Ми касни, правев тест не сум бремена, негативен беше. Колку време да чекам за да закажам на гинеколог?
Тоа е нормално, така се "чисти" вагината од инфекцијата. Стави влошка од оние најмали што се (не дневни, туку од најмалите за циклус). Мислам дека си под преголем стрес и плус имаш пиено Норлево. Колку дена ти доцни?
Минатиот месец го испив апчето, прокрварев за тој месец и го сметам за добиено. Може од него да ми доцни иако е веќе 2 месец? Ми доцни 3 дена, па не знам за кога да закажам.
Dami I gospoda mojot soprug sinoka tret pat samo sto ke go stavi penisot mu prokrvaruva. Kazete sto da pravam?
Кој знае дали е нормално, зависи од докторот колку е учен по новите правила мене ме учеа дека истекува, веројатно истекува барем малку.
Мене не ми истекува првата ја ставив вчера. Ќе видиме во текот на денот иначе од доктор ми се препишани.
Имав незаштитен однос на 4ти ден менструација и тој сврши во мене а јас сеуште крварам. Дали да пијам апче за ден потоа или не?
Имав однос со момчето, но кондомот пукна. Се напив утредента норлево апче и после 3 дена имам кафен исцедок обилно. Дали е нормално?
Не, не се лупај со хормони за џабе Чим јас година ипол незаштитен секс на добиено не затруднив мислам дека нема место за паника Се случувало и во таа недела на добиено два пати да сврши. Али гледајте после односто одма на чистење убаво
Сакам да ве прашам за мислење, имав незаштитен однос скоро пред 1 месец, не сврши во мене туку кога му дојде го извади ама ни надвор не сврши, ми касни менструацијата 5 дена нправив тест за бременост вчера и беше негативен. Секогаш пред да добијам имам симптоми (ме болат градите, ме боли стомакот,ми се исфрла лицето,напната сум и нервозна и ме болат бубрезите). Е сега овој пат само бубрезите ме болеа и се исфрлив на лицето и ме плаши тоа што немам ниту еден друг симптом а баш секогаш сите ги имам. Исто така немам симптоми ни на бременост. Сега сакам да ве прашам што да правам,дали да направам уште еден тест и кога да го направам, или да одам крв да проверам па така да видам дали сум трудна или на гинеколог ама за тоа имам проблем, бидејќи приватното е многу скапо а државно треба да си одредам матичен гинеколог нели и ќе ми пишува во книшка и така мајка ми би дознала а не сакам да дознае... Читав по форумов дека на гинеколог се прави некој си пап тест и ехо, дали мене тоа ќе ми треба за да знам дали сум трудна? И колку пари ако знае некој одприлика би чинело за да откријам дали сум трудна на гинеколог и преку крв и мокрача? Ве молам за мислење
Секој месец пред добивање имам различни симптоми. Некогаш ме болат градите-некогаш не, некогаш сум многу нервозна, ми се исфрла лицето, ме боли половината, а некогаш ништо од ова. Значи, не секогаш мора да ги имаш сите симптоми. На гинеколог не се проверува бременост преку крв и мокрача. Чим си доволно свесна и спремна за сексуални односи, срамота е да не знаеш што е ехо и пап тест и никогаш да не си била на преглед. Штом партнерот не свршил ни во тебе ни надвор од тебе, како побогу можеш да бидеш бремена?!
Чим сте сигурни дека не свршил во тебе нема место за паника опушти се и плус тест си правела и искочил негативен значи не си трудна. Еден месец поминало да си трудна до сега ќе имаше и симтоми некои и тестот ќе беше позитивен. И јас некој месец немам никакви симптоми ама баш никакви а некој месец само на лицето се нафрлам Нема место за паника ,ако ти касни оди си на лекар обавезно. На државно искрено незнам колку би ти земале за проверка,ќе ти пишам во лп број од една приватна клинка мислам дека со картони работат и нема ништо да ти пишува во тој картон што си го имаш. Преку пап тест не се отрива бременост туку некои инфекци и рак на матка. Преку ехо може да се дознаат многу работи бременост,цисти,полипи и сл. Јас сум на приватно 1500 ден е ехо
Па не сме баш сигурни, затоа што заборавив погоре да напоменам кога го извади имаше нешто бело на врвот и не знаевме дали можеби е од мене или од него предсемена течност или му дошло надвор кога веќе го извадил затоа ми е страв да не сум трудна. Иначе ај прати ми го бројчето ако можеш
Skf123 ако сакаш само да провериш дали си трудна, тестот од аптека ти е сосема доволен и тоа оној најефтиниот 60мкд. Неколку дена откако ти касни ти покажува и рана бременост, мене со двете бремености веднаш ми покажа.
Sakam da prasam vejke dolgo vreme mastrurbiram i toa koga ke zapocnam nema kraj a ja nemam seuste dobieno prvata menstruacija.Dali toa e normalno?
Женски, пoрaнo секoгaш кoгa ќе дoбијaм првите двa денa мнoгу крвaрев пoследниве 2-3 месеци кoличинaтa нa крвaрење е мнoгу нaмaленa првите 3 денa oк oстaнaтите 3 скoрo и дa немaм никaквo крвaрење. Дaли кoличинaтa нa крвaрење требa дa претстaвувa некaкoв проблем?