@eminik Не мора секогаш да протече крв при прв однос. Тоа што те болело е најверојатно дека не си била доволно опуштена, па самото тоа влијае на влажноста на вагината. Нареден пат опушти се повеќе и остави се да си тече природно. Тешко е сама да провериш дали е пробиен хименот, најдобро би било гинеколог да ти потврди. Спојлер Провери го хименот со огледалце и светло. Легни на грб и стави огледало меѓу нозете. Рашири ги внатрешните и надворешните вагинални усни за да отвориш поглед внатре во вагината. Со помош на светлото ќе можеш да видиш подлабоко во вагиналниот канал. Доколку видиш тенок слој кожа со малечко дупче на него - хименот е на свое место.
Zdravo devojki, sekogas koga imam odnosi osekam bolki kako nesto da me udira po stomakot ,ne osekam nikakvo zadovolstvo bev na ginekolog poveke pati, odgovorot e sekogas imas mala infekcija, I tolku drugo se e vo red ke koristam vaginalni taableti I nisto ne se smenilo.Posleden pat koga bev mi rekoa deka nemam nisto nz so da pravam ve zamoluvam ako imate nekoj sovet ili nesto slicno vi se slucilo.
Смени гинеколог. Можеби инфекцијата која ја имаш треба да се третира и кај партнерот. Вака колку и да се лечиш ако тој не прима терапија, после однос пак ќе ја закачиш..
Da smeniv I ginekolog,no sepak ne e do toa znaci I jas sama da sakam da se zadovolam isto e ne e do partnerot...
Vo mojov slucaj ne se razboti za partnerot, jas samata ne mozam nisto da napravam vo vrska so toa I svesna sum deka ne e normalno....Dali nekoja od vas imala vakov problem ?
Таква болка обично се јавува заради големината на машкиот полов орган или заради некои други заболувања. Ендометриоза или некоја вагинална инфекција. Каков ти е тој гинекол што ти вели имаш мала инфекција и не ти кажува која ни па ти препишува терапија?? Смени гинеколг и направи си микробиолошка анализа. А чекај сакаш да кажеш дека додека мастурбираш осеќаш болка во стомак ???
Здраво девојки, со мојот дечко сеуште немаме секс, но денес проба еден прст само ми стави и мене ми потече крв..повеќе пати ова го имаме правено но никогаш ова не се случило..Можно е да сум скината?
Кога има инфекција, освен вагиналети, ти треба и маст - и за тебе и за партнерот. Колку и да е мала, инфекцијата е досадна и додека е тука ќе прави проблеми. Друго, има доволно лубрикација? Инаку, кога е инфекција во прашање, те жеже/пече/чеша/боли долу а не удира ништо во стомакот. Можно е, т.е. најверојатно е тоа. Е сега можеби не целосно, може само малку така те под-скинал. Што е битно што имаш 17 и пол години? Сте се соблекле голи, сте се мазеле и фаќале, ама проблем е да имате секс? Логика еднаква на нула.
Здраво, ме интересира дали некоја од вас имала искуство со следново - бев на гинеколог поради тоа што менструацијата ми се однесуваше чудно (добив порано со кафеав исцедок, па стана нормална, па ми заврши, па после еден ден пак прокрвавев, па прекина) и осеќав подуеност кај стомакот. Бев на гинеколог, ме прегледа и ми кажа дека матката и едниот јајник ми се отечени (прехладени) и ми препиша некои антибиотици. Причина не знае зошто за сега, пап тестот ми е добар, претпоставка е дека заради промена на време, патувања, слични надворешни фактори. Он кажа дека не е нешто сериозно, ама некако немам некое добро претчувство за ова. Денес ми е прв ден со антибиотиците, ќе видам како ќе биде понатаму. Да не има некоја од вас што поминала низ нешто слично?
@Freya123 јас мислам дека нема простор за паника. Тоа што си имала кафеав исчедок исто така може да е од пролада. Добро е чим си посетила гениколог, од антибиотиците ќе ти помине. Пиј барем по 2 чаши дневно увин чај и чај од бруница.
Тоа прокрвување и подуеност можно е да си била и плус во овулација. А за случката кафено, па менструација- мене така секогаш ми почнува и завршува менструацијата (со кафен секрет). Не е ништо страшно, не се плаши
Здраво феминки, Ај ве молам за совет..дечко ми и јас пиевме флажил апчиња за нркоја инфекција што имавме...2 недели дур ги пиевме не смеевме да имаме односи но после тоа еве веке 2 недели помина од кога ги завршивме тој имат проблеми со ерекцијата значи буквално немат воопшто ерекција..со предигри па и орално ке му станит и за 2 мин од кога се обидуваме да имаме односи му паѓаат...не сум сигурна дека од флажилот е ама претпоставувам оти ова ни е прв пат што ни се случува
И јас и партнерот пиевме Флажил ама немавме ваков проблем. Не знам дали е можно апчињата да се причина. Некој друг ако има слично искуство нека ти каже.
Здраво феминки, ми треба мал совет. Имавме односи со дечкото, ама во поза во која јас сум врз него, односно обратна каубојка (јаз врз него, со грб завртена) и кога тој сврши во кондомот имаше многу малку, скоро ич сперма, а врз него имаше малку бело но мислам дека тоа е од мене бидејќи се има случувано и претходно. Јас испаничив ептен и го проверивме кондомот не беше скинат, дури и вода му ставив да проверам е сега моето прашање е дали има начин да истече спермата некако бидејќи тој беше во седната состојба и дали има шанса за бременост? Ве молам за помош
Здраво, пред неколку дена бев на гинеколог и ми земаа брис и денеска ми стигнаа резултатите дека имам Стрептокока од тип Б (Streptococcus agalactiae). Дали има некој со слично искуство, дали е сексуално пренослива? На интернетот има многу малку информации и се е за бремени жени. Може да се појави и кога нема бременост така? Немав скоро никакви сипмтоми, освен зголемен вагинален исцедок. Ако има некој со слично искуство ве молам за одговор