превземе нешто околу тоа . Понеделник правац кај матичниот
Немa врскa декa имaш дoбиенo дoктoрите и тaкa прегледувaaт. Пoнеделник дa oдиш и кaжи му декa крвaрењетo ти се згoлемувa нaместo дa ти се нaмaлувa. Ќе ти дaде терaпијa зa дa престaнеш дa крвaриш a пoтoa мoжеби ќе требa дa испитaш хoрмoни. Не се грижи ќе се среди нaбрзo.
Имам 19 години.Не знам,се повеќе губам надеж и се сомневам да не имам вагинзмус или некој друг сличен проблем.
Здравоо девојкии, како сте? Значи имам едно прашање за вас. Пред неколку дена кога имавме сексуален однос со дечко ми (користиме кондом) при самиот акт приметивме дека долу кај мене имаше како бела течност и на кондомот имаше ама баш пуно, но дечко ми немаше свршено. Е сега следува прашањето. Што е тоа? Дали би можело да биде секретот од мене што си тече редовно онака секој ден или имаа место за грижи?
Опуштете се со 2-3 чаши вино па потоа малце лапање и драпање па натерај го да ти пружи орален. Поздрав и со лесно.
имам надворешни хемороди и тоа поголеми и сеа страв и срам ми е кога ќе треба да имам односи.тоа изгледа мн гадно и може да ми направи проблем
Разговарај отворено со партнерот за конкретниот проблем со хемороидите коишто сега ги имаш,би требало да има разбирање и барем додека не ти поминат да не те форсира да имате односи.Купи си крема Hepathrombin H за хемороиди од аптека без рецепт е и за неколку дена редовна употреба на кремата би требало да има резултати и да ти поминат хемороидите.Носи удобна широка,а не тесна долна облека и фармерки и пантолони.Одржувај редовна интимна хигиена и појди на лекар ако за неколку дена не ти поминат хемороидите со упат од твојот матичен лекар кај специјалист дерматовенеролог.
Здраво девојки. Сакам да прашам за мислење Имав непријанто чешање и печење на интимниот дел и големо количество на бело прање, посетив гениколог и ми ги препиша овие вагинални капсули. (види слика подолу) ВО нив има 6 и треба шест вечери по ред пред спиење да ставам една. Синоќе ја ставив првата и утрово кога се разбудив гледам некоја жолта течност на гаките ама претерано жолта и во поголемо кочичество. Има ли место за паника или е сосема нормално? Некој со слично искуство.
Според жолтава боја на вагиналетите,жолтиот секрет на долната облека ти е од нив,бидејќи после користење на било која вагиналета доколку не е наместена убаво,кога ќе станеш остатокот излегува надвор. Потруди се што повнатре да ја ставиш вагиналетата. Жолтеникав исцедок повеќе или помалку секако ќе имаш додека ги користиш,без паника!
Јас сакам да прашам вие што пиете фолна киселина(ваљда е ова вака) од која сте задоволни? Или нешто за имунитет да препорачате?
znam takva slucka na drugarka deckoto godina i pol odbivase da imat seks toj nejkese i na krajo ispadna duri bile vo vrska toj da imal decko ....