Здраво, ми се појави внатрешно топче кое е тврдо и ме боли на допир и кога ги прекрстувам нозете, а површински т.е надворешно нема ништо но го чувствувам, се наоѓа помеѓу клиторисот и големата усна десно најгоре на почетокот, значи не е околу вагиналниот отвор, плус ми тече нешто како бледо розева боја но многу малку, по 2-3 капки, а се случува 2-3 дена, дали некој можеби знае што може да биде? Благодарам
Што значи ако мажот за многу брзо време(да не речам одма) сврши со изговор дека неможи да се воздржи? Само изговор е за да немате секс или?
Ми олесна сега, јас мислев дека така изреагира бидејќи неќеше таа вечер да имаме секс и тоа беше само изговор.
Здраво пред 3 месеци бев на гинеколог, се направи пап и искочи дека имам Gardnerella vaginalis. Пиев таблети флажил и вагинатории и навидум се среди. Пред една недела пак отидов на гинеколог поради тоа што пак ми се врати таа непријатна миризба и ме прегледа и ми кажа дека се уште ја имам инфекцијата и ме премачка со некоја сина течност и пак ми препиша флажил таблети за мене и партнерот ии вагинатории флажил. Еве имам уште една вагинаторија за утре, но непријатната миризба пак ја има. Не сме имале односи скоро месец. Не знам веќе што да правам, не ми се пијат пак апчиња, мислев дека до сега ќе се среди. Некој совет, искуство, било што ќе ми помогне?
Вагиналните инфекции често знаат да бидат многу здодевни и непријатни,а знаат некогаш и често да се повторуваат.Причините се различни и варираат кај секоја женска бидејќи секоја има различен организам.Затоа не треба да се ослонуваш само на едно мислење,туку барај и второ мислење,т.е.консултирај се и со друг гинеколог,па ако нема подобрување,тогаш смени го за стално матичниот гинеколог.И поведи повеќе сметка за исхраната,избегнувај шеќери во исхраната,консумирај повеќе свежо овошје и зеленчук,исто и газирани пијалоци и алкохол избегнувај.Поведи повеќе сметка за интимната хигиена,миј се само со млака вода и со Becutan сапун и носи само памучни добро испрани и испеглани гаќи.Примени ги овие совети и би требало да имаш подобрување на твојата состојба.
Слично имав кога бартолинитот ми беше во незрела фаза. Како ти е сега? Би ти препорачала на гинеколог одма да одиш, јас кога чекав да созрее, созреа и едвај се движев од болки.
Пoреметувaње нa циклусoт, oбилнo или слaбo крвaрење бoлки вo дoлниoт дел нa стoмaкoт и сл. Избегнувaјте гo тoј тип нa ургентнa кoнтрaцепцијa и кoристете кoндoм пoбезбеден е a зaштитувa и oд бременoст и oд инфекции.
pred 3 4 dena imav prv odnos, znachi nemav ni kapka krv samo malku me bolese posle 2 dena dobiv menstruacija 17dena predvreme dali e vozmozno nesto loso da se ima sluceno ? ve molam za sovet i kazetemi kako da e smenam podrzkava vo kom nemam na kirilicam, se izvinuvam za latinicava
Кај секоја девојка е различно,кај некои има малку,кај некои повеќе,а кај оние со еластичен химен нема воопшто крв при првиот сексуален однос,како што е,впрочем и во твојот случај,додека,пак,тоа дали ќе има мала или голема болка и дали воопшто ќе те боли при првиот сексуален однос зависи од опуштеноста.А,тоа што си добила менструација по два дена од односот цели 17 дена пред време не е никаков проблем затоа што по првиот сексуален однос доаѓа до извесно пореметување на циклусот поради стресот којшто го преживеал организмот додека да се навикне на новата состојба,така што некогаш по првиот секс може да доцни и до 10,11 дена менструацијата или,пак,да дојде многу порано,како во твојот случај,не се грижи,сето тоа е нормално,со текот на времето се ќе се среди.А,во врска со прашањето за промената на подршката на форумот за да пишуваш од латиница на кирилица само стисни Shift+Alt копчињата на компјутерот и ќе се смени фондот од латиница на кирилица и обратно од кирилица на латиница,исто е и на лаптоп,а од смартфон навистина не знам бидејќи немам таков мобилен телефон,а мислам дека таму и нема таква опција,не сум сигурна за тоа,така што ако не ти е итно не пишувај од мобилен на форумот,туку само од компјутер и од лаптоп.
Во последно време кога имаме односи,се нешто да ми лепи доле не знам како да ви објаснам поточно.И до сега ништо не се слушаше,почнаа и звуци да се слушат зашто така веќе ни секс не ми се има од тоа